ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Για να ξερετε τι μας ετοιμάζουν σε Μαραθώνα (Γραμματικό) και Κερατέα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Μετά τα Λιόσια, η λυμματολασπη  θεωρείται βέβαιο, ότι  έρχεται και στους ΧΥΤΑ  Μαραθώνα και  Κερατέας.
Είναι βαθια νυχτωμένοι, οσοι νομίζουν, ότι ο ΧΥΤΑ που κατασκευάζεται στον Μαραθώνα (Γραμματικό) και ο ΧΥΤΑ που προπαθεί να επιβάλει η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Κερατέα και μέχρι στιγμής Δημοτική Αρχή και κάτοικοι αντιδρούν δυναμικά (ενώ στο Γραμματικό και στον Μαραθώνα γενικώς….έχουν παραδώσει τα όπλα),θα περιοριστεί μόνο στην συγκέντρωση σκουπιδιών από όλη την Αττικη και όχι μόνο…
 Διαβάστε τι πρόκειται να γίνει στον ΧΥΤΑ των ΄Λιοσιων και θα καταλάβετε ότι η λυματολάσπη της Ψυττάλειας, θα έρθει και στους ΧΥΤΑ Μαραθώνα (Γραμματικου) και Λαυρεωτικής  (Κερατεας).


Στο ΧΥΤΑ Λιοσίων η λάσπη της Ψυττάλειας, αποφάσισε το ΣτΕ


Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 4344/2010 απόφασή του, αποφάσισε όπως ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων των Άνω Λιοσίων να εξακολουθήσει να δέχεται μόνιμα τη λάσπη από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) της Ψυττάλειας. 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2005, με δύο αποφάσεις αναστολών του (2 Μαρτίου και 31 Μαΐου 2005), είχε υποχρεώσει τη χωματερή Άνω Λιοσίων να…..
δέχεται τα απόβλητα (λυματολάσπη) από την Ψυττάλεια μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, η οποία εκδόθηκε σήμερα, ύστερα από έξι χρόνια.
Ειδικότερα, το 2004, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η ΕΥΔΑΠ και ζητούσε να ακυρωθεί η από 8.11.2004 απόφασή της εκτελεστικής επιτροπής του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΑ) με την οποία απαγορεύθηκε η διάθεση στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων της ιλύος (λάσπης) από την Ψυττάλεια.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας αρχικά απέρριψαν ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της ΕΥΔΑΠ ότι αναρμοδίως εκδόθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΣΔΚΑ η απόφαση για την απαγόρευση απόρριψης των αποβλήτων της Ψυττάλειας στο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων και ότι η εν λόγω απόφαση είναι αναιτιολόγητη.
Στη συνέχεια το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έλαβε υπόψη του τις εκθέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ από τις οποίες προκύπτει ότι η παραγόμενη λάσπη υπόκειται σε επεξεργασία αφυδατώσεως και χωνεύσεως και μάλιστα σε επίπεδα επιστημονικώς ανεκτά.
Στην απόφαση του ΣΤΕ επισημαίνεται ότι από όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο από την ΕΥΔΑΠ, αλλά και με δεδομένο ότι σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, ο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων μπορεί να δέχεται ημερησίως 300 τόνους λάσπης, κλονίζεται η αιτιολογία της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΣΔΚΑ για το ανέφικτο της διαχείρισης της ιλύος στο χώρο του ΧΥΤΑ. Και για το λόγο αυτό το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΣΔΑ.
http://attikanea.blogspot.com/2011/01/blog-post_4708.html

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Για-διακίνηση-ναρκωτικών-σε-Αττική-και-Θεσσαλονίκη-συνελήφθησαν-επτά-μέλη-δύο-συμμοριών

Για διακίνηση ναρκωτικών σε Αττική και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν επτά μέλη δύο συμμοριών

Όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. τα κέρδη των δύο εγκληματικών οργανώσεων ξεπερνούν το ποσό των 160.000 ευρώ Δύο συμμορίες που συνεργάζονταν μεταξύ τους και διακινούσαν ναρκωτικά

Scroll to Top