Λύκος, τσακάλι και βίδρα απειλούνται στη Χαλκιδική από το έργο επέκτασης των μεταλλευτικών – μεταλλουργικών εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός»

Πρόσφατα Άρθρα

Δύο μελέτες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη σε τρία είδη πανίδας της περιοχής (λύκο, τσακάλι και βίδρα) εκπόνησε η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» προκειμένου να στηρίξει κατοίκους των Ακάνθου και Σταγείρων οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδια εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.
Ειδικότερα, οι δύο μελέτες εξετάζουν την παρουσία των ειδών αυτών στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα αξιολογούν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».
Και οι δύο μελέτες της «Καλλιστώς» καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το έργο επέκτασης των μεταλλευτικών – μεταλλουργικών εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός» δεν πρέπει να προχωρήσει μιας και σχεδιάζονται οι οποίες θα έχουν κρίσιμες επιπτώσεις σε σημαντικούς βιότοπους και περιοχές αναπαραγωγής των τριών ειδών.
Για τον λύκο και το τσακάλι οι επιστήμονες επισημαίνουν τους από την άμεση καταστροφή των βιοτόπων καθώς και την όχληση από τον θόρυβο, τη σκόνη και τον τεχνητό φωτισμό.
Σχετικά με τη βίδρα αναφέρεται ότι πολλές σχεδιάζονται σε περιοχές οι οποίες αποτελούν σημαντικούς βιότοπους για το θηλαστικό.
Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι μελετητές, οι εξορυκτικές και μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της περιοχής βρίσκονται πάνω στον υπέργειο διάδρομο μετακίνησης των βιδρών και ενδεχόμενη φραγή του διαδρόμου αυτού αναμένεται να οδηγήσει σε γενετική απομόνωση και κατά συνέπεια σε σταδιακή παρακμή ή και εξαφάνιση του είδους από την ευρύτερη περιοχή.
Πηγή ενημέρωσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ