Τσίπρας-Κουβέλης στον Κ. Παπούλια για την Χρυσή Αυγή, παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά τις αποκαλύψεις για την δράση των εγκληματικών Ταγμάτων Εφόδου.

Πρόσφατα Άρθρα


Σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την δράση της Χρυσής Αυγής θα ζητήσουν την Δευτέρα ο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης σε ξεχωριστές συναντήσεις που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Όπως «Το Βημα» πληροφορείται η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση να δεχθεί την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου θα πρέπει πρώτα να αποφανθεί η δικαιοσύνη στο ερώτημα περί εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Αυτό όμως είναι θέμα ημερών» ανέφερε ο Σ. Κεδίκογλου και «αμέσως μετά η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία αντίρρηση για την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών»πρόσθεσε

«Άλλωστε» όπως σημείωσε «υπήρξε καθολική η καταδίκη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Παράλληλα, σε ανώτατο επίπεδο περνά η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, αφού με παρέμβασή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.


Ο κ. Βουρλιώτης, θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.

Η κα. Κοτζαμάνη ζήτησε από τον αντιεισαγγελέα να καταθέσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πόρισμά του ώστε στη συνέχεια οι 32 δικογραφίες να γίνουν μια και να γίνει μία έρευνα για τα περιστατικά. Στόχος να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθεί αν συντρέχει λόγος να ασκηθούν διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων ή κατά παντός υπευθύνου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στο μεταξύ, αύριο η οικογένεια του Παύλου Φύσσα πρόκειται να καταθέσει στην ανακρίτρια Πειραιά παράσταση πολιτικής αγωγής και θα ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη της δολοφονίας του 34χρονου παιδιού τους.

Ο ένας μετά τον άλλο, πρώην αλλά και ενεργά στελέχη αποκαλύπτουν τη δράση των εγκληματικών Ταγμάτων Εφόδου.

Πρώην μέλη αλλά και ενεργά στελέχη της Χρυσής Αυγής σπάνε ο ένας μετά τον άλλον τον όρκο της σιωπής και ξεσκεπάζουν την οργάνωση αλλά τους επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης που σκορπούν τον τρόμο, αλλά πουλάνε ακόμα και προστασία.

Πρώην χρυσαυγίτης που μίλησε στην εφημερίδα «Έθνος» είπε πως στην Τ.Ο οργάνωση Νίκαιας είχε τη γενική εποπτεία ο βουλευτής της περιοχής Γιάννης Λαγός και τόνισε:

«Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι στον Λαγό θα δώσουμε αναφορά και θα πάρουμε το ΟΚ μόνο από τον Λαγό για να γίνει οτιδήποτε. Αυτός θα μας διαγράψει, κατ’ εντολήν πάντα του Γιώργου».

Ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής που μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει για την οργάνωση της Νίκαιας:

«Η οργάνωση της Νίκαιας ήταν το καμάρι μας, τα τελευταία χρόνια μαζί με αυτή την Αθηνών. Η επιτυχία οφείλεται στην επιστασία και στον έλεγχο του βουλευτή Γιάννη Λαγού. Εκείνοι είχαν τον πρώτο λόγο στις πρόσφατες κινητοποιήσεις της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην περιφέρεια. Από εκεί εκπορεύθηκε και η εναντίον των οπαδών του ΚΚΕ στο Πέραμα πριν από δέκα ημέρες».

Όπως προκύπτει από τη μαρτυρία του πρώην χρυσαυγίτη στο «Έθνος» η τοπική οργάνωση της Νίκαιας ήταν δομημένη σαν στρατιωτική οργάνωση, ενώ διέθετε ακόμα και μηχανοκίνητο τμήμα στα πρότυπα της ομάδας ΔΕΛΤΑ της Αστυνομίας.

Σε ερώτηση τί είναι το Innova ο πρώην χρυσαυγίτης απαντά:

«Είναι το μηχανοκίνητο τάγμα, που λέμε έσκασαν τα Innova. Είναι η μάρκα από τα παπάκια που οδηγούν. Είναι αυτοί που πάνε με τα Innova γρήγορα όπου χρειαστεί».

Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε

Στην ερώτηση εάν μπορεί να ευσταθούν οι πληροφορίες ότι ο επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας, Γ. Πατέλης επικοινώνησε την επίμαχη ώρα με τον Γ. Λαγό, ο πρώην Χρυσαυγίτης απαντά: «Ε, βέβαια, τον Πατέλη θα έπαιρναν και ο Πατέλης θα έπαιρνε τον Λαγό».

Ο ίδιος εκτιμά πως ο Ν. Μιχαλολιάκος πρέπει να ενημερώθηκε για την επιδρομή στο Κερατσίνι και τονίζει:

«Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Βάσει όσων έχω ζήσει, πάντα ενημερώνεται ο αρχηγός για να δώσει το ΟΚ».

Ο πρώην χρυσαυγίτης δίνει αρνητική απάντηση στο ενδεχόμενο ο Γιάννης Λαγός να πήρε μόνος του την απόφαση για το χτύπημα στο Κερατσίνι χωρίς να ενημερώσει τον γγ της Χρυσής Αυγής, ενώ στο ερώτημα εάν ο Ν. Μιχαλολιάκος μπορεί να γνώριζε για ότι θα δολοφονούσαν τον Π. Φύσσα απαντά:

«Κατά τη γνώμη μου ναι. Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένα μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης το μεταφέρει στον βουλευτή που είναι υπεύθυνος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό».

Στρατιωτική οργάνωση με κομματικό μανδύα

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που μιλά στο «Βήμα της Κυριακής» κάνει λόγο για ομάδες που μπορούν να σβήσουν τα ίχνη τους και να κάνουν αντάρτικο πόλης, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι ομάδες αυτές μπορούν να χτυπούν σαν ένοπλες οργανώσεις αντάρτικου πόλης, τηρώντας κανόνες συνωμοτικότητας με κύριο ενδιαφέρον να εξαϋλώνουν τα ίχνη τους και να καταστρώνουν τον τρόπο διαφυγής τους. Οι ομάδες κρούσης χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιστάσεις, όπως μια ανταποδοτική επίθεση κατά αλλοδαπών, ύστερα από μια εγκληματική επίθεση κατά Έλληνα ή και σε περίπτωση που κάποιος οπαδός της Χρυσής Αυγής λειτουργεί προδοτικά».

Το ίδιο πρόσωπο δίνει στοιχεία και για τους τρόπους αλλά κυρίως και τα πρόσωπα που εκπαιδεύουν τις χρυσαυγίτικες ομάδες, λέγοντας:

«Τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις γίνονται περιστασιακά σε δάση της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας, τις περισσότερες φορές με πλήρη μυστικότητα και με ειδική μέριμνα για να μη γίνονται αντιληπτοί από αστυνομικούς κλπ. Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία μέλη των ΟΥΚ, των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων. Ωστόσο και πολλοί από τους, που πλαισιώνουν τις φάλαγγες της Χρυσής Αυγής προέρχονται, κατά προτεραιότητα, από τις ειδικές μονάδες του στρατού. Η Χρυσή Αυγή έχει μια οργάνωση που την αγνοεί ο περισσότερος κόσμος και παραπέμπει σε αυτή των ναζί, αλλά κυρίως στην Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΟΝ) που ίδρυσε ο Μεταξάς το 1936. Η Χρυσή Αυγή όπως και η ΕΟΝ, έχει φαλαγγάρχες, τετράρχες, ομαδάρχες και λοιπά. Δίνουμε εξαιρετικό βάρος στην εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου των μελών της οργάνωσης».

Ωστόσο όπως φαίνεται η απόκτηση δύναμης και μιας καλά δομημένης οργάνωσης οδηγεί και στους εκβιασμούς.

«Στα κεντρικά γραφεία πληροφορούμαστε ότι πολλά μέλη τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής εκμεταλλευόμενοι αυτές τις επιχειρησιακές δυνατότητες, που αποκτούν μέσω της εκπαίδευσής τους μετατρέπονται σε συμμορίες εκβιαστών, που καταδυναστεύουν καταστηματάρχες», αναφέρει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στο «Βήμα της Κυριακής».

Ένα άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής, αναφέρει πως με ιδιαίτερο κυνισμό διαχωρίζουν τα θύματά τους και τονίζει:

«Εμείς πάντα λέγαμε πρώτη η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αναρχικούς και η διασκέδαση να χτυπάμε Πακιστανούς. Αυτό ήταν το σύνθημα. Πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση».

Η μαρτυρία του πρώην χρυσαυγίτη για την επίθεση σε δύο Πακιστανούς σοκάρει καθώς αναφέρει: «Είχαν πάει σ’ ένα βουνό και ένα στέλεχος της Τ.Ο. Νίκαιας είπε ότι καθώς γύρναγαν βρήκανε στον δρόμο δύο Πακιστανούς, τον έναν τον ξυλοκόπησαν στον δρόμο και πήρε φόρα και του βάρεσε το κεφάλι σαν να ήθελε να βαρέσει κλωτσιά σε πέναλτι. Και είχα “μείνει”. Κι αυτός υπερηφανευόταν. Εκεί για μένα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση», υπογράμμισε ο πρώην χρυσαυγίτης.

Πηγές ενημέρωσης:

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: