Κάλεσμα της νεοσχηματισθείσας δημοτικής κίνησης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (ΡΙΖ.Ε.Σ.)

Πρόσφατα Άρθρα

Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού (ΡΙΖ.Ε.Σ.) ονομάστηκε, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, η νεοσχηματισθείσα δημοτική κίνηση πολιτών στο Δήμο Σαρωνικού.
Η Ριζοσπαστική Ενότητα ενόψει των του Μαΐου  απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας να την πλαισιώσουν ώστε:
Πρώτον, μέσα από συλλογικές, ανοικτές διαδικασίες, με ισοτιμία και σεβασμό στη διαφορετικότητα να συνδυαμορφώσουν το Πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός Δήμου αλληλεγγύης, ενός δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών για όλους τους πολίτες, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή, για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο.

Δεύτερον, από κοινού να επιλέξουν τους συμπολίτες  που θα τους εμπιστευτούν για μια άμεση και συμμετοχική διακυβέρνηση του Δήμου Σαρωνικού.
Τρίτον, να αγωνιστούν για να μην ξεπουληθεί ο τόπος σε οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που στο της «ανάπτυξης», της «ανταγωνιστικότητας», των «επενδύσεων», των «μεταρρυθμίσεων», έχουν ήδη σχεδιάσει και ετοιμάζονται να μοιράσουν τα φιλέτα του δημόσιου πλούτου της περιοχής (όπως παραλίες, Αλυκές),  αλλά και βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (όπως Κέντρο Υγείας Καλυβίων, ενέργεια, νερό, καθαριότητα)».
Τέταρτον, να συνεχίσουν και μετά τις δημοτικές για να αναπτύξουν ένα μόνιμο κοινό μέτωπο μεταξύ Πολιτών και Δημοτικής Αρχής, «που θα αγωνίζονται ώστε ο θεσμός της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανακτήσει  το νόημα και την αξία που του αφαίρεσαν τα μνημόνια και οι μέχρι τώρα πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων , να λειτουργήσει δηλαδή ως ένας πυλώνας λαϊκής εξουσίας και συμμετοχής των πολιτών. Θα αγωνίζονται για την κοινωνική αλληλεγγύη, τη βοήθεια των ανασφάλιστων και ανέργων και όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κρίση, για την έξοδο της κοινωνίας από το καθεστώς του «μνημονιακού γύψου», του «Όλοι μαζί τα φάγαμε», για τη διαφάνεια, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και τη προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών, τη συμμετοχική Δημοκρατία, τον πολιτισμό και την παιδεία».
Αναλυτικά το Κάλεσμα της Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού (ΡΙΖ.Ε.Σ)


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (ΡΙΖ.Ε.Σ)
Καλύβια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Φώκαια, Κουβαράς


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
12 Ιανουαρίου 2014
Αγαπητοί συμπολίτες,
Οι επερχόμενες δημοτικές του Μαΐου συμπίπτουν με την δική μας πένθιμη καθημερινή πραγματικότητα:  
Οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται. Η ανεργία είναι πια μόνιμος επισκέπτης  κάθε οικογένειας. Η ιλιγγιώδης φορολόγηση μετατρέπει τα χρέη τραπεζών και κράτους σε προσωπικό μας χρέος. Οι τοπικές επιχειρήσεις εξαφανίζονται. Τα σχολεία και οι υπηρεσίες Υγείας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. Η κοινωνία μας αποσυντίθεται και οι θεσμοί διαλύονται.
Πλέον και ο  πιο αδιάφορος πολίτης έχει συνειδητοποιήσει πως αυτές είναι οι συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής συγκυβέρνησης και τρόικας.
Ίσως να σας πουν ότι οι δημοτικές δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια. Ότι οι δημοτικές εκλογές είναι  μόνο για να βγάζουμε δήμαρχο που θα αναλάβει να μαζεύει τα σκουπίδια, να λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς,  και το «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α.
Κι  όμως οι δήμοι, με προπομπό τον Καλλικράτη, πρώτοι μπήκαν στη μέγγενη των μνημονίων.
Ο «οδικός χάρτης» που έχει χαραχθεί από την κυβέρνηση και την ομάδα κρούσης του κ. Φούχτελ, μετά τις τεράστιες περικοπές  των πόρων τους κατά 60% και τις υπαλλήλων,  προβλέπει την ιδιωτικοποίηση σημαντικών δημοτικών υπηρεσιών, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, οι παιδικοί σταθμοί, το νερό,  η πρωτοβάθμια φροντίδα δημόσιας υγείας, φέρνοντας ασφαλώς νέες οικονομικές επιβαρύνσεις στους δημότες.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού  δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται με στόχο την ανάπτυξη ενός μόνιμου κοινού μετώπου μεταξύ Πολιτών  και Δημοτικής Αρχής που θα αγωνίζονται ώστε ο θεσμός της  Αυτοδιοίκησης να ανακτήσει  το νόημα και την αξία που του αφαίρεσαν, να λειτουργήσει δηλαδή ως ένας πυλώνας λαϊκής εξουσίας και συμμετοχής των πολιτών. Θα αγωνίζονται για την κοινωνική αλληλεγγύη, τη βοήθεια των ανασφάλιστων και ανέργων και όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κρίση, για την έξοδο της κοινωνίας από το καθεστώς του «μνημονιακού γύψου», του «Όλοι μαζί τα φάγαμε», για τη διαφάνεια, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, την ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών, τη συμμετοχική Δημοκρατία.
Ειδικά για το Δήμο Σαρωνικού, θεωρούμε πως οι επικείμενες δημοτικές εκλογές  θέτουν το εξής επιπλέον διακύβευμα:  
Να διασφαλίσουμε πως δεν θα ξεπουληθεί ο τόπος μας σε οικονομικά και πολιτικά  συμφέροντα, που στο της «ανάπτυξης», της «ανταγωνιστικότητας», των «επενδύσεων», των «μεταρρυθμίσεων», έχουν ήδη σχεδιάσει και ετοιμάζονται να μοιράσουν τα φιλέτα του δημόσιου πλούτου της περιοχής (όπως παραλίες, Αλυκές),  αλλά και βασικών κοινωνικών υπηρεσιών (όπως Κέντρο Υγείας Καλυβίων), επιδιώκοντας  παράλληλα πρόσθετη υπεραξία στο δικό τους «Όλοι μαζί τα φάγαμε».
Αγαπητοί συμπολίτες,
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού  είμαστε αποφασισμένοι να μην αναθέσουμε  στους «άλλους»  το μέλλον του τόπου και της ζωής μας.  
Σας προσκαλούμε λοιπόν:
Να συντονιστούμε, με δημοκρατικές διαδικασίες, με συνεργασίες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα:
Να συνδυαμορφώσουμε το Πρόγραμμα  για τη δημιουργία ενός Δήμου αλληλεγγύης,  ενός δικτύου  κοινωνικών υπηρεσιών για όλους τους πολίτες, νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή μας, για να έχουν μέλλον ο τόπος μας και προοπτική οι νέοι μας.
Να συζητήσουμε και να επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα εμπιστευτούμε να συντονίζουν την άμεση και συμμετοχική διακυβέρνηση του Δήμου Σαρωνικού.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ