Έμπρακτη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου σε άπορη οικογένεια έπειτα από παρέμβαση δημοτικού συμβούλου.

Πρόσφατα Άρθρα« καταβολής
χρηματικού βοηθήματος σε άπορο δημότη.»

Το κατεπείγον του θέματος προκύπτει από το γεγονός ότι εν μέσω του χειμώνα διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μία άπορη οικογένεια, η οποία δεν δύναται να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό για την κατανάλωση ρεύματος και Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. στην Δ.Ε.Η. Α.Ε, όπως ανέφερε έπειτα από παρέμβαση του ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Παμφίλης Απόστολος, ο οποίος ζήτησε την συνδρομή και έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου Λαυρεωτικής. 

Επομένως, η περίπτωση αυτή της καταβολής χρηματικού βοηθήματος σε άπορο δημότη χαρακτηρίζεται ως επείγουσα και για το λόγο αυτό το δεν εξετάστηκε από την Επιτροπή Κοινωνικής Στήριξης των αναξιοπαθούντων πολιτών του Δήμου Λαυρεωτικής.

Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα για το κατεπείγον της συζήτησης του θέματος, που αφορά την λήψη απόφασης, σχετικά με την καταβολή χρηματικού βοηθήματος σε άπορο δημότη.

Η κ. Πρόεδρος εισηγούμενη το θέμα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της
παραγράφου 2 του άρθρου 202 του Ν. 3463/06:

«2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και
σοβαρής ανάγκης επιτρέπεται να χορηγούνται στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής, με απόφαση του δημοτικού και κοινοτικού συμβουλίου. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα.»

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας
κ. Παμφίλης Απόστολος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι ο άπορος με τα στοιχεία Ρ.Ε. είναι τριάντα χρονών έγγαμος, πατέρας ανήλικου τέκνου τριών χρονών. Ο ίδιος είναι άνεργος επί σειρά ετών, με σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς έχει χειρουργηθεί στο παρελθόν για αλλαγή βαλβίδας στην καρδιά. 

Επιπλέον, μαζί του διαμένει η μητέρα του επίσης άνεργη επί δύο έτη.

Το λόγο έλαβε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βλαχογιάννης Νικόλαος ο
οποίος ανέφερε ότι τέτοιου είδους οικονομικά πλέον προβλήματα τα συναντάμε
καθημερινά, τα βιώνουμε καθημερινά, θα εμφανίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο όλο και συχνότερα και θεωρεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λουκάς
Δημήτριος, ο οποίος πρότεινε να χορηγηθεί στον εν λόγω άπορο δημότη χρηματικό βοήθημα ποσού πεντακοσίων (500,00) ευρώ, ώστε να γίνει άμεσα επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και έπειτα να γίνουν οι ανάλογες διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια η κ. Πρόεδρος ανέφερε ότι προτείνεται η καταβολή ποσού 500,00
ευρώ στον άπορο δημότη με τα στοιχεία Ρ.Ε., κάτοικο Λαυρίου, προκειμένου να γίνει ρύθμιση του χρέους του προς την Δ.Ε.Η. για να επανασυνδεθεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η σχετική πίστωση του ποσού των 500,00 ευρώ θα βαρύνει τον Κ.Α. 00-6733 του Προϋπολογισμού του Δήμου Λαυρεωτικής, οικονομικού έτους 2012.

Τέλος, η κ. Πρόεδρος κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Aφού έλαβε υπόψη του:
– Την εισήγηση της κ. Προέδρου.
– Τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 202 του Ν. 3463/06.
– Την έκτακτη ανάγκη καταβολής χρηματικού βοηθήματος προς τον άπορο δημότη
με στοιχεία Ε.Ρ. και μετά από διαλογική συζήτηση όλων όσων ζήτησαν και πήραν το λόγο, όπως καταγράφονται στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εγκρίνει τη χορήγηση χρηματικού βοηθήματος πεντακοσίων (500,00)
ευρώ στον με στοιχεία Ρ.Ε. κάτοικο της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαυρεωτικής, για την κάλυψη των αναγκών αυτού, όπως αυτές παρουσιάζονται ανωτέρω.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ