10 C
Keratea
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Σ΄αυτές τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ…

Αξίζει να διαβάσετε

        …. Σ’ αυτές τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ έκλεισαν τα μάτια κάποιοι ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΙΩΤΕΣ
                 ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
                           ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ!


Γιαννης Σγουρος: “ΟΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ“!Στο κείμενο του Κυριάκου Γκίκα, που ακολουθεί, το μνόνο μου σχόλιο, είναι ο τίτλος της ανάρτησης.
Πόπη Σουφλή

Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά ο κ. Σγουρός σε κάθε απάντηση που δίνει για κάποιο περίεργο λόγο μπλέκει μέσα την ιστορία των σκουπιδιών. Η καλύτερα αυτή της «διαχείρισης των απορριμμάτων».
Εάν αναρωτιέστε λοιπόν γιατί ο κ. Σγουρός δείχνει τέτοιο ζήλο για την ανάγκη εφαρμογής του περιφερειακού σχεδιασμού (του 2003 επί Βάσως Παπανδρέου) η απάντηση έρχεται εδώ.

Τα σκουπίδια έχουν χρυσό και σε καμία περίπτωση δεν είναι για …πέταμα.

Ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (των ξεπερασμένων ΧΥΤΑ) στη Κερατέα και το Γραμματικό.
Κάτι ανάλογο με το χάλι δηλαδή που επικρατεί στα Άνω Λιόσια.
Σε αυτό το σχεδιασμό, από όσο ξέρω αντιδρούν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, έχουν στο πρόγραμμά τους: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ.
Ο κ. Σγουρός διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά πως είναι υπέρ του Περιφερειακού Σχεδιασμού, άρα και υπέρ των νέων χωματερών στην Ανατολική Αττική.
Άραγε τι σκοπούς θέλει να εξυπηρετήσει;
Γιατί βιάζεται τόσο και το θέτει ως επιτακτική αναγκαιότητα;
Γιατί δε προτάσσει τις νέες τεχνολογίες και την ενίσχυση της ανακύκλωσης αλλά επιμένει σε παρωχημένες λύσεις με έναν ξεπερασμένο περιφερειακό σχεδιασμό;
Γιατί δε σκέφτεται με κριτήριο τη τσέπη των πολιτών αλλά και τις περιβαλλοντικές παραμέτρους;
Ελπίζω να το αυτό θυμηθούν όσοι ψηφίσουν αύριο …..
στη Περιοχή. Αλλά και να το ξαναθυμηθεί το 24% του Γραμματικού που ψήφισε τον κ. Σγουρό.
Διαβάστε κι αυτό:

Τουλάχιστον « ήταν ειλικρινής» ο Κύριος Σγουρός – Θα λέμε μετά από χρόνια.

Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής. Και ότι κατηγορία θα προσπαθήσουμε να του επισυνάψουμε δεν θα μπορούμε και θα έχουμε δυστυχώς κανένα δίκιο. Αυτό άλλωστε θέλει και ο ίδιος να γίνει σαφές και από ότι φαίνεται τα πάει μία χαρά. Το επιχείρημα ότι εγώ ήμουν ειλικρινής μαζί σας και δεν σας κορόιδεψα θα μας το λέει συνέχεια την επομένη των εκλογών, ο αυριανός Περιφερειάρχης , λίγα εικοσιτετράωρα μεσολαβούν.
Εγώ σας τα είχα πει, θα μας λέει ο Κύριος Σγουρός, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν σας είχα πει ψέματα. Ορίστε τι είχα πει προεκλογικά θα μας πει ο Κύριος Σγουρός …
Η εφαρμογή του Περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί όλοι πρέπει να καταλάβουμε σήμερα ότι αφενός κινδυνεύουμε να πνιγούμε όλοι από τα σκουπίδια και αφετέρου ότι η αξιοποίηση τους είναι σημαντική πηγή πόρων.
Αυτού του είδους τα επιχειρήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετεκλογικά και να το θυμάστε.

Αγαπητοί συντοπίτες,

Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Φυσικά φέρουν μεγάλες ευθύνες οι ιδιοκτήτες, αλλά το ίδιο, ίσως και μεγαλύτερες φέρνουν αυτοί που μέχρι σήμερα βρίσκονται στη θέση του Δημάρχου και του Κοινοτάρχη της ευρύτερης περιοχής .
Δεν υπέδειξαν οι ιδιοκτήτες το χώρο σε κανέναν για να γίνει ο ΧΥΤΑ.
Δεν πήγαν οι ιδιοκτήτες με το ζόρι να απαιτήσουν να γίνει το έργο.
Δεν πήγαιναν οι ιδιοκτήτες σε «φανερά» και «μυστικά» συμβούλια.
Ότι μας ζητήθηκε, έστω και σε ισχνή πλειοψηφία προσπαθήσαμε να τα κάνουμε. Αυτά μπορέσαμε και αυτά κάναμε…….
Αν και ακόμα ήταν να γίνουν πράγματα και δεν τα κάναμε, ήταν γιατί αφενός μεν κάποιοι από τους ιδιοκτήτες αδιαφόρησαν και ήθελαν να απαλλοτριωθούν (άσχετα αν απαλλοτριωθούν μετά από 10 – 15 χρόνια – αυτό σκέφτηκε η κούτρα τους, έτσι έπραξαν ), αφετέρου, δυστυχώς κάποιοι ενώ ήθελαν να βοηθήσουν ένοιωσαν και έμειναν μόνοι τους , εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού. Πρέπει να κάνεις αυτό έλεγαν κάποιοι – το άλλο – ναι αλλά και εκείνο δεν το έκανες !!!! Μα πως άνθρωποι του Θεού ???????? Καλοί μου άνθρωποι !!! Χειρότερη κληρονομία, χειρότερο μπέρδεμα με χίλιους δώδεκα κληρονόμους σε κτήμα δεν υπήρχε. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε την διατύπωση των κατηγοριών ????????????????? Από το να «κάνεις», να το αλλάξουμε στο να «κάνουμε» ???????????????????????????????????????? Λέω, μήπως ???
Αποφασίστηκε να γίνει το Αεροδρόμιο στα ΣΠΑΤΑ, όπως και έγινε, ευθύνονται οι κληρονόμοι της ευρύτερης περιοχής ????????????????????????????????? Θα τρελαθούμε εντελώς ?????????? Πήγαν οι Σπαταναίοι ιδιοκτήτες και απαίτησαν να γίνει το Ελευθέριος Βενιζέλος στο σημείο που έγινε ?????? Μα πάμε καλά ?????????????

Αγαπητοί Συντοπίτες ,

Με αφορμή τις επαναληπτικές εκλογές την 14 Νοεμβρίου και ειδικά αυτή της εκλογής του Περιφερειάρχη. Δεν θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού να «καλούσε» όλους τους κατοίκους σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε λευκή ψήφο σε Κ. Σγουρό και Κ. Κικίλια ??? Το ίδιο ο κ. Βούλγαρης στη μέχρι σήμερα Κοινότητα Βαρνάβα ?? Το ίδιο ο Κ. Ζαγάρης ??? Ο Κ. Λουίζος για τη Νέα Μάκρη ?? Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το πράγμα ?? Τι να σας πω Κύριοι !!
Θα ήθελα να κλείσω αυτή την επιστολή με τα λόγια του Προέδρου της Κοινότητας Ανάβρας κ. Δημήτρη Τσουκαλά. «Το μυστικό της επιτυχίας» ενός Δημάρχου ή Κοινοτάρχη είναι να μπορεί να κάνει έργα, με κέφι και μεράκι, χωρίς κομματικές φιλοδοξίες, με σωστούς συνεργάτες, αλλά το σπουδαιότερο «είναι να αγαπά κανείς τον τόπο του».

Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας

 
 

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα