13.8 C
Keratea
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Απάντηση στο δελτίο της κας Παγκάλου, από μια κάτοικο της Κερατέας

Πρόσφατα Άρθρα

       
 Πριν η κα Παγκάλου καταδικάσει και μάλιστα κατηγορηματικά……ας σκεφτεί ποιος είναι ο παραβατικός πόλος στην ιστορία της προσπάθειας έναρξης έργου ΧΥΤΑ στην Κερατέα.
Η Λαυρεωτική και ο κόσμος της που αντιδρά να αποδεχτεί το ρόλο του σκουπιδιού είναι ο παραβάτης ή το κράτος, η κυβέρνηση που ο σύζυγός της την «υπηρετεί» ως αντιπρόεδρος που εγκατέστησε εδώ την μισή δύναμη των ΜΑΤ της Ελλάδας για να μας εμποδίσει να καλλιεργήσουμε τις αγροτικές μας εκτάσεις, να δουλέψουμε, να ζήσουμε ήρεμα, να περπατήσουμε στους δρόμους ελεύθερα και να εκφραζόμαστε έτσι όπως δικαιούμαστε, ώστε να… μην ξαναπαίζουμε ζωντανά το έργο της επταετίας;
Μήπως εκτός από σκουπίδια μας έχουν και για ηλίθιους και αυτό πρέπει εμείς να το αποκρούσουμε στο πανελλήνιο λέγοντας και ξαναλέγοντας ότι ξέρουμε….και να διαβάζουμε και να διακρίνουμε το Α από το Υ. 
Για ΧΥΤΑ μιλάνε τα τεύχη δημοπράτησης (το τελευταίο γράμμα είναι το αρχικό της λέξης Απορρίμματα). Δεν μιλάνε για ΧΥΤΥ(το τελεταίο γράμμα Υπολείμματα). Δηλαδή μία κοινή χωματερή για τις οποίες λέτε ότι…αν είχαμε…θα πληρώναμε πρόστιμα. Αυτά τα πρόστιμα και πιο μεγάλα κα Παγκάλου θα πληρώνουμε από το 2013 όπου η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει τη λειτουργία ΧΥΤΑ.
Όσο για τον κο Τσαγκαράκη, μόνο ο ίδιος και αυτοί που τον έδειραν δύνανται και χρήζει ενδιαφέροντος να το σχολιάσουν. Εσείς όχι διότι ό,τι σχόλια και αν κάνετε δεν έχουν ενδιαφέρον. Και βέβαια ούτε οι συσχετισμοί με τους δύο αστυνομικούς που έπεσαν νεκροί εν ώρα καθήκοντος αρμόζουν σε πολιτικούς και ειδικότερα σε νοήμονες πολίτες. Μερικοί αστυνομικοί εκτελούν περίεργα καθήκοντα ακριβώς αντίθετα από αυτά των δύο εκλειπόντων συναδέλφων τους που υπερασπίστηκαν το δίκαιο των συμπολιτών τους.
Όσο για τα πέντε ερωτήματά σας ας απαντηθούν και αυτά γιατί θα βασανίζεστε πολύ, φαντάζομαι με τέτοιες αγωνίες…
Τα μπλόκα λοιπόν μεταφέρονται και εκτός Κερατέας διότι δεν κρατάμε κρυφό ότι τρεις μήνες ταλαιπωρούμαστε και θέλουμε συμμάχους. Τους αποκτούμε όπως βλέπετε και αυτό σας ανησυχεί. 
Δεν χαλάει η δυνατότητα διαλόγου από την ανησυχία σας, επειδή δημοσιοποιούμε το πρόβλημα. Ίσα ίσα το αντίθετο θα έλεγα. Ήρθε η ώρα να ανησυχήσετε και εσείς λίγο και να ανοίξει ουσιαστικά ο διάλογος.
Η οικονομική ζωή του Λαυρίου είναι ελεεινή και τρισάθλια όπως ολόκληρης της Ελλάδας. Σ’ αυτό το έγκλημα ευθύνη έχει η κυβέρνηση και όχι οι πολίτες. Άλλωστε αυτή αποφάσισε αυτό το εγχείρημα, δεν έλαβαν πρόσκληση τα ΜΑΤ από εμάς να κλείσουν τους δρόμους.
Αν χαθεί η για το ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πειράζει καθόλου το λαό, παρά μόνο τους εργολάβους και τους μιζαδόρους και εμάς αυτό μας ικανοποιεί. Είναι απλό, οι παραπάνω δεν θα βάλουν στην τσέπη τους αυτά που περιμένουν, διότι ούτε ο λαός έχει να πληρώσει και ως εκ τούτου καμία ζημιά.
Τα εσωτερικά σας με τον κο Φιλίππου να τα λύσετε μόνοι σας και να μην καταγγέλει ο ένας τον άλλον στην πλάτη του προβλήματος της Λαυρεωτικής. Δεν μας αφορά καθόλου.
 
Τα δε σκαπτικά μηχανήματα που έκλεισαν τον δρόμο την Κυριακή, γράφουν πάνω σε ποιον ανήκουν. Αυτά που δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκουν, είναι αυτά που τώρα είναι καμένα στο Οβριόκαστρο αφού ήρθαν χωρίς πινακίδες εδώ και τρεις μήνες.
Τέλος, αυτά που υποστηρίζει ο συνδυασμός σας είναι αλληλοσυγκρουόμενα, διφορούμενα, αμφιλεγόμενα και αμφίβολης φερεγγυότητας και διανοητικής εγκυρότητας. 
Πώς είναι δυνατόν να ζητάτε άνοιγμα των μπλόκων, αποχώρηση των ΜΑΤ και διάλογο, όταν παράλληλα ζητάτε υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού;
Απαιτείτε να δεχτούμε τον ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Τότε τι διάλογο να κάνουμε;
ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΧΙ!
 
Καταλαβαίνετε ότι σπρώχνετε τα πράγματα στο χειρότερο;

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ