Ενημερωτική επιστολή του προέδρου του Εμπορο-επαγγελματο-βιοτεχνικού συλλόγου Λαυρίου

Πρόσφατα Άρθρα

O Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνικός σύλλογος Λαυρίου δεν είναι απλά ένας συνδικαλιστικός φορέας διεκδίκησης. Είναι κάτι πολύ περισσότερο & ουσιαστικότερο. Είναι ένας θεσμικός φορέας, νομοθετικά κατοχυρωμένος, που μετέχει σχεδόν σε όλα τα όργανα του Δήμου & όχι μόνο, με σκοπό να ελέγχει & να προτείνει θέσεις & που διασφαλίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα & ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Κάνοντας χρήση του θεσμικού ρόλου, με την ιδιότητα του προέδρου μετείχα στην διεπιστημονική αλλά & στην επιτροπή διαβούλευσης που επεξεργάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Λαυρεωτικής. Σε αυτήν κάναμε προτάσεις & εκφράσαμε θέσεις που στην συντριπτική πλειοψηφία γίνανε αποδεκτές & ενσωματώθηκαν στο επιχειρησιακό σχέδιο.

Παράλληλα ο Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνικός σύλλογος Λαυρίου έχει ξεκινήσει, σε αρμονική συνεργασία κυρίως με τον Δήμο αλλά & με άλλους φορείς τοπικούς & όχι μόνο, μια σειρά προτοβουλιών & πάντα μέσα στα πλαίσια του επιχειρησιακού της Λαυρεωτικής. Τα σοβαρότερα από αυτά είναι:

Α) Η κατάθεση πρότασης ΤΟΠΣΑ στην περιφέρεια για επιδοτούμενη 100% εκπαίδευση συνοδών ερμηνευτών (ξεναγοί) για μνημεία, μουσεία, ιστορία, στοές, λαογραφία καθώς για πανίδα – χλωρίδα της Λαυρεωτικής. Περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαβούλευσης της επιλογής των προτάσεων.

Β) Η συμμετοχή σε μία προσπάθεια αξιοποίησης των στοών της  με κύριο στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας & τον πολλαπλασιασμό της επισκεψιμότητας στην Λαυρεωτική. Μέχρι σήμερα έχουμε κερδίσει το ενδιαφέρον φορέων για συμμετοχή, όπως αυτή του Εμπορικοεπαγγελματικού επιμελητηρίου Πειραιά, καθώς & συμμάχων σε αυτή την προσπάθεια με χαρακτηριστική αυτή της κας Μαρτίνου Γεωργίας, βουλευτού της Ν.Δ.. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το τελευταίο δίμηνο, τρείς επισκέψεις στην «Στοά 80», με διαφορετικές συνθέσεις στην προσπάθεια σύνταξης οικονομοτεχνικής μελέτης, προαπαιτούμενης σε κάθε προσπάθεια εύρεσης πηγών χρηματοδότησης.

Είμαι πολύ αισιόδοξος & πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα επανέλθουμε με πιο αναλυτική ενημέρωση & με τελικά αποτελέσματα. Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους τους συμπολίτες μου είναι να εγκαταλείψουν τον καναπέ με το κοντρόλ της τηλεόραση & σε  φράσης του Κένεντυ θα τους ζητήσω να εξετάσουν τι μπορούν να κάνουν για τον τόπο τους & όχι τι μπορεί να κάνει ο τόπος τους για εκείνους.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ Σ. ΠΕΛΕΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ «ΕΡΜΗΣ»

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ