14.3 C
Keratea
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ο πανικός έφερε αλήθειες. Η ανακοίνωση του Ηλία Λιακόπουλου …που βγάζει ειδήσεις!

Πρόσφατα Άρθρα


Είναι φορές που ο πανικός οδηγεί σε μεγάλες αλήθειες, είτε το παραδέχεται κάποιος, είτε όχι.

Όπως αυτό που έπαθε ο Ηλίας Λιακόπουλος. Ο τεχνοκράτης με τον πομπώδη τίτλο που τον συνοδεύει, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τέτοια μεγαλεία.
 
Έχει τεράστιο ενδιαφέρον η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κύριος Λιακόπουλος, μία ώρα πριν την προγραμματισμένη συνάντησή του με εκπροσώπους του Δήμου Λαυρεωτικής και με μέλη της Συντονιστικής κατά του ΧΥΤΑ.
 
Πήρε αργά χαμπάρι ότι οι κολλήγοι πλέον ξύπνησαν και προσπαθεί μάταια να πάρει πίσω το τσιφλίκι της Λαυρεωτικής. Αμ, δε.

Η ανακοίνωση του αρχίζει ως εξής:
 
«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με αφορμή την πρόσφατη δολιοφθορά που κατέληξε σε ολοσχερές κάψιμο δύο μηχανημάτων της εργοληπτικής εταιρείας που κατασκευάζει το έργο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στο Βραγόνι Κερατέας, δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες διαιωνίζουν το αντιπαράθεσης και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες διαλόγου και αποκλιμάκωσης της έντασης που η κυβέρνηση επιδιώκει.»
 
«Μέσα είσαι βρε μπαγάσα», που λένε και στην ιδιαίτερη πατρίδα σας την Καρδίτσα. Πως το καταλάβετε μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες αιματηρών συγκρούσεων με τα ΜΑΤ, ότι οι της Λαυρεωτικής, αν δεν φύγουν τα μηχανήματα του εργολάβου και η αστυνομία, θα διαιωνίζουν και θα κλιμακώνουν την ένταση; Θα πρέπει να έχει κάποιος κληρονομικό χάρισμα …δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια οξυδέρκεια!!!
 
Ανεξήγητη πάντως η πεισματική επιμονή στο ΧΥΤΥ και όχι στο ΧΥΤΑ που είναι η αλήθεια, με βάση τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Βρε παιδί μου τι σου είναι ο άνθρωπος. Πρώτα βγαίνει η ψυχή, που λένε και μετά το χούι.

Και συνεχίζει:
 
«Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή ποτέ και επιδιώκουν τη συνέχιση του «κλεφτοπόλεμου».

 
Τέτοια κρίση αυτοκριτικής πια … Μας συγκινήσατε κύριε Λιακόπουλε!
Άσχετο, …αλήθεια, με τον άλλο Λιακόπουλο, τον τηλεοπτικό ντε, με τα και τα Νεφελίμ, έχετε καμία σχέση;

Πάμε όμως τώρα και στην ουσία του όλου ζητήματος, στα …μπικικίνια ντε, στο ζεστό παραδάκι!

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σημειώνει ότι με ευθύνη των αντιδρώντων και του Δήμου Λαυρεωτικής, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χαθεί η κοινοτική για το έργο, ύψους σχεδόν 12 εκ. ευρώ αλλά και να πληρωθούν σημαντικά ποσά για δημοσιονομικές διορθώσεις. Επιπλέον, σε μια εποχή βαριάς οικονομικής κρίσης, από τη δράση ακραίων στοιχείων και το ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεις.»

Αυτή την μεγάλη αλήθεια την είπατε από μόνος σας ή σας ξέφυγε; Επιτέλους, για πρώτη και μοναδική φορά παραδεχθήκατε με δημόσια έγγραφη δήλωσή σας ότι, τόσο καιρό λέγατε άλλα …για το δήθεν πρόστιμο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ενημερώνατε την κοινή γνώμη λέγοντας ότι, εάν δεν υλοποιηθεί η χωματερή στην Κερατέα, κινδυνεύει να χαθεί η ολόκληρου του περιφερειακού σχεδιασμού!

Άρα, όπως μας λέτε τώρα, θα χαθούν μόνο 12 εκατομμύρια ευρώ, τα λεφτά της εργολαβίας, και όχι εκατοντάδες εκατομμύρια. Το κάθε έργο λοιπόν είναι ανεξάρτητο από τα άλλα και δεν προκαλεί εμπόδιο στον συνολικότερο σχεδιασμό! Το πρόβλημα είναι αποκλειστικά και μόνο τα χρήματα που θα χάσει ο εργολάβος και τίποτα παραπάνω.
 
Να είστε καλά κύριε Λιακόπουλε, μπορεί μερικές φορές να αργείτε αλλά όταν το κάνετε …τινάζετε, όπως λένε, την μπάνκα στον αέρα!!!

Το …λιοντάρι που βρυχάται…


Η ανακοίνωση του Λιακόπουλου, συνεχίζεται με τόνο απειλητικό για κάποιους, είναι αλήθεια, για τον ίδιο πάντως δείχνει ως απλή και ειλικρινής ενημέρωση :
 
«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία που προωθούν άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, θα κάνει ό,τι απαιτείται για να εξασφαλιστεί ότι σε περίπτωση απένταξης του έργου το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει (αποζημιώσεις εργοληπτών, απαλλοτριώσεις κλπ) θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ του 2011 και 2012.»
 
Αγαπητέ κ. Λιακόπουλε, κανείς από τους πολιτικούς προϊσταμένους σας, κανείς μα κανείς δεν τόλμησε να εκστομίσει τέτοιου είδους επικίνδυνες απόψεις περί συλλογικής ευθύνης και συλλογικής τιμωρίας μιας ολόκληρης πόλης. Είναι τουλάχιστον άστοχη προσέγγιση και οπτική να αφήνεται να πλανάται η εντύπωση ότι, το κράτος ετοιμάζεται να πάρει την απόφαση να εκδικηθεί μια ολόκληρη κοινωνία 30 χιλιάδων κατοίκων, ως αντιστάθμισμα της αδυναμίας του να χειριστεί μια κρίση που το ίδιο δημιούργησε και συνεχώς υποδαυλίζει με άστοχους χειρισμούς. , Δηλαδή τι ακριβώς μας λέτε;
 
Ότι, αν κερδίσετε εσείς είναι όλα μέλι – γάλα και κερνάτε τη χασούρα από τις δολιοφθορές;
 
Κι αν χάσετε, να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα; Να πληρώσουμε λοιπόν, πόσο κάνει; Εμείς να ξέρετε, εδώ στα Μεσόγεια και πληρώνουμε και αφήνουμε και πουρμπουάρ στα κάθε είδους γκαρσόνια, είτε σερβίρουν σε ταβέρνες, είτε σε μπουφέδες εργολάβων.
 
Για τα υπόλοιπα επιχειρήματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση, περί καταλογισμού και παρακράτησης από τους ΚΑΠ του 2011 και 2012 ως εκδίκηση της πολιτείας σε βάρος του Δήμου Λαυρεωτικής, ελάτε εδώ να τα πείτε σε όλους εμάς που πληρώνουμε και μάλιστα στο ακέραιο τις φορολογικές και όποιες άλλες υποχρεώσεις μας προς το κράτος.
 
Και μόνο γι’ αυτό οφείλεται να ζητήσετε δημόσια συγνώμη.
 
Όσο για το άλλο φαιδρό που ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό, περί εκδικητικής απομάκρυνσης κάθε είδους δημόσιας υπηρεσίας από την περιοχή μας, όπως Ταχυδρομείο, Αστυνομία, ΙΚΑ, Υποθηκοφυλακείο κτλ., αν δεν μας θέλετε να μας το πείτε!
 
Στην ενωμένη ζούμε, δεν θα χαθούμε. Δόξα το θεό υπάρχουν και καντόνια που επιβιώνουν μια χαρά, μικρές ή μεγάλες περιφέρειες της Ευρώπης των πολιτών που χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα.
 
Άσε δε που θα απαλλαγούμε μια και καλή και από την ανικανότητα των πολιτικών που μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή που ζούμε.

Αν θέλουν κάποιοι με τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους, δεν θα χαρούμε είναι η αλήθεια, αλλά στην τελική, πολύ ευχαρίστως να τους βοηθήσουμε! Σύνορα στο Μαρκόπουλο με διόδια του Μπόμπολα, τι ευτυχία!

Και η ανακοίνωση καταλήγει:
 
«Τέλος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δηλώνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποτραπεί η απένταξή και να εξασφαλιστεί η ομαλή και ταχεία υλοποίηση του έργου.»
 
Υλοποίηση έργου θα γίνει κ. Λιακόπουλε, αλλά αυτό το έργο που θα αποφασίσει η τοπική κοινωνία.
 
Αν πράγματι νοιάζεστε τόσο πολύ για την διαχείριση των δικών μας απορριμμάτων, πράγμα που δεν αμφισβητούμε, δεν έχετε παρά να αποδεχθείτε άμεσα την πρόταση που σας έγινε το βράδυ της Δευτέρας.
 
Εμείς θα το υλοποιήσουμε. Θα ήταν καλό ωστόσο να είχαμε και την δική σας σύμφωνη γνώμη.
 
Φανταστείτε σουρεαλιστική εικόνα, να μπουκάρουν τα ΜΑΤ με χημικά στον ΒΙΟΠΑ, για να σταματήσουν την υλοποίηση της δικής μας πρότασης για την σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής!
 
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Αυτό να ζήσουμε πια …και τι στον κόσμο.

http://lavreotiki.com/archives/1451

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ