9.3 C
Keratea
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση υποψήφιου δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή

Αξίζει να διαβάσετε


levantis
Σας αποστέλλουμε τη διακήρυξη με την οποία ανακοινώνεται η κάθοδος  στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» κ. Κωνσταντίνου Λεβαντή ως υποψηφίου Δημάρχου Λαυρεωτικής. Η δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή» και προσωπικά ο κ. Λεβαντής απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής όλων των πολιτών, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με ενεργό εμπλοκή της νεολαίας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. Πρόκειται για τη μόνη γνήσια αυτοδιοικητική επιλογή της Λαυρεωτικής, που διέπεται από πνεύμα συλλογικότητας – συναπόφασης και κινείται πέρα από μικροτοπικιστικές σκοπιμότητες, πέρα από κομματικά στεγανά του παρελθόντος.   
Όλοι εμείς που μετέχουμε στη διαμόρφωση αυτής της νέας αυτοδιοικητικής πρότασης για το Δήμο Λαυρεωτικής προσκαλούμε όλες και όλους τους συνδημότες μας σε ένα ειλικρινή και δημοκρατικό διάλογο για να ιεραρχήσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες. Βαθιά μας πιστή αποτελεί η άποψη ότι σε αυτή την προσπάθεια πρέπει είμαστε όλοι συμμέτοχοι και αλληλέγγυοι για να δημιουργήσουμε μαζί τη Λαυρεωτική που όλοι ονειρευόμαστε.  

Κωνσταντίνος Λεβαντής
Υποψήφιος Δήμαρχος Λαυρεωτικής

 neaepoxi
Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
Στην Καμάριζα, την Κερατέα, και το Λαύριο,
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της περιοχής μας, ανακοινώνω, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή», την υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος Λαυρεωτικής.
Η προσωπική μου διαδρομή από τα μαθητικά και τα φοιτητικά μου χρόνια, την επαγγελματική μου ζωή, τα χρόνια ενασχόλησης μου με τα κοινά, είναι ξεκάθαρη. Σταθερή, συνεπής, έντιμη, με λίγα λόγια και πολλά έργα.
Υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1986 σαν δημοτικός σύμβουλος, Δήμαρχος Κερατέας (1999-2006) και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής (1999-2006), συνεργαζόμενος με όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, βάζοντας πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της περιοχής.
Προώθησα τη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων που απασχολούν και επηρεάζουν την περιοχή μας, όπως η αυτοχρηματοδότηση των μελετών για τις εντάξεις στο σχέδιο, οι ηλεκτροδοτήσεις, η εφαρμογή αντικειμενικών τιμών εκτός σχεδίου, οι αναπτυξιακές προοπτικές.
Εξασφάλισα χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προσελκύοντας σημαντικές επενδύσεις και αλλάζοντας την Κερατέα. Το ολοκληρωμένο Βιοτεχνικό Πάρκο, οι εντάξεις στο σχέδιο, το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το Κέντρο Υγείας, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης, οι αναπλάσεις κτιρίων και πλατειών, η Κακή Θάλασσα, το Δημοτικό Στάδιο, οι επεκτάσεις του οδικού δικτύου, τα έργα στους οικισμούς, μετέτρεψαν την Κερατέα σε περιοχή με σύγχρονες υποδομές και δυνατότητες εξασφάλισης εργασίας σε όλους τους κατοίκους.
Έχω τις δυνάμεις και τη γνώση που απαιτεί η σημερινή εποχή, τη σύνεση και τη σοβαρότητα για τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου, διεκδικητικού, πρωτοπόρου.

Φίλες και Φίλοι,
Οι δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον μας.
Οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013, είναι η τελευταία ευκαιρία να αποκτήσει η περιοχή μας τις υποδομές που χρειάζεται.
Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και η συνεχής ανάπτυξη, αποτελούν προκλήσεις και στοίχημα που οφείλουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε.
Η δύσκολη οικονομική περίοδος που διανύουμε, δημιουργεί νέες υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες που πλήττονται περισσότερο.
Ο νέος Δήμος Λαυρεωτικής, μας υποχρεώνει να εξασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή χωρίς προβλήματα, σεβόμενοι την αυτονομία και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, θέτοντας κοινούς στόχους, συνεργαζόμενοι για να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν.

Δημότες της Λαυρεωτικής,
Ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο «Καλλικράτης», δημιούργησε νέα δεδομένα στην περιοχή μας.
Ο Υπουργός Εσωτερικών και η κυβερνητική πλειοψηφία επέβαλαν τη συνένωση των Δήμων Κερατέας και Λαυρεωτικής και της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, αγνοώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων που ζητούσαν να διατηρηθούν οι δυο δήμοι.
Είναι εξοργιστικό να παραμένει το Μαρκόπουλο ως δήμος και η Κερατέα, έδρα δήμου από το 1835, με 57 οικισμούς, τεράστια έκταση, αλματώδη πληθυσμιακή αύξηση και τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, να υποβαθμίζεται σε δημοτική κοινότητα.
Είναι απαράδεκτο το Λαύριο με την ιστορία του, το λιμάνι, τη δυναμική εξέλιξη, να κρίνεται κατώτερο της Ραφήνας που διατηρεί την αυτονομίας της.

Κάτοικοι της Λαυρεωτικής,
Ζούμε σε ξεχωριστό τόπο, με ιστορία χιλιάδων ετών. Με μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας σαν το Ναό του Ποσειδώνα, το αρχαιότερο ανοιχτό θέατρο στο Θορικό και τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις γύρω από τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Το λιμάνι, το ΒΙΟΠΑ Κερατέας, οι εντασσόμενες στο σχέδιο περιοχής, οι 62 οικισμοί, σε συνδυασμό με τον Εθνικό Δρυμό και τα άλλα δάση και την παραλιακή ζώνη από την Κακή Θάλασσα μέχρι το Χάρακα προσφέρουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.
Επιδίωξη μας, δεν είναι μόνο η ολοκλήρωση έργων και υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και η υλοποίηση νέων στόχων με προοπτική την ουσιαστική ανάπτυξη της Κερατέας, του Λαυρίου, της Καμάριζας και των 62 οικισμών σε όλους τους τομείς.


 • Οι εγκρίσεις νέων Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων με προοπτική την ένταξη στο σχέδιο όλων των οικισμών.
 • Η ίδρυση Εμπορευματικής Ζώνης στην περιοχή μεταξύ Θορικού και Ελαιοχωρίου.
 • Η ολοκλήρωση και πλήρης λειτουργία του λιμανιού και η διατήρηση της γραφικότητας του παλαιού τμήματος.
 • Η επέκταση της Αττικής Οδού και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι το Λαύριο.
 • Η παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση επιχειρήσεων στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας.
 • Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και περιουσίας.
 • Η αξιοποίηση του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη του τουρισμού, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την διασπορά της σε όλη την περιοχή και όχι μόνο στο Σούνιο, και τη δημιουργία υποδομών για να παραμένουν οι επισκέπτες περισσότερο στην περιοχή.
 • Οι αναπλάσεις των παραλιών, όπως κάναμε στην Κακή Θάλασσα.
 • Η αξιοποίηση του Εθνικού Δρυμού και η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου σε μεσογειακό παραθεριστικό προορισμό.
 • Η άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κερατέας.
 • Η αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, ιδιαίτερα στην Κερατέα και η παροχή ιατρικής περίθαλψης στον Άγιο Κωνσταντίνο και τους οικισμούς με κινητή ιατρική μονάδα. 
 • Η δημιουργία σύγχρονων Αθλητικών Κέντρων με κολυμβητήρια και γήπεδα για όλα τα αθλήματα.
 • Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
 • Η κατασκευή νέων εκπαιδευτικών συγκροτημάτων.
 • Η ουσιαστική βελτίωση του οδικού δικτύου που συνδέει τους οικισμούς με τις πόλεις.
 • Η δημιουργία κοινωφελών και αθλητικών υποδομών στους οικισμούς.
 • Η ίδρυση ΚΕΠ στον Άγιο Κωνσταντίνο και η διατήρηση τμημάτων όλων των δημοτικών υπηρεσιών στο Λαύριο και την Κερατέα.
 • Η ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών για την εξασφάλιση στήριξης σε ομάδες με αυξημένες ανάγκες.
  Δέσμευσή μας, η προστασία του περιβάλλοντος:
 • Ο πλήρης έλεγχος της λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ και η ελαχιστοποίηση της ρύπανσης.
 • Η συντήρηση του υποθαλάσσιου αγωγού του Βιολογικού Λαυρίου και η άμεση διακοπή παραλαβής βοθρολυμμάτων από άλλους δήμους, για να καθαριστούν οι παραλίες και να μην επιβαρύνονται οι οικισμοί.
 • Στο Οβριόκαστρο δεν θα γίνει κανένα έργο. Ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΧΥΤΙ, ούτε εργοστάσιο. Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτε και με κανέναν.
 • Στην Λαυρεωτική δεν δεχόμαστε ούτε ένα κιλό σκουπίδια από άλλη περιοχή.Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Σας καλούμε να διαμορφώσουμε μαζί το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας με μόνη δέσμευση τη διάθεση προσφοράς και αγώνα για το μέλλον του τόπου που ζούμε και αγαπάμε.
Στόχος μας, η παρουσία στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μιας δημοτικής παράταξης που θα συνδυάζει την εμπειρία δοκιμασμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση συμπολιτών με τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό των νέων. Επιδιώκουμε να έχουμε μαζί μας τους νέους αλλά και τους έμπειρους συμπολίτες μας από την Κερατέα, το Λαύριο, τον Άγιο Κωνσταντίνο και τους οικισμούς, συνεργαζόμενοι με όλους ισότιμα.
Σας καλούμε να διαχειριστούμε μαζί το μέλλον. Να αντιμετωπίσουμε τη στασιμότητα, την οπισθοδρόμηση και την αδράνεια.
Όλοι μαζί προχωράμε για να γίνει ο Δήμος Λαυρεωτικής υπόδειγμα συμμετοχής, δημιουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης.
Με μια δημοτική αρχή που ενώνει και δεν διχάζει.

28 Ιουλίου 2010
Κωνσταντίνος Λεβαντής
Υποψήφιος Δήμαρχος Λαυρεωτικής       

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα