9.5 C
Keratea
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

” Άναψαν ” τα αίματα στην Κερατέα …

Αξίζει να διαβάσετε

Αντιδράση – καταγγελία Λεβαντή για απόφαση δημοτικού συμβουλίου

Η δημοτική παράταξη Κερατέα – νέα εποχή με επικεφαλή τον Κωσταντίνο Λεβαντή καταγγέλλει ότι τη Δευτέρα 21-12-2009 ο δήμαρχος Σταύρος Ιατρού και δεκατέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγορά του ακινήτου ιδιοκτησίας Ρώμα που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά με το εξωφρενικό τίμημα των 1.500.000 ευρώ .

Πρόκειται για ένα οικόπεδο δύο στρεμμάτων με μια ημιτελή εδώ και είκοσι χρόνια κατοικία 931τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ακατάλληλο για τις ανάγκες του Δήμου, δεν μπορεί να στεγάσει καμιά υπηρεσία και το κόστος αγοράς και ολοκλήρωσης της κατασκευής είναι τεράστιο. Με τους μετριότερους υπολογισμούς απαιτούνται τουλάχιστον άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για την αποπεράτωση του. Με την απόφαση αυτή ο Δήμος θα επιβαρυνθεί με νέο δάνειο 3.500.000 ευρώ αυξάνοντας σε 7.600.000 ευρώ τα ποσά που έχει δανειστεί η συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, η κατάσταση στην οποία είχε οδηγήσει το Δήμο η σημερινή δημοτική αρχή θα γίνει ακόμη χειρότερη.
Η απάντηση – καταπέλτης του δημάρχου κυρίου Σταύρου Ιατρού

Για το συγκεκριμένο οικόπεδο πρέπει να πούμε κάποιες λεπτομέρειες για να καταλάβει ο κόσμος την αξία αυτού του θέματος. Το κτήριο αυτό είναι στο κέντρο της μελλοντικής Κερατέας, σύμφωνα με τις επέκτασεις του σχεδίου πόλης. Στο σημείο το οποίο το αγοράζουμε είναι το γεωγραφικό κέντρο της πόλης, βρίσκεται σε μια περιοχή η οποία σήμερα είναι παρατημένη από το Δήμο Κερατέας και δεν υπάρχει καμιά ανάπτυξη και βέβαια με την πρόσφατη απόφαση της αγοραπωλησίας και τις εντάξεις του σχεδίου πόλης αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Όμως ο κύριος Λεβαντής δήλωσε να μην κάνουμε τίποτα και να αφήσουμε αυτή την περιοχή στην ησυχία της κι όμως δίπλα έχουμε σχολείο, έχουμε τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη ενορία της πόλης και ήδη δημιουργείται μια μικρή αγορά, όπου εκεί θα μεταφερθούν και σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου.

Από οικονομικής πλευράς ο Δήμος σήμερα πληρώνει εκατόν τριάντα χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια και χώρους Αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικούς, τεχνικούς, οικονομικούς κ.τ.λ., γι αυτό πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αγορά του κτιρίου αυτού θα μας λύσει τα χέρια, θα απαλλαχτούμε από τα ενοίκια και τα οφέλη του Δήμου θα είναι πολλαπλά. Όλα αυτά θα επιτευχθούν με ένα απλό τρόπο, θα πάρουμε ένα δάνειο του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ που δε θα στερήσει κανένα πόρο στο Δήμο σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση και έγκριση του δημοτικού Συμβουλίου, που η ετήσια τοκοχρεολυτική δόση δε θα ξεπερνά τις εβδομήντα χιλιάδες ευρώ. Το συμπέρασμα είναι ότι από εκατόν τριάντα χιλιάδες ευρώ που πληρώνουμε σήμερα σε ενοίκια θα πλήρωνουμε μόνο εβδομήντα χιλιάδες ευρώ δηλαδή κατά εξήντα χιλιάδες ευρώ λιγότερα και θα έχουμε αποκτήσει ταυτόχρονα κι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο στο Δήμο μας. Παράλληλα μέσα σε αυτό το χώρο θα δημιουργηθούν υποδομές για δημαρχείο από αποθήκες μέχρι γραφεία, θα υπάρξουν χώροι Αθλητισμού και πολιτισμού και σίγουρα αποτελεί μια σημαντική επένδυση.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση του κτιρίου θα γίνει με χρήματα από τις εισπράξεις του Δήμου διάφορες χορηγίες κι εμείς έχουμε τον τρόπο να το ολοκληρώσουμε και τα χρήματα τα οποία θα χρειαστούν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που λέει ο κύριος Λεβαντής. Το ύψος των χρημάτων αυτών αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να το εκτιμήσουμε, μπορεί να είναι ένα εκατομμύριο μέχρι δύο εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να αναφέρω ότι είκοσι πέντε χρόνια ο κύριος Λεβαντής περίμενε φτιάξει το κτίριο του Δροσοπουλου και τελικά δεν μπόρεσε, το φτιάξαμε εμείς και βρήκαμε και τα δύο εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΗ.

πηγή εφημερίδα ”ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” , Ιανουάριος 2010

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Λιμανάκια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου

Ξεκίνησαν οι επείγουσες εργασίες στα Λιμανάκια της Βάρκιζας προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διερχόμενων ΙΧ. Υποχώρηση των πρανών διαπιστώθηκε στα λιμανάκια της Βάρκιζας από...

Σχετικά άρθρα