Δακρυγόνα στην Κερατέα και σκουπίδια στο μετρόOι υπεύθυνοι δηλώνουν ότι θα.. θα … θα ….Συντάκτης: Νίκος Νομικός

Συνειδητός χρήστης από πολύ νέος, των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν έχω βρεθεί προσωρινά ή μόνιμα.

«Πράσινα» ζούμε κυρίως στην καθημερινότητα της δουλειάς και του σπιτιού κι όχι μόνον στην επιλογή εστιατορίου με βιολογικά υλικά στην «έθνικ» μαγειρική του.

Παντού οι πολίτες βιώνουν την μετακίνησή τους με τραίνο ή μετρό, φιλικά, ήρεμα και με την εφημερίδα στο χέρι

Στην πόλη της Αθήνας, μπορεί η μετακίνηση με το τραίνο, το μετρό ή τον ηλεκτρικό, να μην γίνεται τόσο ήρεμα και φιλικά, αλλά γίνεται συχνότατα με την εφημερίδα στο χέρι, ευτυχώς για την ενημέρωση των πολιτών.

Μόνον η “metro” διαβάζεται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φύλλα. Αν προστεθούν άλλες εφημερίδες και έντυπα, που διαβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το σύνολο του χαρτιού που διακινείται καθημερινά, ανέρχεται σε ποσότητες τεράστιες.

Μου είναι αδύνατον να αντιληφθώ, πως η πολιτεία έχει το θάρρος να κατεβάζει τα ΜΑΤ στην Κερατέα, απέναντι στους πολίτες που διαμαρτύρονται για την δημιουργία χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή τους.

Δηλώνουν οι υπεύθυνοι ότι θα ….. θα ….. θα …… και απορούν, που οι πολίτες αντιμετωπίζουν την «παρρησία» των αρχόντων με δυσπιστία.

Δεν κατανοούν οι κυβερνήτες μας, γιατί οι πολίτες μάχονται με μολότωφ τα σκουπίδια, γιατί δεν πιστεύουν τα λόγια για τις μειωμένες ποσότητες απορριμμάτων, που θα προκύπτουν μετά τις καινοτομίες στον τρόπο διαχείρισής τους.

Μα ποιες καινοτομίες θα εφαρμόσουν στην πράξη κυβερνήσεις, πράσινες όχι μόνον λόγω ΠΑΣΟΚ αλλά και λόγω πολιτικών θέσεων, οι οποίες μετά από ενάμισυ χρόνο στην εξουσία δεν έχουν κατορθώσει να βρουν τρόπο να βάλουν κάδους ανακύκλωσης για τις εφημερίδες, που διαβάζονται στο μετρό;

Με ποια πολιτική αξιοπιστία θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα προωθήσει την εφαρμογή λύσεων για τα απορρίμματα χωρίς να ρίχνει δακρυγόνα, όταν ακόμα και οι χιλιάδες τόνων εφημερίδων που διακινούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καταλήγουν στα σκουπίδια;

Πως θα τύχεις κοινωνικής συναίνεσης σε προβλήματα τεράστια, όταν δεν τα καταφέρνεις ούτε στα ελάχιστα;

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/34661/Default.aspx

Σχόλια μέσω facebook
  Αστυνομικοί με πολιτικά σε ρόλο χούλιγκαν σπάνε ΙΧ και ρίχνουν χημικά στη Χίο πριν την αποχώρησή τους!
Προηγούμενο άρθροΟ δήμαρχος Κ. Λεβαντής και ο δ.συμβ. Ν. Αντωνίου στο κανάλι 10 (ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθροΤο δηλητήριο του Λαυρίου