Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών της Λαυρεωτικής που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 28-12-14

Το απόγευμα του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου, στο φιλόξενο και κατάμεστο αμφιθέατρο του Ε.Π.Α.Λ. Λαυρίου πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών της Λαυρεωτικής που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολικού έτους 2013-2014, απόφοιτους των Γενικών Λυκείων Λαυρίου και Κερατέας και του Ε.Π.Α.Λ. Λαυρίου, που πλέον είναι φοιτητές του πρώτου έτους των σχολών στις οποίες επέτυχαν την είσοδό τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των παρόντων Βουλευτών της περιοχής Θανάση Μπούρα και Αλέξη Μητρόπουλου, του πολιτευτή και πρώην Βουλευτή Νίκου Καντερέ , του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά καθώς και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ιωάννη Συρίγου.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Λαυρίου, προσαρμοσμένο στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας σε όλους τους μαθητές -και πλέον- νέους ακαδημαϊκούς πολίτες της Λαυρεωτικής. Εκτός της πλακέτας, οι φοιτητές παρέλαβαν το βιβλίο των Γ. Δερμάτη και Κ. Μάνθου ‘’Θορικός, το Αρχαίο Θέατρο’’, που αποτελεί έκδοση του Δήμου Λαυρεωτικής, του έτους 2010. Τις πλακέτες και τα βιβλία απένειμαν στους φοιτητές οι Βουλευτές, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας, καθώς και οι Διευθυντές των τριών λυκείων της Λαυρεωτικής.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ευχαριστεί ολόθερμα όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και όλους όσους με την παρουσία τους τίμησαν τα νιάτα της Λαυρεωτικής. Συγχαίρει τους εισαχθέντες για την επιτυχία τους, τους γονείς τους για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που προσέφεραν επί σειρά ετών στα παιδιά τους και τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές τους για τα πνευματικά εφόδια που τους μεταλαμπάδευσαν καθ’ όλη την πορεία τους στα μαθητικά θρανία. Ακόμη διαβεβαιώνει, ότι -σε ό,τι του αναλογεί -θα πράξει τα δέοντα, για να εκπληρωθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι μας να μπορέσουν στο μέλλον να προσφέρουν, ως ειδικευμένοι επαγγελματίες πλέον, τις υπηρεσίες τους στον γενέθλιο τόπο τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

  Ανακοίνωση Ειρηνοδικείου Λαυρίου σχετικά με την λειτουργία του

Από το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφίες από: http://hpolhmas.com/