14.3 C
Keratea
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής στον Υπουργό Οικονομικών για ανάκληση του μέτρου για τη φορολόγηση του κρασιού.

Πρόσφατα Άρθρα

IMG 0729Την έντονη αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει ειδικό επιπλέον φόρο στο ελληνικό κρασί προκειμένου να καλύψει τα ισοδύναμα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, εξέφρασε με επιστολή που απέστειλε σήμερα 19-11-2015 στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στην επιστολή του ο κ. Φιλίππου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητη μια τέτοια απόφαση που απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου των οινοπαραγωγών, σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας, του οποίου η παραγωγή έχει μειωθεί δραματικά τα χρόνια της κρίσης που βιώνει η χώρα, παραμένει ένας από τους χώρους εκείνους – μαζί με τον τουρισμό – που μπορεί να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.
Στη συνέχεια της επιστολής του, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η επιπλέον φορολόγηση της οινοπαραγωγής θα προκαλέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στον ήδη επιβαρυμένο οινοπαραγωγικό κλάδο και πιθανόν να σηματοδοτήσει τη χαριστική βολή για τους οινοπαραγωγούς.
Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Φιλίππου, μεταφέροντας συγχρόνως μέσω της επιστολής του, την κραυγή αγωνίας και την αγανάκτηση των παραγωγών κρασιού της Ανατολικής Αττικής και των Μεσογείων ειδικότερα, οι οποίοι εκτιμούν ότι με την επιβολή αυτού του μέτρου θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας των μονάδων τους, καλεί τον Υπουργό και την κυβέρνηση να ανακαλέσουν την απόφασή τους για να μην επιφέρουν καίριο πλήγμα στην παραγωγή κρασιού της Ελλάδας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής προς τον Υπουργό Οικονομικών.v8gtyXe245SNoNET1D5Bhn7eSJzH zGqi5PUZ4E0UHNj0754hp6taAzvtrcLBuC2v8o703HOu5HomfNYEcb93udT OErARusyj

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              Παλλήνη,   19-11-2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                 Αρ. πρωτ:  οικ. 223920/734
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη
Δ/νση : 17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη,  Τ.Κ. : 15351
Τηλ.: 213 200 5103
Fax: 213 200 5105
Προς:
Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη ΤσακαλώτοΘέμα: Ανάκληση του μέτρου για τη φορολόγηση του κρασιού.Κύριε Υπουργέ,

με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλλει για την κάλυψη των ισοδύναμων μέτρων που ζητούν οι δανειστές, επιπλέον ειδικό φόρο στο ελληνικό κρασί.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς, όπως ήδη γνωρίζετε, ο πρωτογενής τομέας, του οποίου η παραγωγή τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχει υποστεί σημαντική μείωση, είναι ένας από τους ελάχιστους χώρους που έχουν απομείνει στη χώρα μας – μαζί με τον τουρισμό – που μπορεί να αξιοποιηθεί και αναπτυχθεί προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και να συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα. Σε μια περίοδο που γίνεται αξιόλογη προσπάθεια – και από την Αττικής – για να δοθούν κίνητρα σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και να στηριχθούν όλοι οι κλάδοι αυτού ώστε να προκύψουν επιπλέον για το ελληνικό κράτος και νέες θέσεις εργασίας, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι αδιανόητη και απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου των οινοπαραγωγών.

Για τον λόγο αυτό, εκτιμώ ότι η επιπλέον φορολόγηση της οινοπαραγωγής θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και θα λειτουργήσει σε βάρος της ελληνικής οικονομίας που τα τελευταία χρόνια πλήττεται βάναυσα από τις πολιτικές της λιτότητας. Ήδη το ελληνικό κρασί αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες λόγω του διεθνούς ανταγωνισμού και με μεγάλη δυσκολία καταφέρνει να σταθεί τόσο στην ελληνική αγορά αλλά κυρίως στην ευρωπαϊκή. Ως εκ τούτου, ένα τέτοιο πρωτοφανές μέτρο (καμία ευρωπαϊκή οινοπαραγωγός χώρα δεν έχει επιβάλλει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί) θα σηματοδοτήσει τη χαριστική βολή για τον ήδη επιβαρυμένο οινοπαραγωγικό κλάδο.

Σας καλώ λοιπόν να ανακαλέσετε την απόφασή σας και σας επισημαίνω ότι στην Αττική και ειδικά στα Μεσόγεια, αρκετές οινοπαραγωγικές εταιρείες ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα βιωσιμότητας και το μέτρο της φορολόγησης του κρασιού με 0,40 ευρώ το λίτρο θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στον ταλαιπωρημένο τα τελευταία χρόνια κλάδο των οινοπαραγωγικών εταιρειών. Τέλος, ως Αντιπεριφερειάρχης της Ανατολικής Αττικής, σας μεταφέρω την κραυγή αγωνίας και την αγανάκτηση των οινοπαραγωγών της περιοχής μου μπροστά μια τέτοια προοπτική, οι οποίοι εκτιμούν ότι με την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου ο ήδη ζημιογόνος οινοπαραγωγικός κλάδος θα υποστεί ένα καίριο – αν όχι μοιραίο – πλήγμα.Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής ΑττικήςΠέτρος Φιλίππου

Διαβάστε σχετικά:
thumbnailΗ μπύρα, το κρασί και ο ΣΥΡΙΖΑ

Κάτι δεν μου «κουμπώνει» με τις επιλογές και τις θέσεις των στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού – ιδιαίτερα των στελεχών που προέρχονται από τις τάξεις του που δεν χάνουν ευκαιρία να υπενθυμ…

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ