11.1 C
Keratea
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Πρόσφατα Άρθρα

atoma

Μια ομάδα νέων με όρεξη και ταλέντο εμπνεύστηκαν τη δημιουργία ενός φεστιβάλ τεχνών θα διεξάγεται στον τόπο μας. Με την πρωτοβουλία τους αυτή λοιπόν , η οποία ελπίζουν να γίνει θεσμός, επιδιώκουν να ψυχαγωγήσουν τους νέους κεντρίζοντας τους το ενδιαφέρον και δίνοντας τους την ευκαιρία να εκφραστούν. Παράλληλα μέσω της τέχνης τους δίνεται η δυνατότητα να προβληθούν γεγονότα που αφορούν την ιστορία του τόπου.

Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι για την πρωτοβουλία αυτή.

Ομάδα Νέων Καλλιτεχνών “(Α)λληλεγγύη (Τ)έχνη (ΟΜΑ)δικότητα

Περιγραφή

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων, ήδη από τα σχολικά μας χρόνια έχουμε καταπιαστεί με διαφορετικά είδη τεχνών και κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Η ενασχόληση μας αυτή ήταν και ο λόγος που μας έφερε ξανά κοντά, και μας έδωσε το έναυσμα να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες απο την μέχρι τώρα πορεία μας.

Μέσα απο δημιουργική μεταξύ μας, καταλήξαμε πως είναι πολλά αυτά τα οποία μάθαμε, πως όλοι μαζί έχουμε πολλά περισσότερα να δώσουμε και να πούμε και πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, να επικοινωνήσουμε και με άλλου νέους- και όχι μόνο- ανθρώπους, να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας, καθώς και να βοηθήσουμε και να ενθαρρύνουμε την ενασχόληση με τις τέχνες και των υπόλοιπων νέων ανθρώπων στην περιοχή μας.

Έτσι γεννήθηκε και η σκέψη για την διοργάνωση ενός πολιτιστικού φεστιβάλ στο οποίο θα πραγματοποιηθούν δρώμενα σχετιζόμενα με τις τέχνες. Όπως: εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου, ζωγραφικής, χορού, φωτογραφία, art. Παράλληλα θα υπάρξουν και ομάδες συζήτησης καθώς και δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σκοπός της προσπάθειας μας αυτής είναι:

-να προταθεί ένας εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης για την νεολαία του τόπου, μια ανάγκη θεωρούμε πως είναι υπαρκτή και άμεση,

-να δοθεί το έναυσμα στους νέους να εκφραστούν μέσω πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων,

-και σε ένα ευρύτερο επίπεδο, να προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο συνύπαρξης και δημιουργίας.

Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ θα είναι αποκλειστικά κοινωνικός και πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικός, και με διάθεση από μέρους μας, να συνδυαστεί και με άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες της περιοχής μας, όπως την συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο, έτσι ώστε να προάγει, ως εγχείρημα, πέραν του πολιτισμού, και αξίες αλληλεγγύης.

Η επιλογή του χώρου του συνεταιρισμού της ΜΑΡΚΟ έγινε, καθώς τον θεωρούμε τον πλέον κατάλληλο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, θεωρώντας πως διαθέτει την κατάλληλη αισθητική, επαρκή πολυμορφικό χώρο, αλλά και επειδή αποτελεί έναν ιστορικό χώρο για την περιοχή και θα είναι μια καλή ευκαιρία να αναδειχθεί η σπουδαιότητα του για τον τόπο μας- με αφορμή για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του- στις νεότερες γενιές, οι οποίες ως επί το πλείστον δεν την γνωρίζουν.

Επιθυμία μας είναι το διήμερο φεστιβάλ, μελλοντικά να αποκτήσει έναν θεσμικό χαρακτήρα και να αποτελέσει διαχρονικό σημείο συνάντησης και προώθησης των καλλιτεχνικών ανησυχιών των νέων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης Α.Τ.ΟΜΑ

Ρόκας Κωνσταντίνος (Μουσική)

Πίντζου Αντωνία (Θέατρο)

Κουτρούμπα Θεοδώρα (Χορός)

Δημόπουλος Παναγιώτης (Ζωγραφική)

Φράγκος Σπύρος (Τεχνική οργάνωση)

Ρόκας Χρήστος (Τεχνική οργάνωση)

Φωτεινός Φώντας (επιμέλειαVideo Art, επιμέλεια)

Επιμέλεια φωτογραφικού υλικού στον εκθεσιακό χώρο:

Παούρη Περσεφόνη (Φωτογραφία)

 
atoma
 
Πρόγραμμα Φεστιβάλ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04.07
17:30 Προσέλευση και περιήγηση στο χώρο του Συνεταιρισμού και στην έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας
19:30 – 20:30 rock & dance project
20:40 – 22:00 θεατρικό δρώμενο, παρουσίαση, art, διάλειμμα
22:00 – 00:00 Συγκροτήματα: Backyard Project, Filthy Smokes, The Drains
ΣΑΒΒΑΤΟ 05.07
12:30 Προσέλευση και περιήγηση στο χώρο του Συνεταιρισμού και στην έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας
19:00 – 20:50 Συγκρότημα: Rascal Whack, Rock & dance project
20:50 – 22:00 Ταινίες μικρού μήκους, διάλειμμα
22:00-00.00 Συγκροτήματα: Νίκος Στρατηγός, Tropeto, Revolver
Είσοδος = Αλληλεγγύη*
*Αντί εισιτηρίου θα δεχόμαστε είδη τροφίμων, μακράς διάρκειας, θα διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ