9.5 C
Keratea
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Διαχείριση απορριμμάτων

Αξίζει να διαβάσετε

Το θέμα των απορριμμάτων είναι κομβικής σημασίας ζήτημα για τους κατοίκους όλης της Αττικής από την επομένη κιόλας των εκλογών. Για το μεγάλο αυτό ζήτημα κάθε υποψήφιος οφείλει να πάρει θέση και να τοποθετηθεί. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί απέναντι στο ζήτημα και άλλοι οι οποίοι απέχουν από κάθε σχετική συζήτηση.

Ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος περιφερειάρχης, έχει δημόσια πάρει θέση κατά του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα και είναι αντίθετος με την χωροθέτηση σε Κερατέα και Γραμματικό.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=205895

μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το ντιμπέϊτ του ΣΚΑΙ το οποίο έλαβε χώρα στο Γραμματικό στις 8/10/2010.

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Υπέρ του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα τάχθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός ενώ την αλλαγή του ζήτησαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την περιφέρεια Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Παφίλης, Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέκος Αλαβάνος. Να σημειώσουμε ότι από την συζήτηση απουσίαζαν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Αλέξης Μητρόπουλος και Γιάννης Δημαράς.

Ειδικότερα στις τοποθετήσεις του ο κύριος Κικίλιας ξεκαθαρίζει ότι είναι αντίθετος με τον υφιστάμενο περιφερειακό σχεδιασμό και είναι αντίθετος με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ καθώς αποτελούν πλέον μια παρωχημένη τεχνολογία διαχείρισης απορριμμάτων. Το πρόβλημα που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην δυτική Αττική δεν είναι επιτρεπτό να μεταφερθεί και στην Ανατολική Αττική. Το θέμα θα εξεταστεί ξανά από μηδενική βάση, θα τα βάλουμε ξανά όλα στο τραπέζι, θα βρούμε λύση που θα έχει να κάνει πρώτα απ΄όλα με την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Μια λύση που θα συμπεριλαμβάνει περιβαλλοντικούς όρους τέτοιους που θα μπορούμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια, που θα μειώνει τον όγκο των παραγόμενων σκουπιδιών, μια λύση που θα δώσει κίνητρα στον κόσμο να στραφεί προς την ανακύκλωση στην πηγή. Άλλος όγκος σκουπιδιών που σημαίνει λιγότερη παραγωγή και καλύτερη διαχείριση, σημαίνει και άλλη χωροθέτηση.

Στα παρακάτω αποσπάσματα έχετε την δυνατότητα να ακούσετε τις τοποθετήσεις του κυρίου Κικίλια επικεντρωμένα.

http://antonismylonas.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Εδώ στην Κερατέα αντιμετωπίζουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα όσον αφορά τον υφιστάμενο περιφερειακό σχεδιασμό. Έχει επιλεγεί ως θέση για την χωροθέτηση ΧΥΤΑ ο αρχαιολογικός χώρος Οβριόκαστρο.

Η προσωπική μου θέση, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος είναι ξεκάθαρη. Είμαι αντίθετος με την χωροθέτηση ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ ή οποιουδήποτε εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας.

Να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι όσον αφορά την χωροθέτηση στην Κερατέα, υπάρχουν τα εξής κριτήρια αποκλεισμού. Το Οβριόκαστρο,

1. Έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

2. Υπάρχει στην περιοχή πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι.

3. Είναι περιοχή αναδασωτέα.

4. Υπάρχει νόμιμη κατοικία, αρχαίες μεταλλευτικές στοές από τον 5ο π.Χ. αιώνα,

5. Απέχει λιγότερο από 1200μ. από τα όρια του οικισμού Πλάκα,

6.Είναι κηρυγμένη ζώνη Α΄απόλυτης προστασίας απ’ το υπουργείο πολιτισμού, λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Αυτά είναι γεγονότα που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα αγνοήσει.

Δεν θα επιτρέψουμε η Κερατέα να γίνει η πίσω αυλή της Αττικής όπου όλοι θα πετούν τα σκουπίδια τους. 


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σαν σήμερα…

8 Δεκεμβρίου το 1797Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη o Ρήγας Φεραίος, μαζί με τον συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό. το 1911Γεννήθηκε ο Νίκος...

Λιμανάκια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου

Ξεκίνησαν οι επείγουσες εργασίες στα Λιμανάκια της Βάρκιζας προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διερχόμενων ΙΧ. Υποχώρηση των πρανών διαπιστώθηκε στα λιμανάκια της Βάρκιζας από...

Σχετικά άρθρα