12.5 C
Keratea
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

ΛΑ.Ο.Σ: απαγορεύονται οι διαδηλώσεις όταν το ΠΑΣΟΚ είναι η κυβέρνηση !

Πρόσφατα Άρθρα

laos karatzaferis 0
ΛΑ.Ο.Σ αλλά όχι ΛΑΟφιλές θα είναι πλέον το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη αφού παρέχει με πρόταση νόμου στην κυβέρνηση το δικαίωμα να απαγορεύει…διαδηλώσεις!!!

Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό για το 2011, κόμμα του κοινοβουλίου να ζητεί την ουσιαστικά του δικαιώματος του «συνέρχεσθε σε υπαίθριες συναθροίσεις», αλλά όπως φαίνεται ο ΛΑΟΣ ρίχνει ανοιχτά πλέον γέφυρες συνεργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου, αφού όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στις κάλπες.

Αν και η δικαιολογία περί κλεισίματος του κέντρου της Αθήνας με διαδηλώσεις 500 ατόμων κλείνει το κέντρο της Αθήνας, ότι τα καταστήματα κατεβάζουν ρολά και οι έμποροι είναι σε απόγνωση,ουσιαστικά, η πρόταση Νόμου του Καρατζαφέρη υποκρύπτει και την απαγόρευση «συναθροίσεων» σε όποιον δεν είναι Έλληνας.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στην πρότασή τους από την διατύπωση της συνταγματικής επιταγής καθίσταται σαφές ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν είναι απόλυτο, αλλά μπορεί αιτιολογημένα να περιοριστεί.

Και σημειώνουν ότι αφορά μόνο τους Έλληνες πολίτες (ρητή διατύπωση παρ. 1) και ότι οι συναθροίσεις πρέπει να διενεργούνται ησύχως και χωρίς όπλα καθώς και ότι στις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η δημόσια ασφάλεια και η ομαλή κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου…

Και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ προτείνουν:

1. οι διαδηλώσεις βάσει του όγκου τους, να μην περιορίζουν την κίνηση πολιτών και μέσων μαζικής μεταφοράς

2. αν οι διαδηλωτές είναι πάνω από δέκα χιλιάδες να καταλαμβάνουν τμήμα των οδών και σε κάθε περίπτωση να υπάρχει ελεύθερο σημείο για την κίνηση οχημάτων

3. όποιος συμμετέχει σε συναθροίσεις με απόκρυψη ή αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου του, ώστε να μην αναγνωρίζεται, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους.

4. οι διοργανωτές ευθύνονται σε αστική αποζημίωση των αμέσως ζημιωθέντων από βανδαλισμούς που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, εάν δεν τηρήσουν τον νόμο.

Άραγε, γιατί δεν συμφώνησαν με το να ψηφίσουν από κοινού νόμο που να λέει ότι απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις όταν το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση και να μην μπαίνουμε σε όλες αυτές τις νομοτεχνικές αλλαγές;

Αntiκοινοβουλευτικός

http://www.antinews.gr

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΑΙ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ. ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Άρθρο 1
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ

1. Στις δημόσιες συναθροίσεις παρίσταται η αστυνομία, η οποία μεριμνά για την δημόσια ασφάλεια και τη μη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής του τόπου.

2. Οι διοργανωτές των συναθροίσεων οφείλουν να λάβουν έγγραφη άδεια από την αστυνομική αρχή 48 ώρες πριν τη διεξαγωγή της συναθροίσεως.

3. Η αστυνομία δύναται με αιτιολογημένη απόφαση να απαγορεύσει τις συναθροίσεις, εάν επίκειται σοβαρός για τη δημόσια ασφάλεια ή εάν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής ορισμένης περιοχής.

Άρθρο 2
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ – ΟΡΟΙ

1. Η αστυνομία μεριμνά ώστε οι δημόσιες συναθροίσεις να γίνονται κατά τέτοιο τρόπο που να μη προκαλείται δυσλειτουργία στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

2. Οι διαδηλωτές, βάσει του όγκου της συνάθροισης, θα πρέπει να περιορίζονται σε χώρους που να μην παρεμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση των πολιτών και των συγκοινωνιών στις λεωφόρους και οδούς των αστικών κέντρων.

3. Μόνο εάν οι συναθροίσεις είναι εξαιρετικά ογκώδεις και τουλάχιστον άνω των δέκα χιλιάδων ατόμων μπορεί με αιτιολογημένη απόφαση της η αστυνομική αρχή να επιτρέψει χρήση μέρους των λεωφόρων και οδών του αστικού κέντρου.

4. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πάντοτε ένα τμήμα της λεωφόρου ή οδού να παραμένει ανοικτό, ώστε να δύνανται οι και οι συγκοινωνίες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου ή της οδού.

Άρθρο 3
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

1. Οι συμμετέχοντες στις δημόσιες συναθροίσεις απαγορεύεται να αποκρύπτουν ή να αλλοιώνουν με τεχνητά μέσα και ιδίως με χρήση κουκούλας και κράνους τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ώστε να μην αναγνωρίζονται.

2. Όποιος συμμετέχει σε συναθροίσεις με απόκρυψη ή αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου του, ώστε να μην αναγνωρίζεται, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους.

Άρθρο 4
ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Οι διοργανωτές ευθύνονται σε αστική αποζημίωση των αμέσως ζημιωθέντων από βανδαλισμούς που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, εάν δεν τηρήσουν τα άρθρα του παρόντος.

Άρθρο 5
ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του, εκτός εάν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις.

Άρθρο 6
ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ

Η ισχύς του παρόντος Νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Υ.Γ. ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ