Έντονη διαμαρτυρία του προέδρου της τοπικής κοιν. Κουβαρά για την απόφασης αναβολής της συζήτησης ένταξης στην Λαυρεωτική

Πρόσφατα Άρθρα

Με Δελτίο απαντά ο κος Γ.Κίτσος στην απόφαση αναβολής συζήτησης του Σαρωνικού για γνωμοδότηση περί ένταξής του Κουβαρά στην Λαυρεωτική.


Αναφέρεται επίσης στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όπως ανακοινώθηκε από το Προεδρείο (10 υπέρ αναβολής, 9 κατά και 1 Παρών), ότι το σωστό αποτέλεσμα ήταν 10-10-1 και υπήρξε ισοψηφία. 
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου.

Τ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΒΑΡΑ

Γραφείο Προέδρου
Ιωάννης Α. ΚΙΤΣΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού κατά την Συνεδρίασή του στις 17-12-2013, με την Γνωμοδότηση του Δήμου Σαρωνικού επί της υπ’ αριθμ. 27/2013 αποφάσεως του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά, για την αλλαγή του χωροταξικού και την ενσωμάτωση της Τ.Κ. Κουβαρά στον Δήμο Λαυρεωτικής, αποφάσισε, μετά από τρίωρη συζήτηση, την αναβολή της λήψης απόφασης επί του θέματος, με ψήφους 10 υπέρ της αναβολής, 10 κατά (καθόσον προσμετράται και η ψήφος του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 8 Ν.3852/2010) και ένα παρών. Η λήψη απόφασης ως εκ τούτου αναβλήθηκε με οριακή πλειοψηφία, καθόσον στην περίπτωση αυτή της ισοψηφίας, επικράτησε η ψήφος της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρίας Κόλλια.


Παρά την σαφή και τεκμηριωμένη βούληση και επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του Κουβαρά, περί αλλαγής του χωροταξικού και ενσωμάτωσης της Τ.Κ. Κουβαρά στον Δήμο Λαυρεωτικής, η οποία εκφράστηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Κουβαρά με την έκδοση της υπ’ αριθμ. 27/2013 ομόφωνης απόφασής του, το οποίο και εκπροσωπεί και εκφράζει σε εκλογικό ποσοστό το 91% των κατοίκων του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού, αμφισβητώντας την ύπαρξη και την γνησιότητα των 800 και πλέον υπογραφών των κατοίκων του Κουβαρά και με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, παρέπεμψε το στις «καλένδες», με την «αιτιολογία», όπως αναφέρθηκε από την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, «να δούμε καλύτερα την τοπική κοινωνία και να διερευνήσουμε τα προβλήματα υπάρχουν, κατά πόσο η τοπική κοινωνία είναι όλη ή το 91% υπέρ της πρότασης ή όχι»!!!

Κατόπιν της ανωτέρω εξέλιξης, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την απαξίωση των αποφάσεων του Τοπικού Συμβουλίου Κουβαρά, καθώς και για τις απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων, όπως «δεν αναγνωρίζω κανένα Τοπικό Συμβούλιο Κουβαρά» και δηλώνουμε ρητά την αντίθεσή μας στις μεθοδεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, για την μη λήψη απόφασης σε ένα ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Κουβαρά.
Τέλος δηλώνουμε, ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους ένα καλύτερο αύριο για τους συμπολίτες μας και για τον τόπο μας.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΒΑΡΑ


Ξαναδείτε το της ψηφοφορίας

http://paraktios.gr/

Διαβάστε σχετικά:

Αναβολή γνωμοδότησης του δ. Σαρωνικού για ένταξη Κουβαρά στην ΛαυρεωτικήΑναβολή γνωμοδότησης του δ. Σαρωνικού για ένταξη Κουβαρά στην Λαυρεωτική

Μετά από περίπου 3 ωρών, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού αποφάσισε, παρά τις έντονες αντιδράσεις του κου Κίτσου, να αναβάλλει την γνωμοδότηση με 10 ψήφους υπέρ της αναβολής, 9 κατά και 1 παρ…

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ