Τα γιαούρτια και ο Λοβέρδος

Πρόσφατα Άρθρα

Yπάρχει άραγε κανείς σήμερα σε αυτόν τον τόπο που να δει στο δρόμο μπροστά του έναν πολιτικό, είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη Ν.Δ. και να μην αρχίσει τα γιούχα, στην καλύτερη των περιπτώσεων για τον ίδιο τον πολιτικό;

Υπάρχει άραγε κανείς σήμερα σε αυτή τη χώρα της οικονομικής εξαθλίωσης που μας οδηγούν οι προδότες πολιτικοί που να πιστεύει ότι, εάν κάποιος πολίτης έβλεπε ξαφνικά στο δρόμο του κάποιον υπουργό δεν θα κατέληγε στο αυτόφωρο για επίθεση, εξύβριση και ξυλοδαρμό;

Πόσο μάλλον εάν έβλεπε τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον υπουργό της κυβέρνησης Τσολάκογλου …συγνώμη της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος συμμετείχε ενεργά με την ψήφο του, στην καταπάτηση του Συντάγματος, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας, στην πλήρη εξαφάνιση των μεσαίων και μικρών εισοδημάτων και στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

loberdos
Η Κερατέα ως γνωστόν, αποτελεί ένα μικρό κομμάτι αυτής της ταλαίπωρης χώρας και η αντίδραση των κατοίκων της προς τον υπουργό Λοβέρδο και κάθε Λοβέρδο, θα ήταν η ανάλογη.

Πιστεύει άραγε κανείς ότι εάν τολμούσε να κάνει έστω και δυο βήματα στην πλατεία στον Αϊ Δημήτρη ο Λοβέρδος, δεν θα έφευγε αν όχι καλυμμένος με πίσσα και πούπουλα, τουλάχιστον κάτασπρος από την κορφή ως τα νύχια με ντόπιο ολόπαχο γιαούρτι;

Ας ρωτήσει τον αντιπρόεδρο Β΄ Πάγκαλο, εάν έχει και την παραμικρή αμφιβολία.

Παρ’ όλα αυτά, μέσα στο εκρηκτικό που ήδη περιγράψαμε, ο Λοβέρδος, ως υπουργός της ανύπαρκτης Υγείας, εκλήθη να παραστεί στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατέας, που κατασκευάστηκε εξολοκλήρου με χρήματα, όχι του δημοσίου, αλλά μιας εξέχουσας προσωπικότητας της πόλης, του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Πρίφτη

Ένα πραγματικό κόσμημα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, που μαραζώνει εδώ και τόσα χρόνια από την πρωτοφανή ανικανότητα των κυβερνώντων να στελεχώσουν και να λειτουργήσουν ακόμη και τα έτοιμα έργα των Ελλήνων ευεργετών.

Αυτή η ανύπαρκτη κυβέρνηση ωστόσο στην περίπτωση της Κερατέας, επέδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και μια πρωτοφανή ομοψυχία για την κατασκευή της χωματερής στο Οβριόκαστρο. Υπουργικά συμβούλια και κόντρα Κυβερνητικές επιτροπές για τα σκουπίδια που εξακολουθούν να απειλούν τη ζωή μας.

Πολιτικές αποφάσεις φασιστικού τύπου που συνοδεύτηκαν από ανελέητους ξυλοδαρμούς κατοίκων της πόλης από τα ΜΑΤ, συλλήψεις νέων παιδιών με στημένες κατηγορίες για σωρεία κακουργημάτων, χιλιάδες δακρυγόνα, τραμπουκισμοί, κατάλυση του κράτους δικαίου, καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και αποκλεισμός μιας ολόκληρης πόλης, με τις ορδές των ΜΑΤ σε ρόλο κατοχικού στρατού.

Που ήταν άραγε τότε ο κ. Λοβέρδος, ο υπουργός της ανύπαρκτης Υγείας;

Εμείς εδώ στην Κερατέα, παλεύαμε και παλεύουμε για το δίκαιο μας με μόνο όπλο την αξιοπρέπειά μας και αυτοί, οι εκάστοτε πολιτικοί, για να υπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα, με στόχο να επιβιώσουν πολιτικά και όχι μόνο.

Και ξαφνικά, μετά από όλη αυτή την απίστευτη βαρβαρότητα και αιματοχυσία των κατοίκων της Λαυρεωτικής, βρεθήκαμε αντιμέτωποι πριν από λίγες μέρες με το δίλημμα να γιαουρτώσουμε τον Λοβέρδο ή να τον υποδεχθούμε ως επίσημο αντιπρόσωπο αυτής της φασιστικής κυβέρνησης, στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας της Κερατέας.

Δίλημμα που εντέχνως πατούσε στο φιλότιμο των κατοίκων που πρόσταζε να σεβαστούμε την επιθυμία του δωρητή να βρεθεί επιτέλους στα εγκαίνια με τον υπουργό. Δεν ήταν δημοσίων σχέσεων του εφοπλιστή, άλλωστε δεν έχει ανάγκη από κάτι τέτοιο, αλλά ήθελε ο ίδιος ο κ. Κωνσταντίνος Πρίφτης, να του τα ψάλει του Λοβέρδου από κοντά, για την ανικανότητα της κυβέρνησης να στελεχώσει και να λειτουργήσει το έργο που ο εφοπλιστής κατασκεύασε με μεράκι και αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κερατέα.

Υπάρχουμε όμως και όλοι οι υπόλοιποι.

Όλοι εμείς που έχουμε ένα κακό ελάττωμα, να μην ξεχνάμε.

Όλοι εμείς και αξιοπρέπεια έχουμε, και λογική και κυρίως σεβασμό στο πρόσωπο του δωρητή.

Έχουμε όμως και απίστευτη για τους πολιτικούς απατεώνες που κατέστρεψαν το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας. Τους προδότες που κατέστρεψαν την ίδια μας τη ζωή. Αυτό και μόνο αποτελεί αιτία πολέμου για την παρουσία οποιουδήποτε πολιτικού απατεώνα στην πόλη της Κερατέας.
Υπάρχει όμως και ένας άλλος σημαντικότατος λόγος ηθικής τάξης για τον οποίο δεν θα έπρεπε να πατήσει το πόδι του ο Λοβέρδος στην Λαυρεωτική.

Ο αγώνας της Κερατέας και η αυτοθυσία των κατοίκων έχουν αποκτήσει εμβληματικό χαρακτήρα σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο. Η Κερατέα, αποτελεί σημείο αναφοράς και ελπίδας του κάθε Έλληνα που θέλει να βγει στο δρόμο και να αγωνιστεί για να στείλει μια ώρα αρχύτερα στο Γουδί, τους προδότες της σκληρά δοκιμαζόμενης πατρίδας.

Είναι λοιπόν απορίας άξιον, πώς κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι, έστω και μια φωτογραφία του Λοβέρδου στην Κερατέα, θα ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός μιας ολόκληρης κοινωνίας που αγωνίστηκε και έφτυσε εξαιτίας τέτοιων πολιτικάντηδων. Έστω και μια φωτογραφία του Λοβέρδου χωρίς γιαούρτι, θα ήταν η απόλυτη ξευτίλα για κάθε υπερήφανο Κερατιώτη.

Δεν τολμάμε να σκεφτούμε καν την απαξίωση και αποστροφή στα μάτια των υπόλοιπων Ελλήνων για την ηρωική Κερατέα, που ως συμβολισμός και μόνο έδινε κουράγιο στην χειμαζόμενη κοινωνία. Ένας συμβολισμός που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και αποτέλεσε σημείο αναφοράς από την και τον έως την Κορέα και την Λατινική Αμερική.

Η φωτογραφία με έναν ατσαλάκωτο Λοβέρδο, θα έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου και θα ήταν το καλύτερο όπλο στην κυβερνητική προπαγάνδα για το πόσο εύκολα τελικά υποτάσσεται ο Έλληνας, όταν ακόμα και η ίδια η Κερατέα, όπως θα πούνε, λούφαξε με το πέρασμα μόλις λίγων μηνών, στις κυβερνητικές …ακάλυπτες επιταγές.

Τέτοιες απίστευτες κολοτούμπες δεν κάναμε ποτέ στη ζωή μας και αρνούμαστε να κάνουμε και στο μέλλον.

Όποιο κι αν είναι το τίμημα.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Όσο για τους όψιμους και ύπουλους επικριτές μας που στριμώχνονταν δίπλα στον αξιόλογο συμπολίτη μας για μια φωτογραφία για μελλοντική πολιτική χρήση, τους απαντάμε στη λάσπη με πράξεις και όχι λόγια.

Ο ένας από εμάς της ομάδας που έχει την τιμή να αποτελεί μέλος του lavreotiki.com, ως δημοσιογράφος, πριν από μερικά χρόνια πήρε παραμάσκαλα τον φάκελο του έργου του Κέντρου Υγείας Κερατέας και πήγε στον τότε υπουργό υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, σε μια από τις πάμπολλες όσο και φιλότιμες προσπάθειες του αξιέπαινου δωρητή μας, να ξεπεράσει το σκόπελο της γραφειοκρατίας και να ταρακουνήσει τους ανεκδιήγητους πολιτικούς αυτής της χώρας.

Άλλος δωρητής στη θέση του σίγουρα θα τα είχε παρατήσει.

Η ελάχιστη συνδρομή μας όμως για το Κέντρο Υγείας, δεν σταμάτησε εκεί. Σε μια ακόμη προσπάθεια πίεσης προς τους ανίκανους πολιτικούς των εκάστοτε κυβερνήσεων, προχωρήσαμε σε σειρά δημοσιευμάτων στον Αθηναϊκό και τοπικό τύπο για την δωρεά της Κερατέας, που οδηγούνταν σε ματαίωση όπως και άλλες μεγάλες δωρεές ανά την χώρα που είχαν βαλτώσει.

Αυτή είναι η έμπρακτη αγάπη μας για τον τόπο και αυτή η απάντηση μας στους λασπολόγους. Οι επικριτές μας δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τον ίδιο τον αξιόλογο συμπολίτη μας κ. Κωνσταντίνο Πρίφτη.

Ειλικρινά ποτέ δεν είχαμε σκοπό να τα αποκαλύψουμε όλα αυτά δημόσια, όπως άλλωστε και δεν το πράξαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά η ανοχή στους προκλητικούς καλοθελητές και γλύφτες που μας λασπολογούν κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, ξεπέρασε πλέον κάθε όριο θράσους και έπρεπε επιτέλους να πάρουν την απάντησή τους.

Β. Σ. για την συντακτική ομάδα του www.lavreotiki.com.

Υ.Γ. Παράκληση, σε όσους διακινούσαν σε φωτοτυπίες ως φέιγ βολάν την προσωπική και με μεγάλη δόση χιούμορ συνομιλία τεσσάρων ατόμων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ ( facebook) για το γιαούρτωμα του Λοβέρδου, ο ένας εκ των οποίων και «φωτογραφήθηκε» ως δήθεν οργανωτής επίθεσης κατά του υπουργού, θα επιθυμούσαμε με τον ίδιο ακριβώς ζήλο να φωτοτυπήσουν και να μοιράσουν κι αυτό το κείμενο. Όσο για το κόστος κερασμένο από εμάς. Γιατί σε αυτό τον τόπο βαρεθήκαμε πλέον τους τζάμπα μάγκες.

 από το lavreotiki.com

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ