ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Ενημέρωση Οικισμών: Γιατί ο κ. Λεβαντής είναι ο πραγματικός πολέμιος των Οικισμών

Facebook
Twitter

Από την συνάντηση του Σταύρου Ιατρού και υποψήφιων της παράταξης «Ελεύθερες Πόλεις» με το Διασυλλογικό Όργανο Παραλιακών Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής

Κώστας Λεβαντής: O πραγματικός πολέμιος των Οικισμών


Για ακόμα μια φορά σε προεκλογική περίοδο ο κ. Λεβαντής εμφανίζει τον εαυτό του ως τον σωτήρα όλων των οικισμών και τον κατοίκων τους.

Τελευταία τολμά να εμφανίζει τον νόμο περί Τακτοποίησης Αυθαιρέτων λίγο πολύ ως δικό του δημιούργημα. Επικαλείται έγγραφα και παρεμβάσεις του που είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί το ύψος του προστίμου τακτοποίησης στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Τα έγγραφα και οι παρεμβάσεις όμως γίνονταν πάντα κατόπιν εορτής και αφού όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν ανακοινώσει τις αλλαγές που θα γίνονταν σε πρόστιμα και διαδικασίες στο νόμο Τακτοποίησης Αυθαιρέτων.Δεν είναι αυτή όμως η πρώτη φορά που ο κ. Λεβαντής παραπλανά τους οικιστές εκμεταλλευόμενος την αγωνία τους αλλά και πολλές φορές την άγνοιά τους. Για να κρύψει τις δικές του επιζήμιες για τους οικιστές ενέργειες κατηγορούσε τον κ. Ιατρού ως υπεύθυνο για όλα τα κακώς κείμενα.
Μία κατηγορία κατά του κ. Ιατρού ήταν ότι αρνιόταν να βάλει νερό σε ιδιοκτήτες που το αιτούνταν. Ποια είναι όμως η αλήθεια;
Ξεκινώντας από λίγο πιο παλιά να θυμίσουμε ότι το κράτος με τον νόμο Ν. 3212/2003 έδωσε τη δυνατότητα στους κατόχους αυθαιρέτων να συνδεθούν με το δίκτυο ύδρευσης και τη ΔΕΗ. Την συγκέντρωση των δικαιολογητικών είχαν αναλάβει οι Δήμοι σε όλη τη χώρα. Την περίοδο εκείνη (2003-2006) Δήμαρχος του Δήμου Κερατέας ήταν ο κ. Λεβαντής. Σκοπίμως και για ψηφοθηρικούς λόγους ο κ. Λεβαντής εμφάνιζε τον εαυτό του ότι με δική του πρωτοβουλία έκανε τις συνδέσεις.

Την περίοδο της θητείας του κ. Ιατρού (2007-2010) η διαδικασία αυτή είχε ήδη ολοκληρωθεί (από το 2006). Όποιος πλέον ήθελε σύνδεση για νερό, έκανε αίτηση στον Δήμο και αποφάσιζε το δημοτικό συμβούλιο αν θα υδροδοτηθείΟ κ.Λεβαντής ΠΟΤΕ δεν ψήφισε υπέρ των υδροδοτήσεων απειλώντας μάλιστα πως αν γίνει οποιαδήποτε σύνδεση νερού θα πάει στον εισαγγελέα ζητώντας να εκπέσουν του αξιώματός ο Δήμαρχος κ. Ιατρού και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα είχαν συμφωνήσει.

Μόνο προς το τέλος της θητείας του κ. Ιατρού ο κ. Λεβαντής ψήφισε υπέρ των υδροδοτήσεων και τότε με ομόφωνες αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου έγιναν υδροδοτήσεις.

Επισημαίνουμε ότι σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ είναι δικαιοδοσία και ευθύνη της ΔΕΗ χωρίς καμία εμπλοκή του Δήμου. Όσοι δεν μπορούσαν να ηλεκτροδοτηθούν, οφειλόταν συνήθως στην αντίρρηση του Δασαρχείου και μόνο.

Μία ακόμα κατηγορία-μύθος που ο κ. Λεβαντής συντηρεί είναι ότι ο κ. Ιατρού κυνηγά τα αυθαίρετα. Σε αυτή την κατηγορία ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Ο κ. Ιατρού είναι ο μόνος δήμαρχος που έχει βρεθεί κατηγορούμενος σε δικαστήριο γιατί αρνήθηκε να δώσει στοιχεία των ιδιοκτητών των αυθαιρέτων σε Πολεοδομία και Αστυνομία.
Η Πολεοδομία και η Αστυνομία συνήθως δεν γνωρίζουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και ζητούν εγγράφως από το Δήμο να βρεθούν από τις ονομαστικές καταστάσεις των υδρομέτρων.

Ο κ. Λεβαντής τα χρόνια που ήταν Δήμαρχος δεν του ζητήθηκε ποτέ να δώσει στοιχεία ιδιοκτητών αυθαιρέτων; Και αν έχει αρνηθεί να δώσει πώς δεν κατηγορήθηκε ποτέ;

Η πραγματικότητα είναι η εξής: 
α) Ο κ Λεβαντής πάντα έδινε στοιχεία (ανεπίσημα και χωρίς αριθμούς πρωτοκόλλου) σε άμεση συνεργασία και «όρκο σιωπής» με την Αστυνομία και την Πολεοδομία.
β) Την περίοδο 2003-2006 που ίσχυε ο Ν. 3212/2003 και ενώ ο κ. Λεβαντής διαφήμιζε τον εαυτό του ότι εκείνος βάζει τα νερά, την ίδια περίοδο για πρώτη φορά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αποστάλθηκαν πρόστιμα σε έναν τεράστιο αριθμό ιδιοκτητών αυθαιρέτων.

Ο κ. Λεβαντής ήταν πάντα ο πραγματικός «κρυφός κυνηγός» των ιδιοκτητών αυθαιρέτων.

Σήμερα ο κ. Λεβαντής εξακολουθεί όχι μόνο να παραπλανεί αλλά και να αδιαφορεί πλήρως για τις ανάγκες των Οικισμών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Ιατρού επί δικής του δημαρχίας έχει πετύχει μια τεράστια χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για οδοποιία στις εκτός σχεδίου περιοχές. Ο κ. Λεβαντής εδώ και 3,5 χρόνια όχι μόνο δεν έχει κάνει κανένα έργο ασφαλτόστρωσης δρόμου αλλά κάνει ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη της χρηματοδότησης, τη στιγμή μάλιστα που όλα τα προεδρεία των Οικισμών έχουν στα χέρια τους τα έγγραφα που το αποδεικνύουν. 

Ο κ. Ιατρού κατά την διάρκεια της θητείας ήταν ο μόνος Δήμαρχος που έδειξε στην πράξη μεγάλο ενδιαφέρον και πέτυχε:
  • Χρηματοδότηση ύψους 800.000 ευρώ για Σχέδια Πόλης των οικισμών, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι οικιστές πλήρωναν τα σχέδια πόλης από την τσέπη τους.
  • Χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ για οδοποιία στους Οικισμούς και στις εκτός σχεδίου περιοχές από το Ταμείο Αλληλεγγύης.
  • Νέες εντάξεις στο Σχέδιο Πόλης. (Βρωμοπούσι, Βγιέθι, Εννιά, Αγιασμόθι, Σπηλιαζέζα).
  • Λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας με 2 καθημερινά δρομολόγια.

Οι Οικισμοί είναι ενεργό κομμάτι του Δήμου μας.
Δίνουμε τέλος στις προσπάθειες περιθωριοποίησής τους.
Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΤΑΥΡΟ ΙΑΤΡΟΥ.
Στηρίζουμε τους Οικισμούς, στηρίζουμε το μέλλον τους.


Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

kykloforiakes-rythmiseis-avrio-ston-dimo-varis-voulas-vouliagmenis-logo-ekdiloseon-gia-tin-25i-martiou

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης λόγω εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί και πότε Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή αύριο, Σάββατο, στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης λόγω εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής

o-nomos-ton-soulatsadoron-–-to-vima

Ο νόμος των σουλατσαδόρων – ΤΟ ΒΗΜΑ

Από το 1789, ίσως και παλαιότερα, η Γαλλία είναι η πατρίδα των «κοινωνικών αντιδράσεων». Ενας εμβριθής αναγνώστης του «Αστερίξ» θα το αποδώσει ενδεχομένως στον παραδοσιακά

eksasfalistikan-4,3-ekatommyria-evro-apo-to-programma-antonis-tritsis-gia-tin-agrotiki-odopoiia-tou-dimou-markopoulou-mesogaias

Εξασφαλίστηκαν 4,3 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την Αγροτική Οδοποιία του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Αρχική » Αρχική » Εξασφαλίστηκαν 4,3 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» για την Αγροτική Οδοποιία του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ