ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Ο Λιακόπουλος στο ΣΚΑΪ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Επιστολή στον ΣΚΑΪ σχετικά με την συνέντευξη Λιακόπουλου
Σχετικά με την σημερινή σας εκπομπή και την συνέντευξη του κ.Λιακόπουλου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την «αντικειμενική» πληροφόρηση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και του Περιφερειακού σχεδιασμού. Δεν μπορεί οι περιβαλλοντικές σας ανησυχίες να μετρούνται από τον αριθμό των δέντρων που φυτεύεται στην Αττική και να μην ενδιαφέρεστε για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν μπορείτε να εθελοτυφλείτε στο συντονισμένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων και την καταστροφή Αρχαιολογικών χώρων που το ίδιο το Κράτος έχει χαρακτηρίσει με ΦΕΚ.
Μήπως δεν έχετε διαβάσει την μελέτη Οικονομόπουλου, τις προτάσεις των Οικολόγων, των 4 Οικολογικών οργανώσεων που φωνάζουν για διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και όχι βιοξήρανση και ταφή.
Που είναι η ανακύκλωση στην πηγή στα σχέδια της Κυβέρνησης? Δεν ακούσαμε τίποτα γι’ αυτά από τον κ.Λιακόπουλο και εσείς δεν αντιδράσατε καθόλου. Καταλάβατε ότι τα σκουπίδια θα συλλέγονται και θα οδηγούνται στην βιοξήρανση σύμμεικτα χωρίς καμμία ανακύκλωση στην πηγή ή μπερδευτήκατε με τον ασαφή μονόλογο του κ.Λιακόπουλου.
Αφού ο κ.Λιακόπουλος μας επιτρέπει αυτοδιαχείριση γιατί δεν προχωρά σε τροπολογία του Περιφερειακού σχεδιασμού για να κατοχυρωθούμε νομοθετικά και να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας σε τόπο και μέθοδο που θέλουμε εμείς? Πιστεύουμε ότι όλοι μας έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει απλά κάποιοι δεν τολμούν να μιλήσουν.
Γι’ άλλη μια φορά πρέπει η Κυβέρνηση να καταλάβει ότι ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ή οτιδήποτε άλλο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στο Οβριόκαστρο Λαυρεωτικής. Αντιστεκόμαστε με σθένος 52 ημέρες και θα αντισταθούμε με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο όσο ακόμα χρειαστεί μέχρι να δικαιωθούμε. Δεν θα μετατρέψουμε σε χωματερή έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής γης, μιας γης που παρείγε τον άργυρο για τον χρυσό αιώνα της αρχαίας Αθήνας.
Λύσεις βιώσιμες για την διαχείριση των απορριμματων υπάρχουν αλλά δεν ευνοούν τα συμφέροντα που χειραγωγούν την Κυβέρνηση στο θέμα αυτό.
Για ότι επακολουθήσει από εδώ και πέρα αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι ο κ.Λιακόπουλος και η Κυβέρνηση.
Με εκτίμηση
Πρόεδρος του Συνδέσμου Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας-Λαυρεωτικής
Σταμάτιος Παπαθανασίου
http://drasi.skai.gr/?p=8862
Πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του ΣΚΑΙ με καλεσμένο τον κ. Λιακόπουλο
Σε ότι έχει να κάνει με το ιστολόγιο, πιστεύουμε πως ο κ. Πορτοσάλτε (από εδώ και πέρα ο Mr Garrison, βλέπε στο τέλος της ανάρτησης) είναι ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος για να συζητήσει κανείς μαζί του, όχι μόνο το σοβαρότατο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά οποιοδήποτε θέμα. Το ίδιο πιστεύουμε και για τον κ. Λιακόπουλο, όχι λόγο ψυχοσύνθεσης, όπως ο προηγούμενος κύριος, αλλά επειδή ψεύδεται συνεχώς και προσπαθεί να μας παραπλανήσει. Είναι το όργανο της κυβέρνησης, που έχει πάρει επάνω του αυτό το καυτό θέμα, πολύ απλά γιατί δεν εκλέγεται, δεν έχει πολιτικό κόστος. 
Τον κ. Σγουρό με τους προεκλογικούς τσαμπουκάδες τον έχετε δει πουθενά; Κρυμμένος είναι, όπως κρυμμένος είναι και ο “φέρελπις” περιφερειακός σύμβουλος της περιοχής μας, που κάνει “περιφερειακές δράσεις με πάρτυ και ταξίδια.”
Η Λαυρίου είναι ένας άγνωστος δρόμος πια για εκείνον …
Χθες το πρωί στην εκπομπή του Mr Garrison, φιλοξενήθηκαν ο κ. Λιακόπουλος (αυτή τη φορά στο studio, ενώ τόσες ημέρες έβγαινε από το τηλέφωνο ο δύστυχος, γαμώ την προπαγάνδα σας) και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής.
Από την πρώτη στιγμή που βγήκε ο κ. δήμαρχος στον αέρα, η συζήτηση κατευθύνθηκε στο ποια θα είναι η ποσότητα που θα δέχεται η Κερατέα στο εργοστάσιό της. Αυτομάτως δημιουργεί ένα δεδομένο που εκ των πραγμάτων, δεν υφίσταται. Για ποιο εργοστάσιο μιλάτε Mr Garrison και που; Σας φαίνεται η τοπική κοινωνία με τις αντιδράσεις της, κοντά δύο μήνες τώρα, ότι συναινεί και δεν το έχουμε καταλάβει;
Ο κ. δήμαρχος μίλησε αρχικά για τη λύση που είχε προταθεί στο παρελθόν, να διαχειριστεί η νομαρχία Ανατολικής Αττικής τα απορρίμματά της κι αυτό εννοούσε ως γεωγραφική περιφέρεια από τη Μαραθώνος και κάτω. Πρόταση που είχε υιοθετήσει η νομαρχία, είχε συμφωνήσει και ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Λαλιώτης, αλλά τελικά δεν προχώρησε. Η πρόταση αυτή δεν έχει καμμία σχέση με την μετέπειτα πρόταση του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής (8 ΟΤΑ Λαυρεωτικής: Κερατέα, Λαύριο, Καλύβια, Ανάβυσσος, Παλ. Φωκαία, Σαρωνίδα, Αγ Κωνσταντίνος, Κουβαράς-οι 2 νέοι καλλικρατικοί δήμοι Λαυρεωτικής-Σαρωνικού). Ο κ. Λιακόπουλος, προφανώς, θεωρεί όσους βρίσκονται γύρω του ηλίθιους, λέγοντας πως συμφωνεί με τον δήμαρχο και διαβεβαιώνει τους πάντες (όπως και οι υπουργοί, αυτοί που μας υβρίζουν όπου βρεθούν, που αγνοούν τις αποφάσεις δικαστηρίων, που δεν εφαρμόζουν το νόμο και μας έστειλαν τα ΜΑΤ για να επισπεύσουν το διάλογο) πως μόνο τα δικά μας απορρίμματα θα διαχειριζόμαστε, τους 127500 τόνους δηλαδή. Πώς γίνεται όταν Κερατέα και Λαύριο μαζί παράγουν γύρω στους 15000 τόνους απορρίμματα το χρόνο; Αν βάλουμε και του Σαρωνικού άλλα τόσα, δηλαδή 30000 τόνους το χρόνο, μέχρι τις 127500 τόνους πως θα φτάσουμε κ. Λιακόπουλε; Μήπως με εισαγωγή από αλλού;
Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα που θέλετε να φέρετε για κομποστοποίηση και ανακύκλωση, το νούμερο εκτοξεύεται κοντά στους 300000 τόνους το χρόνο. Μήπως δε μιλάμε για τη Λαυρεωτική αλλά για τη Νέα Υόρκη; Είστε και μαθηματικός που να πάρει ο διάολος;
Για άλλη μια φορά μας κοροϊδεύετε. Οι διαβεβαιώσεις σας δεν αρκούν, δεν είστε αξιόπιστος, ούτε εσείς, ούτε η κυβέρνηση που εκπροσωπείτε. Παρουσιάστε γραπτώς μία πρόταση, θεσμικά κατοχυρωμένη, διώξτε τα ΜΑΤ και τότε, ελάτε να μιλήσουμε. Το έχουμε ξαναδεί το όνειρο. Ο κ. δήμαρχος το ανέφερε πως και με την κ. Παπανδρέου άλλα είχαν συμφωνήσει προφορικά και άλλα νομοθέτησε το 2003.
Δεν χρειάζεται να ευχαριστούμε τον κ. Λιακόπουλο επειδή εφάρμοσε επιτέλους το νόμο. Ούτε ο ΕΣΔΚΝΑ είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το ότι δεν εφαρμοζόταν τόσα χρόνια, αφού με την ανοχή και όχι μόνο, της πολιτείας το έκανε. Ποιος ήταν περιφερειάρχης από το 2009; Μήπως ο κ. Λιακόπουλος; Γιατί δεν εφάρμοσε τότε την ΚΥΑ 50910/2727/2003 που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 1909/Β/22-12-03 και υποχρεώνει τους ΟΤΑ να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στο νόμιμο χώρο της διαχειριστικής τους περιφέρειας; Γιατί δεν το έκανε, όταν ήδη ο δήμος Κερατέας, με συνεχείς αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου από το 2007, ζητούσε να κλείσει ο ΧΑΔΑ στις Φοβόλες; Γιατί ο κ. Λιακόπουλος με το υπ’ αριθμόν Φ104/1157/2010 έγγραφο της περιφέρειας Αττικής στις 14 Δεκεμβρίου 2010, 15 μέρες πριν λήξει η προθεσμία για κλείσιμο και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, εγκαλεί τους ΟΤΑ που διατηρούν ΧΑΔΑ να τους κλείσουν άμεσα, αλλιώς θα έχουν κυρώσεις; Δεν εφάρμοζαν το νόμο όλα αυτά τα χρόνια, γιατί οι κυβερνήσεις, ο ΕΣΔΚΝΑ και η περιφέρεια, διαχρονικά, εκβίαζαν, με αυτό τον τρόπο, τις περιοχές που αντιδρούσαν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Η μέγιστη υποκρισία…
Ο κ. Λιακόπουλος μας λέει πως αν υπάρχουν στοές ή αρχαία θα προστατευθούν και θα γίνουν οι εργασίες παρουσία της αρχαιολογίας. Όταν νομοθέτησαν οι κ.κ. Μικρούτσικος και Ανδριανόπουλος το έκαναν έτσι απλά γιατί τους την κάρφωσε ή γιατί στηρίχθηκαν σε επιστημονικά στοιχεία και μελέτες; ‘Οταν η κοινοπραξία ζητά μελέτες για το που υπάρχουν στοές, από τον φόβο ότι σε ενδεχόμενο σκάψιμο θα βρεθούν στο κενό, από το μυαλό τους το έβγαλαν; Η μοναδική αρχαιολόγος στην Ελλάδα, που θα βγει και θα πει ότι μπορεί να γίνει το έργο, είναι η γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ. κ. Μενδώνη (σε επίσκεψή της στον χώρο ένα χρόνο πριν, το είχε χαρακτηρίσει υποτιμητικά “καστράκι”!!!), η οποία δεν φέρνει, όπως οφείλει, το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Ο κ. Λιακόπουλος λέει πως έχουν ήδη μετακινηθεί μακριά από το Οβριόκαστρο, αλλά μιλάει για τα μηχανήματα και όχι για τη χωροθέτηση. Συνεχίζει να μας κοροϊδεύει ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.
Εμείς του υποσχόμαστε πως τα μηχανήματα στην κορυφή του λόφου στα Βίλλια, σύντομα θα φύγουν και τα φώτα που έχουν ανάψει, θα σβήσουν μία και καλή…
Αν από τα κυβερνητικά στελέχη οι πιο επικίνδυνοι είναι ο αλαζόνας κ. Ραγκούσης και ο “βρίσκομαι σε άλλη διάσταση, εκτός τόπου και χρόνου” κ. Παπουτσής, ο πιο επικίνδυνος από όλους είναι ο κ.Λιακόπουλος. Είναι “ο εκτελεστής της αποστολής…”
Εμείς έχουμε πει την άποψή μας και ξέρουμε πως εκφράζουμε τους περισσότερους συμπολίτες μας:
Λέμε:
ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ
Πώς μπορούμε να κάνουμε διάλογο με αυτούς που προπαγανδίζουν εναντίον μας, αποκρύπτωντας την αλήθεια και την ίδια στιγμή έχουν στείλει τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώνουν τον κόσμο;
Πώς μπορούμε να κάνουμε διάλογο με αυτούς που κατηγορούν συμπολίτες μας για κακουργήματα με φτιαχτές κατηγορίες και όταν υπάρχουν δεκάδες τραυματίες όλων των ηλικιών;
Πώς μπορούμε να κάνουμε διάλογο με αυτούς που έχουν επιβάλλει μία δικτατορία στον τόπο μας και έχουν καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας, αγνοώντας τις δικαστικές αποφάσεις;
Εμείς, καλοπροαίρετα, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς το δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα στη συμπολίτευση, με πολύ σεβασμό και στο θεσμό αλλά και στα πρόσωπα του δημάρχου και όλων των δημοτικών συμβούλων.
Στις 7 του Νοέμβρη οι συμπολίτες μας ψήφισαν, ο κάθε ένας με τα δικά του κριτήρια, και οι επιλογές τους είναι απολύτως σεβαστές. Στις 14 του Νοέμβρη οι συμπολίτες μας στο Λαύριο, μπορεί να ψήφισαν μέσα σε ένα καθεστώς πίεσης και φόβου για το “άγνωστο”, η Κερατέα όμως, ψήφισε ελεύθερα και ψήφισε ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ.
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
Αυτό πρέπει να το θυμάστε συνέχεια…
Ακούστε το απόσπασμα από τη χθεσινή εκπομπή του “Mr Garrison” στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

 

     Άρης                           Mr Garrison


Υ.Γ.1
– ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ-ΡΥΠΑΝΤΕΣ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ; ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ NOT IN MY BACK YARD ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ;

Υ.Γ.2 – ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ “ΖΑΛΙΣΕΙ” ΜΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ, ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ, ΣΤΟ ΒΙ.ΠΑ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ; 

http://antixyta.blogspot.com/2011/02/portosalteskaigr-03022011.html

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

16-σεισμικές-δονήσεις-στην-Κερατέα-μέσα-σε-43-ώρες
Σε-κλοιό-σεισμικών-επικέντρων-βρίσκεται-τις-τελευταίες-ημέρες-η-Αττική-λένε-οι-σεισμολόγοι-και…
Οι-απανωτοί-σεισμοί-στην-Αττική-τις-τελευταίες-μέρες-οδήγησαν-σε-«λουκέτο»-το-ΟΑΚΑ;
Έξι-υποψήφιοι-δήμαρχοι-μιλούν-στο-«Π»
Τρύπια-σπηλιά:-Η-φυσική-γέφυρα-των-Νεράϊδων-και-ο-θρύλος-του-αρχαίου-σπηλαίου-(βίντεο)
Γιατί-θα-ηχήσουν-σειρήνες-τη-Δευτέρα-(2/10)-στο-Κορωπί
Μπαράζ-σεισμικών-δονήσεων-ανατολικά-της-Κερατέας!
16-μικροσεισμοί-στη-θάλασσα-ανατολικά-της-Κερατέας-τις-τελευταίες-43-ώρες-(Δείτε-τη-σεισμική-ακολουθία)
Δημήτρης-Παπαχρήστου:-«Η-παράταξη-“Σαρωνικός-Ξεκινάμε”-είναι-διαφορετική»

Διαβάστε επίσης...

Ήταν-ένα-δυνατό-ΠΣΚ…-–-4troxoi

Ήταν ένα δυνατό ΠΣΚ… – 4Troxoi

< article id=”post-229784″ data-post_id=”229784″ data-permalink=”https://www.4troxoi.gr/agones/ellinikoi-agones/itan-ena-dynato-psk/” data-post_title=”Ήταν ένα δυνατό ΠΣΚ…” data-prev-id=”229528″> …για την αγωνιστική σκηνή, σε διαφορετικές διαστάσεις. Επικοινωνία κορυφής για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι

Εξιχνιάστηκε-υπόθεση-αρπαγής-στην-Αργυρούπολη-–-Τα-χρέη-από-πώληση-αυτοκινήτου-και-οι-απειλές-που-έγιναν-πράξη-–-wwwenikos.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής στην Αργυρούπολη – Τα χρέη από πώληση αυτοκινήτου και οι απειλές που έγιναν πράξη – www.enikos.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής στην Αργυρούπολη – Τα χρέη από πώληση αυτοκινήτου και οι απειλές που έγιναν πράξη 19:50, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 κοινωνία Εξιχνιάστηκε η

Τρεις-φίλοι-του-τον-κρατούσαν-όμηρο-και-απαιτούσαν-να-τους-δώσει-περίπου-8.000-ευρώ

Τρεις φίλοι του τον κρατούσαν όμηρο και απαιτούσαν να τους δώσει περίπου 8.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκε από την Αστυνομία υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού στην Αργυρούπολη – Συνελήφθη ένας από τους δράστες Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. υπόθεση αρπαγής αλλοδαπού, η οποία διαπράχθηκε

Scroll to Top