Πολιορκείται το Α.Τ. Κερατέας

Πατήστε εδώ για να δείτε τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Κερατέα

Σκηνικό πολέμου θυμίζει για ακόμη μία φορά η Κερατέα, ενώ για πρώτη φορά από την ημέρα έναρξης των επεισοδίων διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν εισβάλλει μέσα στο χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ανεξέλεγκτη και μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μάλιστα, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων έχει κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Όπως αναφέρουν πηγές της περιοχής, όλα ξεκίνησαν λίγη ώρα πριν, όταν σημειώθηκαν έφοδοι σε σπίτια κατοίκων από πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων, έχουν πραγματοποιηθεί αυθαίρετες συλλήψεις ατόμων, χωρίς να υπάρχουν καν εντάλματα σύλληψης.

Αντιθέτως, το Α.Τ. Κερατέας, ισχυρίζεται ότι έγινε έρευνα κατ’ οίκον σε ένα σπίτι, παρουσία εισαγγελέα, όπου εντοπίσθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά τις επιθέσεις ενάντια των αστυνομικών. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, απουσία του ιδιοκτήτη, έγινε μία προσαγωγή ατόμου του οικογενειακού του περιβάλλοντος που βρέθηκε εντός της οικίας, προκειμένου να καταθέσει.

Όσοι βρίσκονται στην Κερατέα κάνουν λόγο για «εμπόλεμη κατάσταση» ιδιαιτέρως ύστερα από τη χρήση χημικών ουσιών μέσα στο χωριό.

Ο κ. Σταύρος Ιατρού, πρώην δήμαρχος Κερατέας, μιλώντας στη zougla.gr ανέφερε συγκεκριμένα «Γίνεται πανικός. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Τα ΜΑΤ μπήκαν σε σπίτι στην Κερατέα και συνέλαβαν έναν 30χρονο που δεν είχε καμία ανάμιξη με τα επεισόδια. Η μητέρα του νεαρού άντρα υπέστη καρδιακή προσβολή».

  Αστυνομικοί με πολιτικά σε ρόλο χούλιγκαν σπάνε ΙΧ και ρίχνουν χημικά στη Χίο πριν την αποχώρησή τους!

Ο νυν δήμαρχος Κερατέας, Κωνσταντίνος Λεβαντής, ανέφερε στη zougla.gr ότι υπέστη τραυματισμό στο πόδι,  από ρίψη κροτίδας. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε και ο κ. Ιατρού.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=253567&cid=4
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=85&playerType=flash 

Σχόλια μέσω facebook
Προηγούμενο άρθροΜΑΧΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Επόμενο άρθροΗ επιχείρηση της ασφάλειας στην Κερατέα