Εκπαίδευση σε δόσεις για τους μαθητές της Ανατολικής Αττικής. Παραμένουν τα κενά δασκάλων και νηπιαγωγών

Πρόσφατα Άρθρα

Το Υπουργείο Παιδείας προσέλαβε περίπου τους μισούς από τα υφιστάμενα κενά στην Αν Αττική, μόνο για δασκάλους τάξης και νηπιαγωγούς…

Αφαιρώντας τους διορισμούς αναπληρωτών που έγιναν στις 25/9 παραμένουν:

· 105 τάξεις χωρίς δάσκαλο στην και


· 58 τμήματα νηπιαγωγείου χωρίς νηπιαγωγό

· 270 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων λείπουν

· τα ολοήμερα δε λειτουργούν πουθενά

· 118 κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στην ειδική αγωγή – τα ειδικά σχολεία παραμένουν στην ουσία κλειστά χωρίς εκπαιδευτικούς και οι ειδικές τάξεις επίσης

· για παράλληλη στήριξη το Υπ. Παιδείας σχεδιάζει προσλήψεις το Δεκέμβρη!!!

Ήδη οι σύλλογοι και η Ένωση γονέων Σαρωνικού και ο σύλλογος γονέων του 3ου Πόρτο- Ράφτη αποφάσισαν συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 1/10, στις 1μμ και πολύμορφες κινητοποιήσεις πριν και μετά στις περιοχές τους.


Α.Π. 178/ 27-9-15                                         Προς: Υπ. Παιδείας, περιφέρεια εκπ/σης Αττικής
Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής, Ενώσεις, Συλλόγους γονέων και γονείς,
τα μέλη, ΔΟΕ
      
Να σταματήσει ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας – Να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 1/10, στις 1μμ στο Υπ. Παιδείας.


Ο σύλλογός μας καταγγέλλει τον εμπαιγμό του Υπ. Παιδείας, με καθυστέρηση ενός μήνα, να προχωρήσει σε μόλις 2.500 διορισμούς αναπληρωτών όταν τα κενά στην εκπαίδευση ξεπερνάνε τις 25.000!
Οι προσλήψεις των αναπληρωτών που ανακοινώθηκαν στις 25/9 θα αφήσουν, στην Αν. Αττ. 105 τάξεις, 58 τμήματα νηπιαγωγείου, 270 κενά ειδικοτήτων, 118 τμήματα ειδικής αγωγής και τα ειδικά σχολεία κλειστά, τα ολοήμερα κλειστά – εκτός από 2!!! (αφού μόλις 2 ήταν οι προσλήψεις αναπληρωτών για ολοήμερα στην Αν Αττική) ενώ για την παράλληλη στήριξη μαθητών με εξατομικευμένες ανάγκες συζητάνε για προσλήψεις το Δεκέμβρη!!!


Ειδικότερα για την Α΄ Αν. Αττικής, που ανήκει και ο σύλλογος μας
 • σε σύνολο 145 κενών δασκάλων τάξεων  (88 στα σχολεία του συλλόγου μας που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα) προσέλαβε 79 αναπληρωτές
 • για 59 κενά νηπιαγωγών (25 στα νηπιαγωγεία του συλλόγου μας) μόλις 17 νηπιαγωγούς!!!
 • για τα υπόλοιπα κενά (ειδικότητες, ολοήμερα, ειδική αγωγή) κανένας διορισμός!


Η πρώτη αυτή πράξη της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας:
 • αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των μηδενικών διορισμών που επιβλήθηκαν με το βάρβαρο 3ο Μνημόνιο στο οποίο δεσμεύτηκαν η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που το ψήφισαν.
 • συνεχίζει την εγκληματική καθυστέρηση κάλυψης των κενών και ολοκληρώνει την απώλεια του πρώτου μήνα μαθημάτων για χιλιάδες μαθητές καθώς και  την παράταση  ανεργίας για χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.


Επιβεβαιώνεται από:
 • τις δηλώσεις του νέου Υπ. Παιδείας που διαπίστωσε στην επίσημη πρώτη του ότι “η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς προβλήματα για τους μαθητές” !!! για να δηλώσει λίγο αργότερα ότι “μένουν κάποιες “εκκρεμότητες” στην κάλυψη όλων των κενών”!!!
Ως εκκρεμότητες αντιμετωπίζει ο νέος υπουργός τα χιλιάδες κενά, τα κλειστά σχολεία και στην περιοχή μας (νηπιαγωγείο Λεγραινών, Ειδικό δημοτικό και εδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου) αλλά και τη ντροπή των εκ περιτροπής μαθημάτων στο 2ο Δ.Σ. Αναβύσσου, τα 3ωρα και 4ωρα μαθήματα και τα τμήματα των 27, 30 ακόμα και 40 μαθητών που λειτουργούν μέχρι τώρα στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα.  
 • την απαρέγκλιτη εφαρμογή του 3ου Μνημονίου και στην εκπαίδευση και τη δέσμευσή  να προωθήσουν άμεσα τις μεταρρυθμίσεις υιοθετώντας τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της για την ελληνική εκπαίδευση που είναι :η μείωση των κονδυλίων για τη δημόσια εκπαίδευση, η μείωση των εκπαιδευτικών και η αύξηση του ωραρίου τους, η αύξηση των μαθητών ανά τάξη, η μείωση των σχολικών μονάδων και τμημάτων.


Οι δεσμεύσεις για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, ξεχάστηκαν σε μια νύχτα, για να συνεχιστεί η δραματική μείωση των εκπαιδευτικών (12.000 λιγότεροι μόνο στην Π.Ε. την τελευταία 5ετία των μηδενικών διορισμών) και να οδηγηθεί το σχολείο  στη σημερινή κατάσταση  κατάρρευσης.
Οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν γίνονται όλες μαζί αλλά σε δόσεις ως μια συνειδητή πολιτική του Υπ. Παιδείας με στόχο: να τραβήξει σε διάρκεια την έκτακτη κατάσταση, να συμπιέσει τα κενά , να υποχρεώσει σε περικοπή εκπαιδευτικών αλλά και να εξοικονομήσει με λιγότερα χρήματα περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών μειώνοντας το χρόνο εργασίας σε όλους!!! (ήδη φέτος όλοι οι αναπληρωτές έχουν χάσει τουλάχιστον ένα μήνα δουλειάς).
Οι  “προσωρινές” στην αρχή και μόνιμες αργότερα συμπτύξεις τμημάτων με 26, 27 και 28 μαθητές, οι μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία, οι περικοπές μαθημάτων, η ανάθεση μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς άλλης ειδικότητας είναι μερικά μόνο από τα όσα καταστροφικά ενεργοποιούνται και υπονομεύουν δραματικά την παρεχόμενη εκπαίδευση στο δημόσιο σχολείο – στα παιδιά μας.


Όχι στην εκπαίδευση σε δόσεις για τους μαθητές – Όχι ζωή σε δόσεις για τους αναπληρωτές
Αποφασιστικός αγώνας – κοινός εκπαιδευτικών και γονέων – για να υπερασπίσουμε τη δημόσια εκπαίδευση και την εργασία μας


Η μάχη για την άμεση κάλυψη των κενών είναι μια μάχη με πολύ μεγάλη σημασία γιατί μπορεί να βάλει εμπόδια και να ακυρώσει το σχέδιο απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά και δουλειά σε χιλιάδες άνεργους εκπαιδευτικούς.
 • Να μην επιτρέψουμε ούτε μία άλλη ώρα χαμένη για τα παιδιά – άμεση κάλυψη όλων των κενών με έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ακυρώνοντας τις περικοπές των Μνημονίων
 • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών.
 • Διπλασιασμός των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση – άμεση καταβολή της καθυστερούμενης 3ης και 4ης δόσης επιχορήγησης στις σχ. επιτροπές για τα σχολεία.
 • Μείωση του αριθμού των μαθητών στους 20 ανά τάξη και 15 στα νηπιαγωγεία και Α΄και Β΄ τάξη. Όλα τα προνήπια στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.
 • Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές και τοποθετήσεις με πλήρη διαφάνεια με βάση την αίτηση και τα μόριά τους.


Ο σύλλογος μας θα συμμετέχει την Πέμπτη 1/10 στις 1μμ στο Υπ. Παιδείας, στην κινητοποίηση που αποφάσισαν ήδη Ενώσεις και σύλλογοι γονέων από την περιοχή μας (Ενώσεις Γονέων Σαρωνικού και Μαρκοπούλου – σύλλογοι 2ου  ΔΣ Αναβύσσου, 3ου ΔΣ Πόρτο-Ράφτη και άλλα ) αλλά και σύλλογοι  εκπαιδευτικών και γονέων από άλλες περιοχές της Αττικής.
Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων να προχωρήσουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες σε αποφάσεις συμμετοχής στην  κινητοποίηση και στον ευρύτερο συντονισμό για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμβάλουν στην ενημέρωση των γονέων σε κάθε σχολείο και να επιδιώξουν κοινές συνελεύσεις με γονείς και κοινές αγωνιστικές


Για να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων το Δ.Σ. του συλλόγου προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις 2 πρώτες του απογευματινού.


Με τον αγώνα μας να σπάσουμε το πέπλο σιωπής και την προσπάθεια απόκρυψης και εξωραϊσμού της κατάστασης από το Υπ. Παιδείας και να επιβάλουμε λύση τώρα και αξιοπρεπή εκπαίδευση για όλα τα παιδιά

Το Δ.Σ. του συλλόγου
Σχετικά:
Ο Κώστας Τουλγαρίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ», αναλύει τη γενικότερη κατάσταση των σχολείων της Αν. Αττικής και με επιχειρήματα που δεν επιδέχονται διάψευσης, αποδεικνύε…

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: