ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

ΠΟΕ–ΟΤΑ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΣΔΚΝΑ–ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Πρόσφατα άρθρα


 
«Πραξικοπηματική» και «παράνομη» χαρακτήρίζουν την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ να προχωρήσει σε υπογραφή «με την ανύπαρκτη Κρατική Περιφέρεια, εκχωρώντας ουσιαστικά την κατασκευή των εργοστασίων και τη συνολική διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων από την πίσω πόρτα σε ιδιώτες». 
Μάλιστα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ «όλοι οι υπεύθυνοι πέρα από τις πολιτικές τους ευθύνες θα αντιμετωπίσουν και τις ποινικές καθώς οι αποφάσεις τους δεν υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο», προσθέτοντας ότι «οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή την προγραμματική σύμβαση είναι οι σύγχρονοι «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» του θεσμού και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθούν συνολικά».
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η απόφαση είναι «παράνομη», καθώς ελήφθει από την Εκτελεστική Επιτροπή (και μάλιστα από τα τέσσερα από τα εφτά μέλη της εκ των οποίων δύο αναπληρωματικά) και όχι από το διοικητικό συμβούλιο το οποίο είχε συνεδριάσει τρεις φορές αλλά οι ίδιοι κατάφεραν να ματαιώσουν τη λήψη απόφασης (http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/9717), ενώ παράλληλα υπογράφτηκε με την κρατική Περιφέρεια η οποία ωστόσο από την 1/1 με βάση τον «Καλλικράτη» έχει καταργηθεί!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ:
–  «Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αναδεικνύει τις μεθοδεύσεις τόσο του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. όσο και της Περιφέρειας Αττικής που υποταγμένοι στις δεσμεύσεις τους απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα δεν υπολογίζουν τίποτα».
«Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης δεν είναι ξεκομμένη και από την απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος που εξέδωσε περιβαλλοντικούς όρους για τη λειτουργία του εργοστασίου 700.000 τόνων προκρίνοντας ουσιαστικά την πιο ακριβή διεθνώς επιλογή για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, αυτή της βιοξήρανσης και της θερμικής επεξεργασίας, επιλογή που είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία την οικονομία και το περιβάλλον».  
Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει  «όλοι οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν τη μέθοδο της βιοξήρανσης υψηλού επενδυτικού και λειτουργικού κόστους, σε σχέση με την ανακύκλωση στην πηγή, την κομποστοποίηση και τους Χ.Υ.Τ.Υ. και εισάγει επισήμως την καύση, τεχνολογία που προωθούν στη χώρα μας συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα». Κατά την ΠΟΕ- ΟΤΑ «καθώς στις μονάδες βιοξήρανσης γίνεται μηχανική επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων κατά την οποία ανακτώνται μέταλλα και γυαλί και τα υπόλοιπα (κυρίως χαρτί, πλαστικά και οργανικά) μετατρέπονται σε καύσιμο υλικό, το λεγόμενο SRF το οποίο θα πρέπει να οδηγείται σε θερμική επεξεργασία σε ειδικές μονάδες καύσης. Μέθοδος που θα εκτινάξει το κόστος στα 180,00 ευρώ περίπου και θα απαιτήσει Χ.Υ.Τ.Α. τοξικών αποβλήτων».
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι «επειδή οι εξελίξεις στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων δείχνουν τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., θα συνεχίσουν  με όλες τις δυνάμεις της να αντιστέκεται στις παράνομες αποφάσεις τους» και αύριο:
–  Στις 10.00 το πρωί θα υπάρξει παράσταση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. όπου θα ζητηθεί η καταδίκη των αποφάσεων της Ε.Ε. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.
– Στις 12 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων να είναι πολύ πιθανό.
Ραγκούσης: Το ΥΠΕΚΑ θα επιλέξει την τεχνολογία
Μιλώντας στον ρ/σ Σκάι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δεν αναφέρθηκε στη νομιμότητα ή μη της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης και επανέλαβε ότι από τη στιγμή που με την υπογραφή της η αρμοδότητα πέρασε στην περιφέρεια θα υπάρξουν οι εξής διαδοχικές φάσεις:
– Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου
– Ενημέρωση της Βουλής
– Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για τα τέυχη δημοπράτησης
– Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός
Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης όταν ρωτήθηκε για την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση των απορριμάτων «επειδή λέγονται πολλά για επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς που άλλος όμιλος έχει επενδύσει στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση, άλλος όμιλος θέλει να επενδύσει στην καύση», υποστήριξε ότι τίποτα «δεν είναι προκαθορισμένο» και ότι η κυβέρνηση προχωρά «με τη λογική των ανοικτών τεχνολογιών» αλλά παρέπεμψε για το θέμα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Επιπλέον, σημειώσε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι η επένδυση να γίνει με ΣΔΙΤ αφού πρώτα εξαντληθεί η κοινοτική χρηματοδότηση.
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/9828

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Έκτακτη-διακοπή-υδροδότησης-στον-οικισμό-του-Μαρκόπουλου,-λόγω-αποκατάστασης-βλάβης-σε-Κεντρικό-Αγωγό-Ύδρευσης-σήμερα-Παρασκευή-2/6/2023-κατά-το-χρονικό-διάστημα-11:30-πμ-3:00-μμ.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στον οικισμό του Μαρκόπουλου, λόγω αποκατάστασης βλάβης σε Κεντρικό Αγωγό Ύδρευσης σήμερα Παρασκευή 2/6/2023 κατά το χρονικό διάστημα 11:30 π.μ. -3:00 μ.μ.

Αρχική » Ενημέρωση » Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στον οικισμό του Μαρκόπουλου, λόγω αποκατάστασης βλάβης σε Κεντρικό Αγωγό Ύδρευσης σήμερα Παρασκευή 2/6/2023 κατά το χρονικό διάστημα

Πλώρη-για-το-λιμάνι-του-Λαυρίου-έχει-βάλει-το-superstar-–-Επιστρέφει-στη-γραμμή-Άγιος-Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου έχει βάλει το Superstar – Επιστρέφει στη γραμμή Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου έχει βάλει αυτή την ώρα το SUPERSTAR, ολοκληρώνοντας έτσι την ολιγοήμερη ακινησία του στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Σύμφωνα με το

Scroll to Top