28.9 C
Keratea
Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ

Πρόσφατα Άρθρα

Τα Κεντρικά Γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι πρόσφατα εκλεγέντες Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Δήμου Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σοφρώνης, και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας κος Μεθενίτης Σωτήριος.

Το παρόν στην σύσκεψη έδωσε και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου και ο νεός Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ζαχαρίας Πελέκης.

Να τονίσουμε πως τον κο. Δημήτρη Λουκά συνόδευαν ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας κος Αντωνίου Αντώνιος και οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λαυρεωτικής κος Σταύρος Κρητικός και ο κος Αδάμης Ιωάννης.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των φορέων Αν. Αττικής με θέμα τον προαστιακό και τις μέχρι τώρα μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί ώστε να ξεκινήσει το έργο. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος έργα Ο.Σ.Ε κος Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος με τον κο Διονύσιο Ράππο Διευθυντή Έργων ΙΙ της ΕΡΓΟΣΕ καθώς και τον κο. Δημήτριο Νικολάου πρώην Δήμαρχο Χολαργού και Μέλος του Δ.Σ της ΕΡΓΟΣΕ με καταγωγή από την Κερατέα.

Ο κος Ράππος παρουσίασε σε οθόνη βίντεο εικονικής πραγματικότητας όπου έδειξε τα ακριβή σημεία που θα περάσει ο από τον Σταθμό Μαρκοπούλου μέχρι και τον τελικό σταθμό του Λαυρίου, όλες οι υπόλοιπες περιοχές που θα περάσει ο Προαστιακός θα είναι στάσεις και τόνισε πως η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη, μένουν απλά οι διορθώσεις.

Οι δύο εταιρείες, μητρική και θυγατρική, παρότι δεν φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη σχετικά με την σημασία του έργου, εν τούτοις διαφωνούν σχετικά με τα χαρακτηριστικά που αυτό θα πρέπει να έχει και τα οποία διαμορφώνουν το κόστος. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει συμφωνία και το έργο να παραμένει στον αέρα, με κίνδυνο μάλιστα χαθεί και η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από κοινοτικά κονδύλια για την εκπόνηση των μελετών.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης τον λόγο πήραν οι Δήμαρχοι, οι οποίοι εξέφρασαν τις απορίες τους και τις διορθώσεις που θα ήθελαν να γίνουν στην μελέτη και τόνισαν όλοι την ανάγκη της άμεσης πραγματοποίησης του έργου για να δώσει νέα πνοή στους Δήμου από τους οποίους θα διέρχεται. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό ανάμεσα στους συνομιλητές οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους το συντομότερο.

Από την πλευρά της διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, αφού, για να μην χαθεί η χρηματοδότηση θα πρέπει οι μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Ρεπορτάζ : Άρης Αρίφολου


Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: