Ανοιχτές Μέρες Άθλησης για Όλους – Δράση στο Λαύριο

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ανοιχτές Μέρες Άθλησης για Όλους – Δράση στο Λαύριο.Στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, η υλοποιεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο «ΕυΚίνησις» που στοχεύει στην προαγωγή της Υγείας και επιδιώκει να ενημερώσει και να αφυπνίσει τους πολίτες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθιστική ζωή και να τους παρακινήσει προς έναν πιο υγιή, ενεργό και αθλητικό τρόπο ζωής.  Μέρος αυτού του προγράμματος αποτέλεσαν οι τρεις δράσεις με τίτλο «Ανοιχτές Μέρες Άθλησης για Όλους» που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου σε τρεις δήμους της Αττικής, στο Αττικό Άλσος Γαλατσίου, τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Δήμο Λαυρεωτικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στην εκδήλωση στο Λαύριο, όπου ενήλικες και (είτε είναι ενεργοί στον αθλητισμό είτε όχι) επιδόθηκαν σε τρέξιμο, ενεργό βάδισμα και ποδηλασία, σε προκαθορισμένη διαδρομή και σε ασφαλές περιβάλλον, συνοδεία γιατρών, φυσικοθεραπευτών και γυμναστών.

Σε δήλωσή του ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως απάντηση στις διαπιστώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες η καθιστική ζωή είναι εξίσου επικίνδυνη για την όσο το κάπνισμα και η παχυσαρκία. «Με το πρόγραμμα αυτό στόχος είναι η προαγωγή της υγείας στον εργασιακό χώρο και η προώθηση ενός νέου τρόπου ζωής με επίκεντρο την και την άθληση» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και συνέχισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να ενεργοποιείται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση έχοντας ως επιδίωξη τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, την προαγωγή ενός νέου, δραστήριου τρόπου ζωής με πρακτικές δια βίου άθλησης και την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού και ως απώτερη φιλοδοξία να εμπνεύσει ένα νέο μοντέλο εργασίας, ένα νέο μοντέλο ζωής.

Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Δήμαρχος της γαλλικής πόλης Quimper            κ. Ludovic Joliver, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς και οι υπεύθυνες του προγράμματος Μπέττυ Στρατικοπούλου και Χριστίνα Παπαϊωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι της δράσης «Ανοιχτές Μέρες Άθλησης για Όλους», προηγήθηκε εκπαίδευση των εργαζομένων της Περιφέρειας (ανά περιφερειακή ενότητα) που ασκούν καθιστικό επάγγελμα για τη σωστή εφαρμογή κινητικών διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Άθλησης και Αναψυχής, της μεγάλης αυτής γιορτής για τον αθλητισμό και την υγεία, που θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Οκτωβρίου στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Κυψέλη), όπου για τρεις ημέρες οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα  να λάβουν μέρος σε περισσότερα από 11 αθλήματα και σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παράπλευρων δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Περισσότερες πληροφορίες για το «ΕυΚίνησις» στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.eykinisis.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: