12.4 C
Keratea
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

ΥΠΕΣ: “Ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό θα προχωρήσει”

Αξίζει να διαβάσετε


«Η εγκατάσταση ΧΥΤΑ στο Γραμματικό θα προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις ενώ στο επίκεντρο μπαίνει και η Κερατέα», με τα λόγια αυτά ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, προανήγγειλε την οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων, αναφορικά με τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Γραμματικό.
Ο υφυπουργός χαρακτήρισε «αγκάθι» τις 279 ανεξέλεγκτες χωματερές, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό Flash, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.
«Yπάρχουν δεκάδες ανενεργές χωματερές αλλά δεν υπάρχουν μελέτες αποκατάστασης. Όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, εμείς τα κάναμε τους προηγούμενους πέντε μήνες», κατέληξε ο κ. Ντόλιος.

Και η άποψη του blog attikanea:
Κύριε Υφυπουργέ,
Αντί να θέλετε με τον πλέον φασιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο να επιβάλλετε ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την Κερατέα, τόπους ιστορικούς με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και απείρου φυσικού κάλλους, καλόν θα ήταν ως κυβέρνηση να έχετε εφαρμόσει την πρώτη και βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να διαβουλευτείτε με τους κατοίκους.
Δεν το πράξατε ΠΟΤΕ. Ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ επέβαλε παρανόμως την χωροθέτηση των ΧΥΤΑ σε περιοχές που δεν πληρούσαν ούτε στο ελάχιστο τις προδιαγραφές.
Ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, επιβάλατε το μοντέλο των ξεπερασμένων ΧΥΤΑ.
Αντί να στείλετε στη φυλακή και να δημεύσετε τις περιουσίες όσων διοίκησαν τον κατά γενική ομολογία “αμαρτωλό ΕΣΔΚΝΑ”, που επέτρεπαν την διέλευση απορριμματοφόρων απ’ όλη την Ελλάδα στον ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων και της Φυλής, εμμένετε στην απόφασή σας να καταστρέψετε δύο ακόμη περιοχές, για να εξυπηρετήσετε στην ουσία τους εθνικούς εργολάβους.
Αντί να καταγγείλλετε και να παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη τους δημάρχους και κοινοτάρχες που δημιουργούσαν παράνομους ΧΑΔΑ, για τους οποίους σήμερα η χώρα μας και οι βαρύτατα πληγέντες φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν με τα βαρύτατα πρόστιμα της Ε.Ε., εσείς, εμμένετε να κατασκευάσετε και να λειτουργήσετε ΧΥΤΑ, για τους οποίους και πάλι, πολύ σύντομα η χώρα μας θα κληθεί να πληρώσει βαρύτατα πρόστιμα, γιατί θα λειτουργούν ως ΧΑΔΑ.
Παίζετε με τις ζωές μας και την υγεία μας, γιατί εσείς, δεν είστε κάτοικοι ούτε του Γραμματικού και της ευρύτερης περιοχής, ούτε της Κερατέας.
Είστε στην πλειοψηφία σας, οι κυβερνώντες, κάτοικοι των πολυτελών δήμων της Εκάλης και των νοτίων προαστίων, που δεν θα πληγούν (κατά την άποψή σας) από την λειτουργία των νέων αυτών χωματερών (νόμιμων αυτή τη φορά).
Γιατί ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ θα είναι στο Γραμματικό και στην Κερατέα, έτσι όπως είναι και στη Φυλή.
Γιατί σ’ αυτές θα ρίχνονται τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα.
Θα μπορούσα να σας γράψω πολλά, για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που κατοικούν σ’ αυτές τις περιοχές και που θα καταστραφούν με την λειτουργία των ΧΥΤΑ.
Θα το έκανα, αν ήμουν σίγουρη, ότι απευθύνομαι σε ανθρώπους με συναισθήματα και αξιοπρέπεια.
Δυστυχώς όμως, απευθύνομαι σε κυβερνήσεις, που διαχρονικά, υπηρετούν και εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, οδηγώντας την χώρα μου, στην πλήρη υποδούλωση και στον εξευτελισμό.
Θα σας έγραφα πολλά, αν γνώριζα, ότι στο σώμα σας, κυλάει ανθρώπινο αίμα, ότι οι καρδιές σας, κτυπούν όπως όλων των απλών ανθρώπων, ότι τα συναισθήματά σας είναι ανθρώπινα.
Δεν το κάνω όμως, γιατί ποιό ανθρώπινο αίμα, ποιές καρδιές και ποια συναισθήματα μπορούν να έχουν αυτοί που επιβάλλουν το απεχθές ΔΝΤ στην Ελλάδα;
Ποιό ανθρώπινο αίμα, ποιές καρδιές και ποιά συναισθήματα μπορούν να έχουν αυτοί που κόβουν τις πενιχρές συντάξεις των πεντακοσίων και των εξακοσίων ευρώ από τους πολίτες αυτής της χώρας.
Ποιό ανθρώπινο αίμα, ποιές καρδιές και ποιά συναισθήματα, μπορούν να έχουν αυτοί που αντί να συλλάβουν, να δικάσουν, να καταδικάσουν, και να δημεύσουν τις περιουσίες αυτών που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, επιλέγουν να καταδικάσουν στην φτώχεια, στην ανέχεια και στον ανθρώπινο εξευτελισμό, μια ολόκληρη κοινωνία, για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους;
Θα μπορούσα να σας γράψω πολλά.
Δεν σας τα γράφω όμως, γιατί το αίμα σας, οι καρδιές και τα συναισθήματά σας, σε τίποτα δεν διαφέρουν από τους ΧΥΤΑ που εμμένετε να κατασκευάσετε στο Γραμματικό και στην Κερατέα και το περιεχόμενο που αυτοί θα φιλοξενούν σε λίγο καιρό…..
Για το blog attikanea
ΕΠΩΝΥΜΩΣ
Πόπη Σουφλή

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα