11.2 C
Keratea
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Ε. Ε. ΕΔΣΝΑ: ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Πρόσφατα Άρθρα

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ –
%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82%2B%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82%2B%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29.12.2014

Πιο κοντά από ποτέ η οριστική απεμπλοκή του τόπου μας από τον καταστροφικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων.

Οριστικό και επίσημο τέλος στην κατασκευή των 4 εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική δόθηκε με τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ. Με γνώση, συνέπεια, υπομονή και σωστό σχεδιασμό οι προτάσεις είχαμε διατυπώσει ήδη από το 2010 για τη διαχείριση απορριμμάτων ταυτίστηκαν με τις θέσεις της σημερινής Περιφερειάρχη, αλλά, πλέον, και όλων των μελών της Ε. Ε. του ΕΔΣΝΑ. Με αυτή την απόφαση δίνεται ένα τέλος στα όποια σχέδια κατασκευής εργοστασίου στην Κερατέα − είτε στο Οβριόκαστρο είτε στις Φοβόλες − αλλά και στις τρεις άλλες περιοχές (Γραμματικό, Φυλή και Λιόσια).


Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση ήταν ομόφωνη (παρόντα ήταν και τα 7 μέλη της Ε. Ε.) και ψηφίστηκε τόσο από τους εκπροσώπους της όσο και του ΠΑΣΟΚ (παράταξη Σγουρού), «αδειάζοντας» στην ουσία τον τέως περιφερειάρχη κ. Σγουρό, ο οποίος είχε δρομολογήσει τη διαδικασία με τις «ευλογίες» και των δύο κομμάτων. Η Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ .Δούρου στέκεται συνεπής στις προεκλογικές της εξαγγελίες περί ακύρωσης αυτού του μοντέλου διαχείρισης και, ταυτόχρονα, δίνει την καλύτερη απάντηση σε όσους είχαν αμφισβητήσει τις προθέσεις της.

Οφείλουν όμως οι πάντες να θυμούνται πως ο αγώνας μας, ο αγώνας της Κερατέας, είναι εκείνος έφερε στην επιφάνεια το σκανδαλώδες οικονομικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» είχαμε θέσει ως έναν από τους κύριους στόχους μας στις εκλογές του προηγούμενου Μαΐου τη διεκδίκηση θέσης εκπροσώπησης του δήμου μας σε εκείνους τους φορείς θα λαμβάνουν τις αποφάσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική. Αυτόν τον στόχο τον πετύχαμε με τη συμμετοχή του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Σταύρου Ιατρού στην  Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ. Πλέον, για πρώτη φορά έχουμε λόγο στις αποφάσεις και αυτό το οφείλουμε σε όλες και όλους εσάς μας δώσατε αυτή την ευκαιρία με την ψήφο σας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα. Υπάρχει συνέχεια μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ταλαιπωρεί τον τόπο μας εδώ και 18 χρόνια, και χρειάζεται να διανυθεί δρόμος προκειμένου να υιοθετηθεί συνολικά ένας πιο ορθολογικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Στα επόμενα βήματα απαιτείται από όλους μας (δημοτική αρχή, παρατάξεις, πολίτες) ειλικρινής συνεργασία με όρους κοινής λογικής και ενότητας για να καταφέρουμε να φτάσουμε, επιτέλους, στο αποτέλεσμα όλοι επιθυμούμε για τον τόπο μας. Η καθυστέρηση και τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Διαβάστε σχετικά:

thumbnail
Την ακύρωση των 4 διαγωνισμών Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, αποφάσισε η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ

Την ακύρωση των τεσσάρων διαγωνισμών με αντικείμενο τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Τεχνική Διαχείριση και Λειτουργία των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων στις Ολοκληρωμένες …

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ