Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου τριπλασίασε τα κέρδη του μέσα σε ένα χρόνο.

Πρόσφατα Άρθρα

%CE%A4%CE%BF+%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF+business+plan+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%9B%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85,+%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82

Θεαματική κερδών για τη χρήση 2012, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της Διοίκησης, εμφάνισε η εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για το 2012 προκύπτουν κέρδη εκμετάλλευσης της τάξεως των 628 χιλ. ευρώ έναντι 232 χιλ. ευρώ της χρήσης του 2011. Σημειώνεται ότι ουσιαστικά προκύπτει περίπου τριπλασιασμός κερδών μέσα σε έναν χρόνο, γεγονός το οποίο οφείλεται στη χρηστή διαχείριση, καθώς και στον εξορθολογισμό του κόστους από την παρούσα διοίκηση.

παρουσίασε και ο αριθμός των επιβατών που μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Λαυρίου. Συγκεκριμένα, κατά το 2012 μετακινηθήκαν 575.592 επιβάτες έναντι 429.730 της περασμένης χρονιάς.

Mικρή μείωση παρουσίασε ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας, με 16.340 επιβάτες το 2012 έναντι 17.221 του προηγούμενου έτους. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των σκαφών, καθώς ελλιμενίστηκαν 722 σκάφη έναντι 853 του 2011.

Η χρονιά του 2012 αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του Οργανισμού, αφού ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα – αναφορικά με την υποδοχή του τομέα της κρουαζιέρας. Τα έργα αυτά αφορούν την εξυπηρέτηση ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 2012 λειτούργησε για πρώτη φορά στο λιμάνι του Λαυρίου το λεγόμενο «home porting», με μία άφιξη κρουαζιεροπλοίου (Louis Cruises) ανά εβδομάδα. Αυτό αφορά επιβάτες που αποβιβάστηκαν σε ελληνικούς προορισμούς από που πραγματοποιούν κυκλικές στη χώρα μας και στη γείτονα χώρα με αφετηρία το λιμάνι του Λαυρίου. Επίσης, το Λαύριο ως νέο λιμάνι στο πρόγραμμα κρουαζιέρας της επέλεξε η «Louis Cruises» για το 2013 με δύο αφίξεις εβδομαδιαίως. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου βρίσκεται σε με άλλους δύο διεθνείς ομίλους για να λειτουργήσει το λιμάνι του Λαυρίου ως home porting το 2013.

Τόσο στον τομέα της κρουαζιέρας όσο και των πλοίων Ro-Ro (σύγχρονος τύπος φορτηγού πλοίου, περισσότερο οχηματαγωγού, σε προέκταση των πλοίων τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων) το λιμάνι πληροί πλέον τις προδιαγραφές ασφάλειας σύμφωνα με τον Κώδικα ISPS. Συνεπώς, το 2012 συντελέστηκε πλήρης των συστημάτων ασφάλειας του λιμανιού.

Τέλος, έχει παραληφθεί ο νέος Επιβατικός Σταθμός στον Τομέα Ακτοπλοΐας, συνολικής έκτασης 2.700 τμ. Εκεί θα μετεγκατασταθεί το Κ. Λιμεναρχείο Λαυρίου, καθώς και τα εκδοτήρια εισιτηρίων ακτοπλοΐας. Ο νέος Επιβατικός Σταθμός Ακτοπλοΐας, ο οποίος θα εξυπηρετεί και την υποδοχή κρουαζιέρας, θα παραδοθεί στο κοινό μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Ο κος Ιωάννης Ζαρολιάγκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου ΑΕ, δήλωσε σχετικά: «Το 2012 ήταν ορόσημο για την πορεία του Λιμένα Λαυρίου. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα και τα επόμενα χρόνια θα είναι εντυπωσιακά. Πιστεύω ότι το Λιμάνι Λαυρίου με τα νέα έργα υποδομής που πραγματοποιήθηκαν, τη χρηστή διαχείριση, τη δυναμική του, καθώς και τις συνεργασίες – συμφωνίες που κυοφορούνται, θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης εταιρείας τόσο για την ελληνική δοκιμαζόμενη οικονομία όσο και για το εξωτερικό».

Πηγή:www.capital.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ