15.7 C
Keratea
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Επιστολή Δημάρχων Ανατολικής Αττικής στους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Πρόσφατα Άρθρα

Κύριοι,
Σε λιγότερο από δύο μήνες (11 Σεπτεμβρίου) είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  και ακόμα δεν έχει λυθεί το βασικό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών   απασχολεί έντονα τα φοιτούν στα σχολεία των δήμων μας και τους γονείς τους.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη Διυπουργική Απόφαση του 2013 (ΦΕΚ 1449/ 14-6-2013) όπου και καθορίζονται οι χιλιομετρικές αποστάσεις δικαιολογούν τη μεταφορά των μαθητών, σχεδόν στο σύνολό τους τα Γυμνάσια και τα Λύκεια των δήμων της Ανατολικής Αττικής, μένουν εκτός των σχολικών μεταφορών.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η Ανατολική Αττική την τελευταία εικοσαετία έχει γνωρίσει μεγάλη οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη, έχουν δημιουργηθεί πολλοί οικισμοί με την εγκατάσταση πολλών μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι ωστόσο δεν εξυπηρετούνται από κανένα μέσο συγκοινωνίας, με αποτέλεσμα τα φοιτούν στις σχολικές μονάδες των περιοχών αυτών να μην έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν από και προς αυτές.
Επιπλέον,  θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ο προγραμματισμένος για τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο διαγωνισμός προβλέπει σημαντική μείωση των δρομολογίων (356 δρομολόγια λιγότερα σε σχέση με πέρσι), με συνέπεια να εξαιρούνται σχεδόν όλα τα σχολεία των δήμων μας από τις σχολικές μεταφορές. Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα όσες φορές και αν προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί για τη μεταφορά των μαθητών, απέβησαν άκαρποι.
Για τους λόγους σας παραθέσαμε παραπάνω, αιτούμαστε την τροποποίηση της ισχύουσας ΚΥΑ με ανακαθορισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι μαθητές των δήμων μας, καθώς σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο που να πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μετακίνηση τους από και προς τα σχολεία τους.
Επίσης, κρίνεται – κατά τη γνώμη μας – απαραίτητη η σύσταση επιτροπής θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να εξεταστούν οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες κάθε δήμου και να γίνει διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων πάνω σε αυτή τη βάση, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που να ωφελεί στο σύνολό τους, τους μαθητές των δήμων μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΩΡΩΠΟΥ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΛΟΥΙΖΟΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΒΑΡΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ