ΟΜΙΛΙΑ π. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ

ΟΜΙΛΙΑ π. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΑΓΓΕΛΗΟ Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στη λέσχη του Συνδέσμου εκδήλωση με αφορμή την  κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την συμμετοχή του χορωδίας του λαογραφικού συλλόγου “ΑΠΟΛΛΩΝ” Κερατέας.
Την εκδήλωση άνοιξε η ομιλία του π. Τιμόθεου Αγγελή με θέμα : “Εγκαίνια χριστιανικών Ναών στην περιοχή της Κερατέας – Συμβολή στην τοπική εκκλησιαστική ιστορία”. Ο π. Τιμόθεος είναι συγγραφέας του βιβλίου για την ιστορία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κερατέας και ασχολείται με την έρευνα της εκκλησιαστικής ιστορίας του τόπου μας. Στην ομιλία που ανέπτυξε εκτός από τις προετοιμασίες και την δομή των εγκαινίων μιας εκκλησίας, παρουσίασε ιστορικά στοιχεία με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια 24 εκκλησιών της Κερατέας.   Στη συνέχεια η χορωδία του συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ»  τραγούδησε το μεγάλο καλημέρι των Θεοφανείων όπως ακριβώς  λεγόταν στην Κερατέα παραμονή της γιορτής και έχει διασωθεί από τον μπάρμπα Σταμάτη Μανώλη.
Η χορωδία του συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ»
Ακολούθως τιμήθηκαν οι Κερατιώτες Σπαρταθλητές – Υπερμαραθωνοδρόμοι Αλέξανδρος Γεωργίου και Αναστάσιος Γιόγιακας για την συνολική τους παρουσία στον αθλητισμό αλλά και την προσφορά τους στην πόλη μας και στην διάδοση του  αγώνα ενάντια στη μετατροπή του τόπου μας σε σκουπιδότοπο. Ο Κώστας Αντωνίου επιμελήθηκε ένα αφιέρωμα με φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την αθλητική τους δραστηριότητα και τις διακρίσεις τους. Τις τιμητικές πλακέτες παρέδωσαν στους αθλητές τα ιστορικά και επίτιμα μέλη του Συνδέσμου Χαράλαμπος Νικολάου και Βασίλης Δεκλερής.Οι Αλέξανδρος Γεωργίου και Αναστάσιος Γιόγιακας

Η βραδιά έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου την οποία έκοψαν συμβολικά οι Αλέξανδρος Γεωργίου και Αναστάσιος Γιόγιακας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Σταύρος Ρόζης, οι τέως δήμαρχοι Κερατέας Σταύρος Ιατρού και Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Ιωάννης Ξεφτέρης, Δημήτρης Κωστάλας και  Ιωάννα Κουλουβράκη, εκπρόσωποι των συλλόγων «ΑΠΟΛΛΩΝ», «ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ», Δημοτικής χορωδίας Κερατέας και της Πρωτοβουλίας γυναικών Κερατέας «ΜΝΗΣΙΜΑΧΗ».

(Φωτογραφικό υλικό: Αθανασίου Παναγιώτης)

  Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη με τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και Δημάρχους για τα έργα αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική