Τοπικό Συμβούλιο Κερατέας: Ομόφωνη καταψήφιση της παραχώρησης χώρου για την διάθεση προϊόντων στην Κερατέα και μομφή κατά της προέδρου.

Από προηγούμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας

Κείμενο: Παναγιώτης Αθανασίου

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 , την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι συμμετείχαν στην συζήτηση που ακολούθησε.

Αφορμή υπήρξε το 6ο θέμα το οποίο αφορούσε την απόφαση για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην Κερατέα (πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορούσε την πλατεία Ηρώων!) για την διάθεση προϊόντων του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραγωγών-Δράση χωρίς μεσάζοντες «Απευθείας». Θέση για το θέμα πήραν σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Κερατέας με παρέμβαση του προέδρου του, ο οποίος και διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτήν την πρόταση αναφερόμενος ότι μια τέτοια απόφαση βλάπτει ευθέως τα συμφέροντα των τοπικών καταστημάτων αλλά και των παραγωγών της περιοχής. Εξάλλου έπειτα από μια έρευνα που έκανε ο ίδιος, διαπίστωσε ότι πολλά από τα προϊόντα που η εν λόγω εταιρία προσφέρει δεν είναι ελληνικής προέλευσης καθώς επίσης σε πολλές περιπτώσεις είναι και ακριβότερα από τις τιμές που πωλούν τα τοπικά καταστήματα. Ύστερα από έντονη συζήτηση μεταξύ των μελών του συμβουλίου αλλά και συμπολιτών μας  που παρακολουθούσαν, το Τοπικό Συμβούλιο ομόφωνα απέρριψε την παραχώρηση χώρου.

Εντύπωση προκάλεσε η θέση του δημάρχου κ. Λουκά ο οποίος ανέφερε πως η απόφαση αυτή θα αποτελούσε γνωμοδοτική εισήγηση του Τοπικού συμβουλίου προς στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και θα πάρει την τελική απόφαση. Βέβαια το θέμα όπως είχε τεθεί και όπως μπορεί κανείς να διαβάσει και από την πρόσκληση της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου, δεν ήταν πρόταση προς το Δ.Σ. Λαυρεωτικής αλλά απόφαση για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου από το Τοπικό Συμβούλιο της Κερατέας όπως έγινε πριν λίγες ημέρες και το από το αντίστοιχο του Λαυρίου που αποφάσισε θετικά για ίδιο θέμα.

Να σημειώσουμε ότι το ίδιο ακριβώς θέμα που αφορούσε παραχώρηση χώρου στο Λαύριο πέρασε πριν λίγες ημέρες από το Τοπικό Συμβούλιο του Λαυρίου χωρίς αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου, όπως αναφέρθηκε. Άραγε υπήρχε σωστή ενημέρωση για να παρθεί τέτοια απόφαση;

ΜΟΜΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, 

ΑΠΟΠΕΙΡΑ  “ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ” ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Άλλο ένα σημαντικό θέμα που τέθηκε, εκτός ημερησίας διάταξης, ήταν η μομφή που εκφράστηκε κατά της Προέδρου και μάλιστα από συμβούλους της συμπολίτευσης.


Η πρόεδρος κατηγορήθηκε για έλλειψη πρωτοβουλίας και υποταγή στις επιθυμίες του δημάρχου (π.χ. στο Τοπικό Συμβούλιο Κερατέας δεν συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της παραχώρησης του δικτύου ύδρευσης της Κερατέας και των Οικισμών στη Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ).


Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, έχει ένα τρόπο να παρεμβαίνει στο έργο του Τοπικού Συμβουλίου, κατευθύνοντας τους συμβούλους της συμπολίτευσης στις θέσεις που εκείνος επιθυμεί.


Τελικά όλοι συμφώνησαν να συζητηθεί το θέμα της πρότασης μομφής κατά της προέδρου στο επόμενο Συμβούλιο αφού μελετηθεί για το τι αναφέρει ο νόμος σ’ αυτή την περίπτωση.Παναγιώτης Αθανασίου
mail: [email protected]

Διαβάστε σχετικά:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ την 26/3/2015
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ την 26/3/2015

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 στις 6:00μμ συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο Κερατέας στην αίθουσα  Συμβουλίου στην Κερατέα.  Ακολουθεί η πρόσκληση για την συνεδρίαση. …
  Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός π. δήμαρχος Κερατέας Γεώργιος Ε. Γιασεμής.