37.6 C
Keratea
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Πρόσφατα Άρθρα

Αγαπητοί  συμπολίτες του Πανοράματος  Λαυρεωτικής, 


την  Κυριακή  6  Σεπτεμβρίου  2015  συνήλθε σε σώμα το νέο  ΔΣ,  το οποίο προέκυψε  μετά τις εκλογές  του  Συλλόγου, που διενεργήθηκαν την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 .
Μετά από ψηφοφορία εξελέγησαν  ως εξής τα μέλη του Δ.Σ :ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μακαντάσης Θεμιστοκλής τηλ: 6977611060  
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :  Σαπουτζάκη  Χαρίκλεια   τηλ: 2292041964,κιν: 6973872591
ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Γαλάτη  Χάρις τηλ: 6976066548 mail:[email protected]  
ΜΕΛΗ :  α) Γαλάτη  Μαρία 2292041573 κιν :6977002456
                β)  Αλατζάς  Δημήτρης  τηλ : 6945349495
                γ)  Καζάζης  Κυριάκος   τηλ: 6938633549
                δ)  Αξιώτης Νικόλαος   τηλ: 6947301369 mail: [email protected]
                ε)  Παλόγου  Γεώργιος  τηλ: 6933458773,  210 9928745
               στ) Καρκανάκη Στέλλα  τηλ: 6970133117
     
Η  δυνατότητα ασφαλούς και άνετης  διαβίωσης των  συμπολιτών μας  αποτελεί   θεμελιώδες δικαίωμα, το οποίο χαρακτηρίζει μαζί με άλλα αγαθά το επίπεδο διαβίωσης μιας κοινωνίας και ταυτόχρονα συμβολίζει για την πλειοψηφία του πληθυσμού την ευόδωση κάποιων βασικών στόχων «επιτυχίας» και την υλοποίηση του ονείρου  μιας  περιοχής, η οποία θα έχει όλες εκείνες τις απαιτήσεις  με εκείνες που έχουν  οι περιοχές  εντός  Σχεδίου πόλεως . Δυστυχώς, όμως  ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες  διαδικασίες:  κτηματογράφηση, 1η  Ανάρτηση,  2η Ανάρτηση-πολεοδόμηση, εκκρεμεί η 3η  Ανάρτηση – εφαρμογή σχεδίου πόλεως, γι’ αυτό θα πρέπει να πιεστούμε όλοι μαζί, Τοπική αυτοδιοίκηση  και πολίτες, για την άμεση ολοκλήρωση του Σχεδίου πόλεως, διότι εκπνέει η προθεσμία της νομιμοποίησης αυθαιρέτων και έτσι και ο δήμος  και εμείς  δεν θα   εκμεταλλευτούμε  αυτή την σπάνια ευκαιρία,  με την οποία  η περιοχή μας  έχει χαρακτηριστεί  ως  υπό ένταξη περιοχή  στο Σχέδιο πόλεως.  
          Η έλλειψη κατάλληλης πολιτικής και σχεδιασμού σε συνδυασμό με την αντικειμενική αδυναμία ικανοποίησης των αναγκών σε υποδομές, (ολοκλήρωση  των διαδικασιών για την ένταξη  στο  Σχέδιο πόλης), ίσως  οδηγήσουν  σε ανεπιθύμητες καταστάσεις υποβάθμισης της περιοχής  μας  (έργα υποδομής ), με αποτέλεσμα  η περιοχή  μας  να υποβαθμιστεί  αντί να αναβαθμιστεί .Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των περισσότερων συνανθρώπων μας  λόγω της  οικονομικής  κρίσης, που μαστίζει την χώρα  μας,  είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα και οι επιπτώσεις της κατάστασης αυτής αγγίζουν πρακτικά όλους μας. 
       Είναι πλέον αποδεδειγμένο, τόσο εμπειρικά όσο και επιστημονικά, ότι η αντιμετώπιση  των μεγάλων παραλιακών περιοχών της Λαυρεωτικής, που ευρίσκονται υπό ένταξη  στο Σχέδιο πόλεως, με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος «βιώσιμης κινητικότητας», μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνειδητή αναβάθμιση της περιοχής μας με τη δημιουργία  υποδομών (Δρόμους ,αποχετευτικό κ.λπ)  
    Το Συμβούλιο  του  Δ.Σ  Πανοράματος Λαυρεωτικής  έχει θέσει ως βασικό του στόχο τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο από το Δήμο όσο και από την πολιτεία  έχοντας ως συμπαραστάτες την καθολική  συμμετοχή  των συμπολιτών  μας  που  ήδη οι περισσότεροι ,και σε λίγο διάστημα ελπίζουμε όλοι, είναι δημότες  του Δήμου  Λαυρεωτικής.
       Στην  κατεύθυνση αυτή το  Δ.Σ  ετοιμάζεται για το θεσμικό του μετασχηματισμό, που θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ για τη Διοικητική Αναδιάρθρωση της χώρας, ώστε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις που έρχονται. Προκλήσεις που δημιουργούνται από μια σειρά νέων δεδομένων, όπως η ολοκλήρωση του Σχεδίου πόλεως,  η μετατροπή του βιολογικού από δευτεροβάθμιο σε τριτοβάθμιο, η συνεπής αποκομιδή των απορριμμάτων και εν γένει ό,τι προβλέπεται για μια οργανωμένη εντός σχεδίου περιοχή.
     Στην  προσπάθεια αυτή, καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά, ο καθένας με τον τρόπο του και κυρίως επιλέγοντας συνειδητά τη συνεργασία  και συμμετοχή τους  στο Σύλλογο  του Πανοράματος Λαυρεωτικής. Η μικρή συνεισφορά του καθενός μας θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στο σύνολο, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια πιο ανθρώπινη πόλη. Το  Δ.Σ  του  Συλλόγου Πανοράματος ,  από την πλευρά του, δίνει την υπόσχεση να προσπαθεί και να αγωνίζεται συνεχώς και αδιαλείπτως για το καλύτερο δυνατό σε σχέση με την αναβάθμιση και την εξασφάλιση της ποιοτικής διαβίωσης  των συμπολιτών μας.

O  Πρόεδρος                                                                                     Η  Γραμματέας

Μακαντάσης  Θεμιστοκλής                                                                                Γαλάτη  Χαρίκλεια
     Mail:  [email protected]   Πανόραμα  27/09/2015

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: