Ένα… εκλογικό κουίζ για τους συμπολίτες μας με αφορμή τις εκλογές

από την Μάχη Δημοπούλου*

Ερώτηση: 

Γιατί οι αξιόλογοι Έλληνες διακρίνονται στο εξωτερικό, αλλά παραμερίζονται και φυτοζωούν στην Ελλάδα;…….Καλές οι απαντήσεις σας, ας δώσουμε κι εμείς τη δική μας. 

Απάντηση: 
Διότι, όπου υπάρχει υποδομή ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, δηλ. αν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά με την αξία σου, χωρίς να χρειάζεσαι γνωριμίες και προστάτες, τότε διακρίνεσαι για τις ικανότητες και τις γνώσεις σου και κατακτάς ανάλογες θέσεις.
 Όπου δεν υπάρχει αξιοκρατική υποδομή και κυριαρχούν οι «γνωστοί, φίλοι, κουμπάροι και κάθε είδους διαπλεκόμενοι» την αξιοκρατία αντικαθιστά η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και η μόνη ικανότητα που χρειάζεται είναι η αναρρίχηση με «μέσο». 
 Η άνοδος είναι απλό θέμα συναλλαγής (εγώ σου κάνω αυτό το χατίρι, εσύ μου κάνεις το άλλο. Είσαι ο άνθρωπός μου, είμαι ο υποτακτικός σου.) Η χώρα μας έχει πολύχρονη προπόνηση σε αυτό το σπορ.
Πουλημένη χώρα, πουλημένες πόλεις, πουλημένες συνειδήσεις στο ρουσφέτι και τη συναλλαγή, στρώνουν το δρόμο του «ΜΑΖΙ ΤΑ ΧΑΛΑΓΑΜΕ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΤΑΓΑΜΕ και ξύδιασαν, ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΝΑΓΑΜΕ σε βασικό συστατικό της λειτουργίας της χώρας. 
Τώρα που καταλάβαμε πικρά πως αυτό ακριβώς έχει φέρει την καταστροφή της χώρας, αυτή είναι η μεγάλη κρίση του νου και της ψυχής μας, τώρα που βλέπουμε να χτυπά στα βράχια το καράβι που μεταφέρει εμάς και τα παιδιά μας, ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ; 
Λένε ότι είναι δύσκολο να αλλάξουμε βαθιά ριζωμένες συνήθειες, εγωπάθειες και ατομιστικές συμπεριφορές. Λάθος. Σε εποχές τομής (όπως ο καρκινοπαθής που αποφασίζει να κόψει το τσιγάρο για να σώσει τη ζωή του) είναι πιο εύκολο. Αλλάζεις σελίδα από τη μια στιγμή στην άλλη. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ και σαν λαός ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ να μην σε εξωθούν να το συνεχίζεις. Είναι σαν να ανοίγεις μία πόρτα, για να μπει καθαρός αέρας στη ζωή σου. 
Η απεξάρτηση από τον καλλιεργημένο τρόμο και την αποβλάκωση, το άνοιγμα του μυαλού και η επιδίωξη ποιότητας στη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, καλύπτουν τα κενά της αρρωστημένης κακότητας που μας προτείνουν σαν μονόδρομο. 
Το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, μια άγνωστη λέξη για πολλούς, που έχουμε απόλυτη ανάγκη να την κρεμάσουμε χρυσή καδένα στην καρδιά μας, είναι το διαβατήριο για να περάσουμε στην εποχή ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Γιατί, αν το περιβάλλον μας ευημερεί, έχουμε κι εμείς το μερίδιό μας. Αν οι γύρω μας υποφέρουν, ούτε εμείς θα αντέξουμε για πολύ να αποτελούμε την εξαίρεση, όσα κι αν συσσωρεύσουμε. 
Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος είναι θάνατος για όλους. Όσοι έχουμε ψυχή και καθαρό μυαλό ας εργαστούμε για την ανατροπή της ευτέλειας και της ανισορροπίας της εποχής μας. Κάνει καλό σε όλους. 

Ευχαριστήριο προς όσους και όσες με τίμησαν με την ψήφο τους


Η επί 32 χρόνια καθηγήτρια Εικαστικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κερατέας ( συνταξιούχος από τον περσινό Ιούνιο) Μάχη Δημοπούλου, ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά που αγάπησα και τους γονείς τους που με τίμησαν με την ψήφο τους. 
Δεν έταξα, δεν αγόρασα, δεν υποσχέθηκα τίποτα, πέρα από τη λαχτάρα μου για μια ζωή για όλους με αξιοπρέπεια, ποιότητα, δημιουργικότητα και απέραντο σεβασμό στην ιστορία του τόπου. Με προβλημάτισε και με λύπησε αφάνταστα ο παλαιοκομματισμός και το ξεπούλημα που φούντωσε πάλι, παρά το ότι αυτά ακριβώς τα ελαττώματα έχουν φέρει την καταστροφή της χώρας μας. 
Ελπίζω, εύχομαι και επιθυμώ να πάρει το μάθημά του ο Κος Σγουρός από τη λεβέντικη Κερατέα των αγώνων, μη βρίσκοντας ούτε 1 ψήφο για το καταστροφικό του έργο στην περιοχή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.


*ΜΑΧΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
(υποψήφια με τον δημοτικό συνδυασμό Ελεύθερες Πόλεις)
Σημείωση: Την επιστολή της κυρίας Δημοπούλου την λάβαμε πριν τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής (25-5-14) αλλά για ευνόητους λόγους την δημοσιεύουμε σήμερα μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας.
  Μυστήρια εξαφάνιση πρόσφυγα από τη δομή προσφύγων του Λαυρίου