Έγγραφο από τον Δήμαρχο Σαρωνικού με θέμα τις συγχωνεύσεις των Α.Τ. και Τ.Α. του Δήμου ΣαρωνικούΘέμα: Συγχωνεύσεις Α.Τ. και Τ.Α. Σαρωνικού                                                                                                       


Αξιότιμε κύριε Γενικέ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Επιτελάρχη Αντιστράτηγο κο. Καραμαλάκη, ενημερώθηκα ότι προωθείται ο σχεδιασμός σας για δημιουργία Α.Τ. και Τ.Α. Σαρωνικού στο κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η Σχολή της Αστυνομίας στην περιοχή του Λαγονησίου και δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού στα Καλύβια.

     Γνωρίζοντας απόλυτα την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και τις ανάγκες του Δήμου μας για αστυνόμευση και βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
α) Κάθε σχεδιασμός που αφορά το ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους, πιστεύω ότι πρωτίστως ως στόχο θα θέτει την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών και δευτερευόντως την μείωση του κόστους.
β) Το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η σχολή βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Δήμου μας σε μεγάλη απόσταση από τους κυρίως οικισμούς των δημοτικών ενοτήτων με αποτέλεσμα αφενός να είναι δύσκολη η μετάβαση των πολιτών προς αυτό το σημείο και αφετέρου να προϋποθέτει ύπαρξη Ι.Χ μεταφορικού μέσου.
γ) Κατά την άποψη μας η  καλύτερη αστυνόμευση του Δήμου μας προϋποθέτει την λειτουργία δύο Αστυνομικών Τμημάτων όπως λειτουργούν και σήμερα. Στην περίπτωση που πρέπει απαραιτήτως να λειτουργήσει ένα Αστυνομικό Τμήμα, προτείνουμε την λειτουργία του Α.Τ. και Τ.Α. Καλυβίων λόγω του ήδη διαμορφωμένου χώρου (ύπαρξη ικανοποιητικών χώρων, διαμορφωμένων κρατητηρίων κ.α.) και την λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού στην Ανάβυσσο, έτσι ώστε να καλύπτεται γεωγραφικά όλος ο Δήμος Σαρωνικού.
δ)Εμμέσου της θερινής περιόδου που διανύουμε με περισσότερους από 100.000 κατοίκους και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στον Δήμο μας, πιστεύουμε ότι θα είναι τεράστια η αναστάτωση που θα προκληθεί με οποιαδήποτε αλλαγή αυτήν την περίοδο.


Παραμένουμε στην διάθεση σας για εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, συνδυάζοντας την εμπειρία της ΕΛ.ΑΣ στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την εμπειρία της Δημοτικής Αρχής για τις ανάγκες των πολιτών και των τοπικών χαρακτηριστικών.


         Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ
  Ομόφωνη αντίθεση Μαρκοπούλου στην αποδοχή των λυμάτων του Σαρωνικού λόγω Χαμολιάς!