0.7 C
Keratea
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Ρένα Δούρου: Παρουσίαση ψηφοδελτίου, οι υποψήφιοι στην Ανατολική Αττική

Αξίζει να διαβάσετε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΡένα Δούρου: Για μια Περιφέρεια για τη ζωή που μας αξίζειΤην ανάγκη να κάνει η Περιφέρεια Αττικής μια νέα αρχή, «με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ανθρωπιά»,  κάνοντας παρελθόν το «φαύλο, διεφθαρμένο, πελατειακό σύστημα», του απερχόμενου Περιφερειάρχη, τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχη, επικεφαλής του συνδυασμού, «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού.Αποσπάσματα της ομιλίας της Ρένας Δούρου:

 • Είναι τόση η επιθυμία του κ. Σαμαρά να μην χάσει την Αττική, που είναι έτοιμος να θυσιάσει τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ, στο βωμό του ΠΑΣΟΚ.
 • Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, όσο κι αν επιθυμεί να το κρύψει, τώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, ήταν είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα βαθύ ΠΑΣΟΚ.
 • Κυβέρνηση και Περιφέρεια οδηγούν στη βύθιση της χώρας και της περιφέρειας, έχοντας πλεόνασμα. Ένα πλεόνασμα που κάνει τις χιλιάδες των ανέργων, των απόρων, των αστέγων, αόρατους.
 • Την ώρα που πολλοί δήμοι της Αττικής δοκιμάζονται σκληρά από την ανθρωπιστική κρίση ο απερχόμενος Περιφερειάρχης περηφανεύεται για πλεόνασμα.  Ένα πλεόνασμα θράσους και απραξίας.
 • Το μόνο χειροπιαστό έργο του απερχόμενου Περιφερειάρχη είναι η λειτουργία της Περιφέρειας , μέσα στην αδιαφάνεια και το σκοτάδι, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών.
 • Περηφανεύεται τόσο πολύ ο απερχόμενος Περιφερειάρχης για το δήθεν έργο του, που ονόμασε τον συνδυασμό του «μόνο με έργο».  «Μόνο με έργο» λοιπόν έμεινε απαθής στο ξεπούλημα του Ελληνικού.  «Μόνο με έργο» μεθόδευσε το ξεπούλημα του Αστέρα. «Μόνο με έργο» μένει άπραγος για να διευκολύνει το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά. «Μόνο με έργο» στρώνει το χαλί στα εργολαβικά συμφέροντα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Μόνο με έργο» αφήνει νηστικούς τους απόρους μαθητές στα σχολεία. «Μόνο με έργο» δεν έδωσε 350 χιλιάδες ευρώ στο Πέραμα για κοινωνικές παρεμβάσεις. «Μόνο με έργο» βολεύει με έργα βιτρίνας τους φιλικούς του δημάρχους. «Μόνο με έργο» δεν προχώρησε σε έργα υποδομής, όπως το αποχετευτικό σύστημα. «Μόνο με έργο» έχει ‘καταφέρει’ να αντιστοιχούν 0.74 βρεφονηπιακοί σταθμοί ανά δήμο της Αττικής.  «Μόνο με έργο» τρέχει τώρα να κάνει εγκαίνια δήθεν έργων στα χαρτιά.
 • Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα. Και μέσα σε τρεις εβδομάδες να φέρουμε τα πάνω – κάτω. Να αλλάξουμε τα πάντα στην περιφέρεια Αττικής.
 • ‘Έχουμε τη δύναμη, τις γνώσεις, την πολιτική βούληση, να κάνουμε την Αττική να αλλάξει ρότα. Να αφήσει πίσω της τον μνημονιακό χειμώνα.  Να αγκαλιάσει τους κοινωνικά αδύναμους. Να γίνει ασπίδα για τους άπορους, τους άστεγους, τους άνεργους.
 • Η «Δύναμη Ζωής», με τους ανθρώπους της, δεσμεύεται ότι ήλθε για να γκρεμίσει το καθεστώς των μνημονίων στην Αττική. Και παράλληλα δεσμεύεται ότι ήλθε για να κτίσει μια νέα νοοτροπία.
 • Να κτίσει μια Περιφέρεια στο πλευρό του πολίτη. Μια Περιφέρεια μοχλό ανάπτυξης.  Με δημοκρατία, με συμμετοχή των πολιτών. Με έμφαση στην εργασία. Στο περιβάλλον. Στη διαφάνεια. Μια Περιφέρεια που δεν θα διστάσει να διεκδικήσει ό,τι δικαιούνται οι πολίτες της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
 • Έχουμε τον καλύτερο σύμμαχο στο πλευρό μας. Τους πολίτες. Όλους όσοι πιστεύουν ότι η ζωή τους σήμερα δεν είναι αυτή που τους αξίζει. Αυτή που μας αξίζει. Όλους όσοι πιστεύουν ότι από την Περιφέρεια Αττικής μπορεί να ξεκινήσει η πορεία ανατροπής κι ελπίδας για ολόκληρη την πατρίδα.Το Γραφείο Τύπου, 28/4/14

Ανατολική Αττική
Φιλίππου Πέτρος του Ιωάννη Δήμαρχος Καλυβίων
Αναγνωστόπουλος Αθανάσιος (Νάσος)του Δημητρίου Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Πρόεδρος του συλλόγου των Μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ανατολικής Αττικής.
Βασιλειάδης Χαράλαμπος του Αριστείδη Σύμβουλος επιχειρήσεων, μέλος Ν. Ε. Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ
Γκόγκογλου Άγγελος του Κωνσταντίνου Ελεύθερος επαγγελματίας (έμπορος),  αναπληρωτής συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής
Γκοτσόπουλος Θεόδωρος του Θεοδώρου Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ
Γούλιαρης Αντώνιος του Παναγιώτη Ελεύθερος επαγγελματίας, αντιπρόεδρος της ΟΒΣΑ (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθηνών), μέλος γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου
Ζαφείρης Στέφανος του Αντωνίου Απόφοιτος ΤΕΦΑ, Πρόεδρος της α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού
Ζήσης Βασίλειος του Περικλή Απόστρατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, μέλος του συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αρτέμιδας –Σπάτων και του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ
Θεοχάρη Αικατερίνη (Καίτη) του Γεωργίου Καθηγήτρια Αγγλικών, μέλος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ασθενών με Σπάνια Νοσήματα EURORDIS (EUROPEAN RARE DISEASES ORG), μέλος Γραμματείας του τμήματος ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ.
Κοροβέσης Στυλιανός του Ευαγγέλου Πολιτικός επιστήμονας, πρώην εργαζόμενος ΕΡΤ Α.Ε, πρώην δήμαρχος Αγίου Στεφάνου
Λουπάτατζης Ευστράτιος (Στρατής) του Χρήστου Φυσιοθεραπευτής, Συντονιστής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού
Μώρογλου Αντώνιος του Νικολάου Ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην αντιδήμαρχος Λαυρίου, συντονιστής Ο.Μ. Λαυρεωτικής
Νικηταρά Φωτεινή του Εμμανουήλ Απολυμένη καθαρίστρια Υπουργείου Οικονομικών
Νικητόπουλος ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου Αρχιτέκτονας, πρώην δήμαρχος Άνοιξης
Πάντζας Σπυρίδων του Γεωργίου Ελεύθερος επαγγελματίας
Πετρούλιας Παναγιώτης (Τάκης) του Αδαμαντίου Οικονομολόγος
Σιδέρης Παναγιώτης του Γεωργίου Συνταξιούχος ΟΤΕ
Στεργίου Ιωάννα του Κωνσταντίνου Λογίστρια
Τόκας Άγγελος του Μάριου Φοιτητής ΕΜΠ
Τόκας Γεώργιος του Κωνσταντίνου Συνδικαλιστής Ο.Σ.Ε
Τσούπρα Ιωάννα (Γιάννα) του Βασιλείου Υπάλληλος ΔΕΔHΕ

logo
Ρένα Δούρου
Αττική

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας από το Δήμο Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους λαούς της Τουρκίας και της...

Σχετικά άρθρα