Συνάντηση με Σαμαρά θέλει ο Σγουρός για τα χρέη του ΕΔΣΝΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, πρόκειται να ζητήσει ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και…περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, προκειμένου να θέσει το ζήτημα των χρεών, παρελθόντων ετών, του ΕΔΣΝΑ.

Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός, συνέπεια των διογκωμένων χρεών του οργανισμού είναι «ανά πάσα ώρα και στιγμή, να κρέμεται από ένα τεντωμένο σκοινί η διαχείριση απορριμμάτων του λεκανοπεδίου. Διακυβεύεται η βιωσιμότητα του φορέα, που υλοποιεί εθνικής σημασίας έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη, την οικονομία και την απασχόληση, με συγχρηματοδότηση από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Σγουρός ξεκινά επίσης, συζήτηση για ένταξη του ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Η πρότασή του θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και με το σωματείο των εργαζομένων.

  Πρωτοβουλίες για σχεδιασμό έργων στη Νοτιοανατολική Αττική στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης.