Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ το έργο για διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα Άρθρα

Προσωρινός ιδιωτικός φορέας σύμπραξης (ΙΦΣ) αναφορικά με το έργο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία Υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με ΣΔΙΤ ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία εταιρειών ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΗΛΕΚΤΩΡ, θυγατρικές του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου  46 εκατ. ευρώ.  

Το έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες θα αποτελούνται από Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) δυναμικότητας 120. τόνων ετησίως, Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και 10 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) εκ των οποίων 9 υφιστάμενοι και 1 (ο ΣΜΑ Κοζάνης) αποτελεί νέα υποδομή στο πλαίσιο του έργου.

Σημειώνεται πως το έργο περιλαμβάνει την τεχνολογική εφαρμογή της αερόβιας επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος των συμβατικών αποβλήτων, η οποία θα αναληφθεί από τη γερμανική εταιρεία Herhof GmbH,  πάροχο τεχνολογιών αιχμής αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων με κατατεθειμένες πατέντες προστατευόμενες από ευρεσιτεχνίας, η οποία και αποτελεί 100% θυγατρική της εταιρείας της ΗΛΕΚΤΩΡ. 

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης σύμπραξης ανέρχεται σε 27 έτη εκ των οποίων 2 έτη απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής και 25 έτη αφορούν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.  Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης, μετά την έναρξη λειτουργίας του έργου, θα αποζημιώνεται μέσω καταβολών πληρωμών διαθεσιμότητας μέχρι τη λήξη της σύμβασης σύμπραξης.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ