ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – Δελτίο Τύπου

Πρόσφατα Άρθρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

             
 
   Κερατέα
 20/10/2011
                     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Με απόλυτη επιτυχία και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας εγκαινιάστηκε το Αποθεραπείας Αποκατάστασης Κερατέας «Κ. Πρίφτης» το Σάββατο 15 του μήνα. Από την πλευρά της κυβέρνησης στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο κ. Ν. Πολύζος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Την τελετή χαιρέτησε με ιδιαίτερη χαρά ο κ. Ν. Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΜΥ Α.Ε. ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, ο Δωρητής του έργου κ. Κ. Πρίφτης, οι βουλευτές της περιφέρειας Αττικής κ.κ. Β. Οικονόμου, Ν. Μπούρας, Γ. Βλάχος, και Ν. Καντερές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαυρεωτικής, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων καθώς και πολιτών.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνος Χ. Λεβαντής που με υπομονή, επιμονή και ισχυρή θέληση αυτούς τους επτά μήνες -της τωρινής του δημοτικής θητείας- παλεύει όχι μόνο να προστατεύσει την πόλη της Κερατέας από τον εφιάλτη που λέγεται ΧΥΤΑ αλλά και να τη δυναμώσει και να την αξιώσει να αποκτήσει τη σιγουριά και την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει το υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας «Κ. Πρίφτης».
Στην ομιλία του ο κος Ν.  Παπανικολάου , Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας διαβεβαίωσε ότι το Κερατέας θα παρέχει ελεγχόμενες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους τους ασφαλισμένους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Κωνσταντίνος Λεβαντής ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό των εργασιών από το 1992 έως και σήμερα, επεσήμανε πως το έργο δεν θα είχε ολοκληρωθεί χωρίς την καθοριστική προσφορά του κου Κωνσταντίνου Πρίφτη. 
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στο ζήτημα της πλήρους λειτουργίας, εκφράζοντας την ανησυχία του και ζήτησε από  τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την πλήρη λειτουργία του Κέντρου. 
Ο κος Κων/νος Πρίφτης με τη σειρά του ζήτησε από τους εκπροσώπους της Πολιτείας να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κερατέας καθώς αφενός δεν είναι ένα δημόσιο έργο αλλά μια δωρεά , αφετέρου είναι το μοναδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Ανατολική Αττική. 
Συγκεκριμένα, είπε πως η άσχημη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας , πράγματι αποτελεί έναν περιορισμό για την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, όμως ταυτόχρονα είναι και μια πρόκληση και ευκαιρία καθώς η πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κερατέας θα συμβάλει στην οικονομία των πόρων του συστήματος υγείας. 
Ο κος Πρίφτης έκανε ιδιαίτερη στο ζήτημα της πλήρους λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και κυρίως στο θέμα της στελέχωσής του. Ειδικότερα, αφού μίλησε για τις συνεχείς μειώσεις σχετικά με το προβλεπόμενο από την πλευρά της Πολιτείας προσωπικό, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κο Νικόλαο Πολύζο, να διευκρινίσει πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει το με μόλις 8 άτομα προσωπικό όταν η δυναμικότητά του αλλά και η αρχική πρόβλεψη του Υπουργείου Υγείας απαιτεί την απασχόληση 101 ατόμου και τον ρώτησε τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση και την πλήρη στελέχωση του κέντρου Υγείας.
Ο Γενικός Γραμματέας κος Νικόλαος Πολύζος αφού ευχαρίστησε τον δωρητή του έργου  κο Πρίφτη ανακοίνωσε πως την Δευτέρα 17/10/2011 ξεκινάει η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, των μικροβιολογικών εργαστηρίων και του τμήματος αποκατάστασης. Δήλωσε πως στόχος είναι η πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας μέσα στο επόμενο εξάμηνο και για τον σκοπό αυτό θα συμβάλλουν η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και το Ασκληπιείο της Βούλας. Επίσης ανακοίνωσε πως σύντομα προβλέπεται να μεταφερθούν στο οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Τέλος υποσχέθηκε πως το υπουργείο Υγείας θα παρακολουθεί από κοντά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με επί τόπου ελέγχους σε μηνιαία βάση.
 Σταματίνα Κωστάκου 
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Δήμου Λαυρεωτικής

Η ομιλία του δημάρχου Λαυρεωτικής
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Κυρίες και κύριοι,
Νοιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα, γιατί επιτέλους ένα όνειρο δεκαετιών για όλους τους Κερατιώτες γίνεται πραγματικότητα.
Για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα , περάσαμε πολλά.
Από το 2001 μέχρι σήμερα, έγιναν δεκάδες συναντήσεις , διαβουλεύσεις , ερωτήσεις στη Βουλή, συζητήσεις με έξι Υπουργούς.
Γνωρίσαμε από την καλή και από την ανάποδη τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις του συστήματος, τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αλλαγή πολιτικής κάθε τόσο. 
Αν δεν είχε υπάρξει ο κ. Κωνσταντίνος Πρίφτης ακόμα θα πασχίζαμε να προχωρήσει η δημοπράτηση του 2004.
Ρισκάραμε πολλά για να πετύχουμε το στόχο μας.
Η αγορά του χώρου, η κατεδάφιση του εργοστασίου με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου ασφαλούς και λειτουργικού κτιρίου, η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου δεν ήταν εύκολες αποφάσεις ούτε και ακίνδυνες. 
Προχωρήσαμε όμως γιατί είχαμε ένα στόχο. Το Κερατέας, που είχε συσταθεί στα χαρτιά από το 1992, να γίνει πραγματικότητα.
Αξίζει να αναφερθούμε στο ιστορικό αυτού του έργου , από την αρχή μέχρι σήμερα .
Το 1992 συστήνεται Κερατέας.
Στις 9.4.2001 ο Δήμος Κερατέας αποκτά τη ΒΙΟΛΕΝ από την «Εθνική Κεφαλαίου Α.Ε.» μετά από με κόστος 140.000.000 δρχ. από τα οποία 64.020.000 δρχ. εξασφαλίστηκαν από τη δωρεά της ΔΕΠΑ.
Στις 10.4.2001 ενημερώσαμε την τότε Υφυπουργό Υγείας κυρία Χριστίνα Σπυράκη για την πρόθεσή μας να παραχωρήσουμε το ακίνητο για τη κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Υγείας.
Στις 7.6.2002 το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε να εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , αφού ήδη είχαν δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις και είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες δημοπράτησης.
Στις 16.10.2002 ο Υπουργός Υγείας Πρόνοιας αναθέτει στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. την εκπόνηση μελέτης δημοπράτησης.
Στις 9.5.2003 εγκρίθηκε η πρότασή μας σχετικά με το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο για να κτισθεί το στο συγκεκριμένο οικόπεδο.
Στις 7.10.2003 με νέα απόφαση του τότε Υπουργού ανατίθεται στη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. η εκτέλεση κατασκευής του έργου «Δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Κερατέας» συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Στις 3.2.2004 αποφασίζεται η ένταξη του έργου στα χρηματοδοτούμενα από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο.
Στις 9.3.2004 δημοσιεύεται η Διακήρυξη για δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.
Στις 7.4.2004 παρελήφθησαν από τη συγκροτηθείσα επιτροπή οι προσφορές τεσσάρων διαγωνιζομένων.
Στις 31.8.2004 διαπιστώνοντας ότι η δημοπράτηση δεν προχωρά, ενημερώνουμε τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριο Κακλαμάνη, για την πρόθεσή μας να καλύψουμε τμήμα του κόστους μέσω δωρεών.
Στις 25.2.2005 το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχεται τη δωρεά του κ. Κωνσταντίνου Πρίφτη , εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον συμπατριώτη μας.
Στις 22.4.2005 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία συμμετείχαν ο κ. Πρίφτης, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μελέτης Τζαφέρης και ο Βουλευτής Αττικής κ. Γιώργος Βλάχος συζητούνται οι διαδικασίες αποδοχής της δωρεάς του κ. Πρίφτη, που αναλαμβάνει την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και ο εξοπλισμός και η στελέχωση του Κέντρου ανατίθεται στην «Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε.» στην οποία αναθέτει το έργο το Υπουργείο.
Στις 19.12.2005 μεταβιβάζεται από το Δήμο , το οικόπεδο εμβαδού 5.754,21 τ.μ. στην Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.
Τον Φεβρουάριο 2006 υπογράφεται η αποδοχή της δωρεάς του κυρίου Πρίφτη από τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας και Οικονομικών.
Το καλοκαίρι του 2006, ξεκινά επιτέλους η κατασκευή του «Κέντρου Υγείας Αποθεραπείας Αποκατάστασης Κερατέας ‘Κωνσταντίνος Πρίφτης’».
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις , συνολικού εμβαδού 2.350 τ.μ. αποτελούνται από τρεις πτέρυγες .
Πτέρυγα Κέντρου Υγείας 1.625 τ.μ. ,
Πτέρυγα Αποθεραπείας Αποκατάστασης 505τ.μ. ,
Πτέρυγα Πρώτων Βοηθειών- Βραχείας Νοσηλείας 220τ.μ.
Το συνολικό κόστος ξεπέρασε τα 5.000.000 ευρώ έναντι του αρχικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποτελώντας υπόδειγμα κατασκευής χάρη στις προσπάθειες του δωρητή αλλά και του γενικού επιβλέποντα και οικονομικού διαχειριστή κυρίου Δημήτρη Κωστάκου, που δεν έλειψε ούτε μια μέρα από το εργοτάξιο, φροντίζοντας αμισθί να προχωρήσουν όλα σωστά και έγκαιρα.
Το συγκρότημα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε τον Ιούνιο του 2009 στην ΑΕΜΥ Α.Ε. και το Υπουργείο Υγείας που είχαν αναλάβει την υποχρέωση να το εξοπλίσουν και να το στελεχώσουν.
Η συμβολή του συμπατριώτη μας , του κυρίου Κωνσταντίνου Πρίφτη ήταν καθοριστική στην εξέλιξη και στην ολοκλήρωση του έργου.
Εκτός από την οικονομική συμβολή του , αφιέρωσε εδώ και επτά χρόνια πολύ χρόνο, έκανε πολλά για να υλοποιηθεί το όνειρο όλων μας.
Πιστεύω ότι θα με συγχωρήσει ο Κώστας ο Πρίφτης , γιατί χωρίς την έγκρισή του θα αναφερθώ σε μια προσωπική μας συζήτηση που έγινε όταν ξεκινούσε το έργο.
Σε μια συνάντησή μας, λοιπόν, μου έδωσε ένα κλειστό φάκελο λέγοντάς μου ότι θα τον ανοίξω μόνο αν κάτι του συμβεί.
Κάποια στιγμή, αργότερα, με έτρωγε η περιέργεια και αθετώντας το λόγο που του είχα δώσει, τον άνοιξα.
Με τη χειρόγραφη εντολή του, που περιείχε ο φάκελος, εξασφάλιζε οικονομικά την ολοκλήρωση του έργου, ότι και αν του συνέβαινε!!
Αυτός είναι ο Κώστας ο Πρίφτης, ο συμπατριώτης και ευεργέτης μας.
Και όχι μόνο.
Στις 28 Οκτωβρίου, μετά την παρέλαση, εγκαινιάζουμε το δεύτερο στολίδι που χάρισε στην πόλη μας.
Το κτιριακό συγκρότημα του ΚΑΠΗ Κερατέας.
Να είσαι πάντα καλά Κώστα.
Σε ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας για όσα έχεις κάνει και , προκαταβολικά, για όσα θα κάνεις στη συνέχεια.
Φίλες και Φίλοι,
Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κερατέας.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε σύντομα να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία όλων των πτερύγων του.
Ο εξοπλισμός και η στελέχωση και λειτουργία όχι μόνο του Κέντρου Υγείας , αλλά και της Πτέρυγας Αποθεραπείας Αποκατάστασης και του τομέα Πρώτων Βοηθειών – Βραχείας Νοσηλείας, δεν θα εξυπηρετήσουν μόνο την Κερατέα και το Δήμο Λαυρεωτικής αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας και ιδιαίτερα 
  • τους εκπροσώπους της εκκλησίας και του Μητροπολίτη μας,
  • τους συναδέλφους από την αυτοδιοίκηση,
  • τους Δήμους και την Περιφέρεια,
  • τους Βουλευτές,
  • τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Α.Ε.Μ.Υ. κύριο Νικόλαο Παπανικολάου
  • τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριο Ανδρέα Λοβέρδο,
  • Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Νικόλαο Πολύζο 
από τους οποίους περιμένουμε οι δεσμεύσεις τους για την πλήρη λειτουργία του «Κέντρου Υγείας Αποκατάστασης Αποθεραπείας – Κωνσταντίνος Πρίφτης» να υλοποιηθούν άμεσα.
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=302fe52a91&view=att&th=13320cce5b279647&attid=0.3&disp=inline&zw 
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=302fe52a91&view=att&th=13320cce5b279647&attid=0.4&disp=inline&zw 
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=302fe52a91&view=att&th=13320cce5b279647&attid=0.5&disp=inline&zw 
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=302fe52a91&view=att&th=13320cce5b279647&attid=0.6&disp=inline&zw
εστάλη από Δήμο Λαυρεωτικής

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ