Η ρήξη του σωματείου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι καλά σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους…

Πρόσφατα Άρθρα

%25CE%2598%25CE%25A9%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A3+%25CE%25A6%25CE%25A9%25CE%25A4%25CE%259F

Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου , θα γίνει το 41ο συνέδριο της -ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο της ομοσπονδίας θα γίνει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους του κλάδου .

Τα δύο τελευταία χρόνια με τις κυβερνήσεις του μνημονίου, χάσαμε ό,τι είχε κατακτήσει το εργατικό κίνημα τα τελευταία 100 χρόνια.

Είχαμε δραματική μείωση των εισοδημάτων μας και συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων .

Όμως εκτός από αυτά τα προβλήματα, εμείς οι του ΕΔΣΝΑ έχουμε και έναν επιπλέον λόγο να μας απασχολεί πολύ σοβαρά, το συνέδριο της -ΟΤΑ.

Ο λόγος αφορά την μεθοδευμένη προσπάθεια της πλειοψηφίας του σωματείου να ξεκοπούμε από την Ομοσπονδία. Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει με τις ευλογίες του κ. Κουκουλόπουλου από την μεγάλη απεργία του Οκτωβρίου του 2011 και δεν είναι καθόλου τυχαία.

Η ρήξη του σωματείου με την -ΟΤΑ είναι καλά σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους.

Ο λόγος είναι, ότι η ομοσπονδία σήμερα αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο στα σχέδια των γνωστών πολιτικών κύκλων, (Παπακωνσταντίνου, Κουκουλόπουλος , Σγουρός κλπ) , να εκχωρήσουν στους ιδιώτες- επενδυτές την διαχείριση των απορριμμάτων.

Χρησιμοποιούν λοιπόν το σωματείο του ΕΔΣΝΑ σαν πολιορκητικό κριό ενάντια στην ομοσπονδία για να περάσουν τα σχέδια τους με το λιγότερο δυνατό πολιτικό κόστος. Να περάσουν την ιδιωτικοποίηση με την ανοχή τάχα των εργαζομένων. . Μέχρι στιγμής δεν το έχουν καταφέρει και αυτό τους κάνει και αφηνιάζουν.

Η τρέμει με την σκέψη ότι μπορεί με τα μέτρα που ετοιμάζει, να ξαναδεί την πύλη του ΧΥΤΑ κλειστή από χιλιάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Τρέμει και θέλει ένα ελεγχόμενο και πειθήνιο σωματείο του ΕΔΣΝΑ ως αντίπαλο δέος και ως πέμπτη φάλαγγα στην -ΟΤΑ.

Για τον λόγο αυτό θα κάνουν ότι περνάει απο το χέρι τους, για να μην εκλεγεί ξανά εργαζόμενος του ΕΔΣΝΑ, μέλος του Γενικού Συμβούλιου της -ΟΤΑ. Θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την ΠΟΕ-ΟΤΑ μακριά από τα δρώμενα στον ΕΔΣΝΑ, για να περάσουν πιο εύκολα τα σχέδια του μετώπου Κυβέρνησης και ιδιωτών επενδυτών Αυτό είναι το σχέδιο τους και σ αυτό οφείλεται η λυσσαλέα επίθεση στην Α.ΕΝ.Κ. που έχει εκπρόσωπο στο Γ.Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Καταλαβαίνουν πως αυτός είναι κρίκος που πρέπει να σπάσει.

Αυτό είναι και το βασικό διακύβευμα των εκλογών για το συνέδριο της ομοσπονδίας.

Θα είμαστε με την και τους Ιδιώτες απέναντι στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα ή θα είμαστε με το συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση και τους ιδιώτες;

Η δική μας θέση είναι απολύτως σαφής. Είμαστε μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους σε ολόκληρη την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκεί ανήκουμε.

Έχουμε κοινά προβλήματα και κοινά συμφέροντα. Και τα μισθολογικά και τα ασφαλιστικά και τα προβλήματα με τις και την κατάργηση των υπηρεσιών, είναι κοινά προβλήματα ολόκληρου του κλάδου.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ μας είναι το μοναδικό μας όπλο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα υπουργό και σε κανένα πρόεδρο να διασπάσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ και ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

Τα σχέδια της διάσπασης δεν θα περάσουν.

Θωμάς Μπιζάς μέλος του Γ.Σ της -ΟΤΑ

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ