ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Χαστούκι στους εργολάβους

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Με μια απόφαση – «καταπέλτη» κατά της κατασκευαστικής κοινοπραξίας «Μεσόγειας», με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση στην περιοχή, το Ειρηνοδικείο Λαυρίου δικαίωσε κατοίκους της Κερατέας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και αν η κήρυξη της απαλλοτριώσεως έγινε έγκαιρα, αυτή δεν είχε ακόμη συντελεσθεί όταν τα μηχανήματα εισήλθαν στον χώρο της απαλλοτριώσεως προς εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του προγραμματισθέντος χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων». 

  Μάλιστα, αναφέρεται ότι οι κάτοικοι, που προχώρησαν στην επίμαχη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κοινοπραξίας καθώς είναι ιδιοκτήτες ακίνητων της περιοχής Βραγόνι του Δήμου Κερατέας, «έχουν άμεσο έννομο συμφέρον να επιτραπεί σ’ αυτούς να επισκεφθούν τα ακίνητά τους. Προς τούτο πρέπει ν’ απαγορευθεί η μετακίνηση των μηχανημάτων εντός της επίδικης εκτάσεως, για να μην καταστραφούν ή αλλοιωθούν τα φυσικά όρια αυτών».

Αλλωστε, οι αρμόδιοι του έργου «παράνομα εισήλθαν εντός της επίδικης εκτάσεως πριν ακόμη συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση, και μάλιστα εγκατέστησαν μηχανήματα εκσκαφής, χωρίς να έχουν ακόμη προβεί στην “προεργασία” που απαιτείται, χωρίς ακόμη να έχουν τη συναίνεση των αρχαιολογικών υπηρεσιών, που δεν έχουν ακόμη προβεί στην αυτοψία της εκτάσεως, προκειμένου ν’ αποφανθούν περί τυχόν υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων εντός αυτής. Και το κυριότερο δεν έχουν ακόμη προβεί στην έκδοση των απαραίτητων αδειών από την αρμόδια Πολεοδομία, όπως προβλέπεται». Λόγο κάνει και για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς «υποχρεούνται να ανέχονται την εκτέλεση των προκαταρκτικών εργασιών».

Για τους λόγους αυτούς, το δικαστήριο δέχεται εν μέρει την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Απαγορεύει, δηλαδή, οποιαδήποτε υλική επέμβαση επί του εδάφους της επίδικης έκτασης, αλλά και να εμποδίζονται οι κάτοικοι να επισκεφθούν τα ακίνητά τους, μέχρι:

* Να συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της εκτάσεως για την εκτέλεση της Α’φάσης του ΧΥΤΑ Κερατέας.

* Να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση.

* Να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων στον χώρο και

* Να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας.

Στη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, ότι «μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εκτιμούν ότι το Ειρηνοδικείο Λαυρίου δεν έχει αρμοδιότητα να αποφανθεί», ο απερχόμενος δήμαρχος Κερατέας, Στ. Ιατρού, υποστήριξε χθες στην «Ε»: «Αν αληθεύει ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους λέει κάτι τέτοιο, χρειαζόμαστε το όνομα και το επώνυμο αυτού που υπογράφει τη δήλωση γιατί είναι μια άθλια και πρωτοφανής παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αν τολμούν, ας παρέμβουν δικαστικά για να αμφισβητήσουν αυτήν την απόφαση η οποία ξεκαθαρίζει πως ό,τι έγινε, έγινε παράνομα». 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=237201

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Πρόσκληση-Κατεπείγουσας-Συνεδρίασης-Επιτροπής-Ποιότητας-Ζωής-1-6-2023

Πρόσκληση Κατεπείγουσας Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 1-6-2023

Ο Καιρος Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ

Επίσκεψη-Γ.-Πατούλη-στον-Δήμο-Λαυρεωτικής-–-Υπογραφή-συμβάσεων-για-δύο-νέα-έργα

Επίσκεψη Γ. Πατούλη στον Δήμο Λαυρεωτικής – Υπογραφή συμβάσεων για δύο νέα έργα

Περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για σημαντικά έργα και αναπτυξιακές δράσεις σε Λαύριο και Κερατέα Τον Δήμο Λαυρεωτικής επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη

Πάνω-από-20-εκατ.-ευρώ-από-την-Περιφέρεια-για-σημαντικά-έργα-και-αναπτυξιακές-δράσεις-σε-Λαύριο-και-Κερατέα

Πάνω από 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για σημαντικά έργα και αναπτυξιακές δράσεις σε Λαύριο και Κερατέα

  Στο Δήμο Λαυρεωτικής ο Περιφερειάρχης Αττικής Πάνω από 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για σημαντικά έργα και αναπτυξιακές δράσεις σε Λαύριο και Κερατέα.

Scroll to Top