19.2 C
Keratea
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Πρόσφατα Άρθρα“ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΥΤΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ”
LIAKOPOYLOS+HL.4949
Γράφει η Πόπη Σουφλή

Με φασιστικές μεθόδους τρομοκρατίας, επιχειρεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, της οποίας προΐσταται ο κ. Λιακόπουλος, να ΕΚΒΙΑΣΕΙ ωμά τους κατοίκους της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, για τον αγώνα δίνουν κατά του ΧΥΤΑ.

Δεν παίρνει απλά θέση υποστήριξης προς τους εργολάβους του έργου, μετά το κάψιμο των μηχανημάτων από αγνώστους, παραβλέποντας όχι μόνο το γεγονός ότι αυτά ήταν χωρίς πινακίδες και παράνομα είχαν εισβάλει σε ιδιωτικούς χώρους, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για τις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, επιχειρεί να …χαρακτηρίσει νόμιμη (!!!) την παρουσία των ΜΑΤ και απειλεί για διαιώνιση της παραμονής των σωμάτων ασφαλείας.

Το πιο φασιστικό όμως είναι, ότι ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ τον Δήμο Λαυρεωτικής, ότι σε περίπτωση η καθυστέρηση του έργου, γίνει αιτία αυτό να απενταχθεί από την χρηματοδότηση, το κόστος, θα καταλογισθεί στον Δήμο Λαυρεωτικής και τα χρήματα θα παρακρατηθούν από τις επιχορηγήσεις του κράτους προς τον Δήμο και μάλιστα, δια νομοθετικής ρύθμισης.!!!

Και όχι μόνο αυτό.

Προβαίνει σε δηλώσεις, ότι τις αποζημιώσεις των εργοληπτών, των απαλλοτριώσεων και ότι άλλο προκύψει, θα το επιβαρυνθούν οι της Λαυρεωτικής, καθώς με νομοθετική ρύθμιση έρχεται σύντομα στην Βουλή, θα στερηθούν τους κρατικούς πόρους των επιχορηγήσεων..

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ, μιας κυβέρνησης, προκειμένου να στηρίξει τους ιδιώτες – εργολάβους μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν διστάζει να καταλύσει νόμους του ελληνικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ η ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ, δεν σταματά μπροστά στις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ.

Το δελτίο τύπου εξέδωσε, είναι αποκαλυπτικό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2011ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με αφορμή την πρόσφατη δολιοφθορά κατέληξε σε ολοσχερές κάψιμο δύο μηχανημάτων της εργοληπτικής εταιρείας που κατασκευάζει το έργο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στο Βραγόνι Κερατέας, δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες διαιωνίζουν το αντιπαράθεσης και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες διαλόγου και αποκλιμάκωσης της έντασης που η κυβέρνηση επιδιώκει. Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή ποτέ και επιδιώκουν τη συνέχιση του «κλεφτοπόλεμου».

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σημειώνει ότι με ευθύνη των αντιδρώντων και του Δήμου Λαυρεωτικής, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χαθεί η κοινοτική για το έργο, ύψους σχεδόν 12 εκ. ευρώ αλλά και να πληρωθούν σημαντικά ποσά για δημοσιονομικές διορθώσεις. Επιπλέον, σε μια εποχή βαριάς οικονομικής κρίσης, από τη δράση ακραίων στοιχείων και το ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεις.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προωθούν άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, θα κάνει ό,τι απαιτείται για να εξασφαλιστεί ότι σε περίπτωση απένταξης του έργου το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει (αποζημιώσεις εργοληπτών, απαλλοτριώσεις κλπ) θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ του 2011 και 2012.

Τέλος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δηλώνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποτραπεί η απένταξή και να εξασφαλιστεί η ομαλή και ταχεία υλοποίηση του έργου.

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ