19.2 C
Keratea
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Εγκαινιάστηκε το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Λαυρεωτικής

Πρόσφατα Άρθρα

1
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕ.Π.Υ.) , το απόγευμα της Παρασκευής στο με την συμμετοχή του Δήμου και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).
Παρόντες ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Λουκάς, ο Πρόεδρος του (ΕΔΔΥΠΠΥ) και Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γεώργιος Πατούλης, ο γιατρός και διευθυντής του Δικτύου κος Σωτήρης Παπασπυρόπουλος,o Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας κ. Γιώργος Κορμάς, ο Διοικητικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας κ. Παναγιώτης Μουρούτσος, ο βουλευτής κος Βασίλης Οικονόμου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα Δήμητρα Πάλλη, οι Αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής κ.κ. Αδάμης Ιωάννης, Αντωνίου Αναστάσιος, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κ.κ. Ευαγγελία Βελετάκου, Δημήτρης Δράκος, Μαθιουδάκης Μιχαήλ, οι τοπικοί σύμβουλοι Αλίκη Σπύρου και Κυριακή Χολέβα, και αρκετοί γιατροί που επέδειξαν ενδιαφέρον για το νέο εγχείρημα στον Δήμο Λαυρεωτικής.
2

O Δήμαρχος κος στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε την σημασία της ίδρυσης του Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕ.Π.Υ.) , σε αυτή την περίοδο κρίσης που διανύουμε και την βοήθεια που θα προσφέρει στους πολίτες του Δήμου, καθώς ζήτησε και την στήριξη του κου Πατούλη σε θεσμούς όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν από τους πρώτους που το εφάρμοσε και ανακοίνωσε πως ο Δήμος θα προχωρήσει στην ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που έχει θέσει ως στόχο να ιδρύσει ο Δήμος Λαυρεωτικής στα πλαίσια του προγράμματος το οποίο έχει εξαγγείλει προεκλογικά ο κος Λουκάς.
Την παρουσίαση των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας πραγματοποίησε ο κος Γεώργιος Πατούλης ο οποίος τόνισε: «Η δημιουργία του Κ.Ε.Π. υγείας εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ». Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από το ¨Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), στο οποίο ο Δήμος είναι μέλος. Συνολικά σ’ όλη την Ελλάδα ιδρύονται δεκατέσσερα (14) Κ.Ε.Π. υγείας. 
Στόχος του προγράμματος και του Δήμου είναι να γίνει το Κ.Ε.Π. υγείας σημείο αναφοράς και δράσης για θέματα πρόληψης αλλά και προαγωγής της υγείας. Στις προγραμματισμένες δράσεις είναι ο ολοκληρωμένος προσυμπτωματικός έλεγχος σε επτά νοσήματα (καρκίνος του εντέρου, καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, πρόληψη μελανώματος, ρήξης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και καρδιολογικών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων) καθώς παράλληλα θα δημιουργηθεί η Κάρτα Υγείας Πρόληψης του κάθε δημότη προκειμένου να παρακολουθείται ο προσυμπτωματικός  του έλεγχος. Ο έλεγχος αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες στόχους για κάθε νόσημα ξεχωριστά.  Κατόπιν τούτου, οι δημότες θα παραπέμπονται  για τις διαγνωστικές εξετάσεις που προβλέπονται για τη πρόληψη σοβαρών μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης θα ενημερώνονται για τους παρόχους υγείας που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.»
Ο Δήμος καλεί όλους τους Δημόσιους Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας και  τους ιδιώτες Ιατρούς να ενταχθούν και να στηρίξουν τη προσπάθεια αυτή, η οποία θα συμβάλλει στην πρώιμη διάγνωση, σοβαρών ασθενειών και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης.
4

5
77

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ