Λαυρεωτική: «Τακτοποιούνται» αυθαίρετα εντός προστατευόμενης ζώνης

Πρόσφατα Άρθρα

Προεκλογική “τακτοποίηση” αυθαιρέτων στη Λαυρεωτική

Τροπολογίες στο νόμου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που ψηφίστηκε την Πέμπτη
Λαυρεωτική: «Τακτοποιούνται» αυθαίρετα εντός προστατευόμενης ζώνης
Αυθαίρετα εντός της προστατευόμενης ζώνης στη Λαυρεωτική θα μπορούν πλέον να υπαχθούν στον νόμο 4014/2011 για την «τακτοποίησή» τους. 

Σύμφωνα με προσθήκες και τροπολογίες βουλευτών στο νόμου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ) το οποίο ψηφίστηκε την Πέμπτη, ορίζεται ότι τα μέλη της μειονότητας στη θα καταβάλλουν μόνο το 20% του προστίμου για τα αυθαίρετα.


Επίσης, προωθείται η κατασκευή του σταδίου καλαθοσφαίρισης για τον Ηρακλή και παρατείνεται για δύο χρόνια η λειτουργία λατομείων στην Εύβοια. Οι τροπολογίες έγιναν δεκτές από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.


Ειδικότερα, οι νέες διατάξεις προβλέπουν τα εξής:


– στον νόμο για τα αυθαίρετα μπορούν να υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες έχουν ανεγερθεί κατά παράβαση του Προεδρικού Διατάγματος για τον «Καθορισμό χρήσεων γης και όρων και περιορισμών δόμησης στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προ του έτους 1923 περιοχή της χερσονήσου Λαυρεωτικής (Ν. Αττικής)». Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις αφορούν αυθαίρετα σε Καλύβια, Κερατέα, Λαυρεωτική, Άγιο Κωνσταντίνο, Ανάβυσσο, Κουβαρά, Παλαιά Φώκαια και Σαρωνίδα.


– επιτρέπεται η κατασκευή υπόσκαφων κτιρίων και στα νησιά, στα οποία η δόμηση, στις εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές ρυθμίζεται από ειδικές διατάξεις, όπως τα Προεδρικά Διατάγματα για τα 28 του Αιγαίου. Βάσει αυτών των ΠΔ στις περιοχές αυτές δεν μπορούσαν να κατασκευαστούν υπόσκαφα διότι δεν επιτρεπόταν η εκσκαφή ή η επιχωμάτωση.


– το 20% του ειδικού προστίμου για τα αυθαίρετα θα καταβάλλουν τα μέλη της μειονότητας της Θράκης τα οποία είναι εγγεγραμμένα στα Μητρώα Αρρένων και τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας για την υπαγωγή στη ρύθμιση της κύριας και μοναδικής τους κατοικίας.


– παρατείνεται για άλλα δύο έτη από την έναρξη ισχύος του νόμου η εκμετάλλευση των λατομείων σχιστολιθικών πλακών στην Εύβοια.


– ανανεώνονται οι άδειες εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών που εδρεύουν στην και τη Ρόδο ώστε να συνεχίσουν να τροφοδοτούν τα του Αιγαίου με υγρά καύσιμα.


– στην περιοχή Χορτατζήδες Θεσσαλονίκης στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του «Ηρακλή» επιτρέπονται πέραν των αθλητικών χρήσεων και εμπορικές χρήσεις ( καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, αναψυκτήρια, πολυκινηματογράφος κλπ). Η συγκεκριμένη υπογράφεται από 51 βουλευτές.


– περιέρχονται από τα πρώην Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) στην ιδιοκτησία των δήμων της περιοχής, χωρίς ανταλλάγματα, τα ξενοδοχεία «Ξενία» Σάμου και Καλαμπάκας.


– οι χώροι κύριας χρήσης, για τα κτίρια που κατασκευάζονται μετά την έναρξη ισχύος του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, θα πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 2,65 από 2,40 που ισχύει σήμερα.


– η ισχύς των οικοδομικών αδειών, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1.3 2011, παρατείνεται κατά τρία έτη.


– η ισχύς του ΝΟΚ δεν ισχύει από τη δημοσίευση του νόμου αλλά τρεις μήνες από την ψήφισή του εκτός από διατάξεις του άρθρου 27.
από το tovima.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ