30.9 C
Keratea
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Εκατοντάδες κενά στην Ανατολική Αττική – Σε κινητοποιήσεις εκπαιδευτικοί και γονείς

Πρόσφατα Άρθρα

Κινητοποιήσεις οργανώνουν  εκπαιδευτικοί και γονείς για το τεράστιο πρόβλημα των κενών που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες σχολεία στην .

Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου», καλεί σε κινητοποίηση εκπαιδευτικούς και γονείς την Τετάρτη 14/10, 1μμ στο Υπ. Παιδείας και στη συγκέντρωση στη Λαυρίου – Μαρκόπουλο το Σάββατο 17/10, 11π.μ.

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
Μετά τις προσδοκίες για κάλυψη των κενών στο τέλος Σεπτέμβρη ήρθαν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας και άλλων παραγόντων του Υπουργείου που διαβεβαίωναν ότι τα σχολεία θα καλυφθούν μέχρι της 10/10!!!
Σήμερα λοιπόν πληροφορούμε τον κύριο Υπουργό Παιδείας ότι εκατοντάδες παραμένουν τα κενά στην Αν. Αττική.
Συγκεκριμένα :
110 τάξεις δεν έχουν δάσκαλο και περιμένουν τη Β΄ φάση για να γνωρίσουν οι μαθητές το δάσκαλό τους (στην Α΄ Φάση προσέλαβε 130 για 235 κενά)
58 νηπιαγωγοί (6 κλασσικά τμήματα δεν έχουν ανοίξει ακόμα στην Α΄ Αν. Αττικής δηλαδή τα παιδιά μένουν στα σπίτια τους και 52 τμήματα ολοήμερου λειτουργούν μόνο το πρωί) – στην Α΄ φάση προσέλαβε 48 για 106 κενά)
220 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων λείπουν από τα σχολεία τα οποία αδυνατούν να φτιάξουν πλήρες πρόγραμμα τόσο στο πρωινό όσο και στο  ολοήμερο. Στην Α΄ φάση προσέλαβε μόλις 50 για την Αν. Αττική για 270 κενά.
70 δάσκαλοι για τα ολοήμερα λείπουν και τα ολοήμερα δε λειτουργούν σχεδόν πουθενά στην Αν. Αττική πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που υπολειτουργούν – δεν καλύπτουν όλα τα παιδιά – δε λειτουργούν όλες τις προβλεπόμενες ώρες κ.λ.π.
39 τμήματα ένταξης δημοτικού παραμένουν χωρίς δάσκαλο ειδικής αγωγής αφού στις 7/10 προσέλαβε 52 δασκάλους ειδ. αγωγής για 91 κενά (να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει ιδρυθεί κανένα νέο τμήμα παρά τις μεγάλες ανάγκες και τα υφιστάμενα δεν τις καλύπτουν) – τα ειδικά σχολεία άνοιξαν μόλις χτες.
10 τμήματα ένταξης νηπιαγωγείου παραμένουν χωρίς νηπιαγωγόαφού στις 7/10 προσέλαβε 13 νηπιαγωγούς για 23 κενά – να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει ιδρυθεί κανένα νέο τμήμα παρά τις μεγάλες ανάγκες και τα υφιστάμενα δεν τις καλύπτουν.
39 μαθητές με σοβαρές ειδικές ανάγκες παραμένουν χωρίς το δάσκαλο παράλληλης στήριξης αφού μόλις χτες προσέλαβε μόλις 15 για 54 κενά που έχουν μέχρι τώρα εγκριθεί από Υπουργείο Παιδείας ως απολύτως αναγκαία ενώ η διαδικασία εγκρίσεων συνεχίζεται με βραδείς ρυθμούς και εκκρεμούν πολλές ακόμα αιτήσεις που δεν έχουν εξεταστεί.
Βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση του 2ου μήνα της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του 3ου Μνημονίου με τις περικοπές σε εκπαιδευτικούς και επιδίδεται σε επικοινωνιακά τρικ για να κρύψει από την κοινωνία την εικόνα διάλυσης του δημόσιου σχολείου και την απώλεια χιλιάδων ωρών μαθημάτων για τους μαθητές.
Ταυτόχρονα “μονιμοποιούνται” προσωρινές λύσεις στη λειτουργία των σχολείων όπου και με προφορικές οδηγίες της δ/νσηςσυμπτύσσονται τμήματα των 26 και 27 μαθητών (όσα ζητήθηκαν ως κενά, ενώ πολλά τέτοια δε ζητήθηκαν καθόλου). Πολλά τμήματα λειτουργούν χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο και  μοιράζοντας το διδακτικό τους ωράριο οι υπάρχοντες  δάσκαλοι σε 2-3 τμήματα ουσιαστικά πολύ περισσότερα τμήματα από τα κενά δεν λειτουργούν σε πλήρες πρόγραμμα αλλά καλύπτονται μόνο τα βασικά μαθήματα.
Ειδικότητες λείπουν από όλες τις σχ. μονάδες και ΚΑΝΕΝΑ σχολείο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΛΗΡΩΣ το πρόγραμμα μαθημάτων!!! Κάθε εβδομάδα ανάλογα με τις «προσλήψεις σταγονόμετρου»  δίνεται σε μαθητές και γονείς προσωρινό πρόγραμμα μαθημάτων και αποχώρησης.
Πού είναι όλοι αυτοί (ΜΜΕ, κυβερνητικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο κ.α.) που “κλαίνε γοερά” όταν χάνεται καμιά διδακτική ώρα από κάποια απεργία ή αγωνιστική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και εργαζόμενων για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και της αξιοπρεπούς εργασίας ενώ τώρα ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ και αποκρύπτουν ότι διανύουμε το 2ο μήνα απώλειας μαθημάτων για χιλιάδες μαθητές στη δημόσια εκπαίδευση τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί καταδικάζονται στην ανεργία!
Απέναντι στο σοβαρό κίνδυνο να παραμείνουν πολλά κενά ακάλυπτα για όλη τη χρονιά όπως άφησε να εννοηθεί ο νέος υπουργός σε προηγούμενες δηλώσεις του και να επιβληθούν στην πράξη οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση για μείωση των εκπαιδευτικών και αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη που δεσμεύτηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:
 • Να σταματήσει τον εμπαιγμό με τα χρονικά όρια – που δεν τηρούνται και αναπροσαρμόζονται (τέλος Σεπτέμβρη, 10 Οκτώβρη)  για το πότε θα λειτουργήσουν επιτέλους  τα σχολεία
 • Να σταματήσει τα επικοινωνιακά κόλπα με την εξαγγελία διαλόγων – το έχουμε “δει το έργο” πολλές φορές κάθε φορά που θέλουν να προχωρήσουν σε νέα καταστροφικά για την εκπαίδευση
 • Να καλύψει άμεσα όλα τα κενά – κανένα τμήμα πάνω από 25 μαθητές.
 • Να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
 • Να δώσουν την 3η και 4η δόση χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών γιατί τα σχολεία δεν έχουν ούτε ευρώ για τα πάγια έξοδα τους (καθαρίστριες απλήρωτες, επείγουσες δαπάνες και ο χειμώνας έρχεται) και να διπλασιάσει τις επιχορηγήσεις των σχολείων
 • Να δηλώσει ότι θα υπερβεί το 3ο Μνημόνιο και θα απορρίψει τις κατευθύνσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και της που στόχο έχουν ακριβώς τις περικοπές  και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.  
  ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ 
 • την ώρα που βιώνουμε σκηνές διάλυσης του δημόσιου σχολείου
 • την ώρα που διαμορφώνεται δραματική κατάσταση σε όλους τους χώρους του δημόσιου, στην εκπαίδευση, την υγεία, στους ΟΤΑ, με τα τεράστια κενά και ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους, το μπαράζ εκχωρήσεων και ιδιωτικοποιήσεων και τόσα άλλα
 • την ώρα που προωθείται ένα μπαράζ αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων, στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στο μισθολόγιο με το νόμο για τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και στην αντεργατική – αντιλαϊκή καταιγίδα που προωθεί η κυβέρνηση, με όλα τα προαπαιτούμενα του 3ου  Μνημονίου.
 • Καλούμε σε μαζική και ενωτική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, στις 1μμ – η ΔΟΕ έχει προκηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση
 • Καλούμε στη συγκέντρωση στη Λαυρίου – Μαρκόπουλο το Σάββατο 17/10, 11πμ.
 • Συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες συντονισμού σωματείων για την κλιμάκωση του αγώνα
Για το νέο ξεσηκωμό, για την εκπαίδευση, τα παιδιά και τη ζωή μας!

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: