17.2 C
Keratea
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αττικής: Αναστέλλονται οι διαγωνισμοί μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ

Πρόσφατα Άρθρα

%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82+%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9+%CE%BF%CE%B9+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF+%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82+%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%95%CE%94%CE%A3%CE%9D%CE%91
Να αναστείλει τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Συνδέσμου και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Ο κ. Σγουρός τόνισε μάλιστα ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα θέσουν στο νέο Υπουργό Εσωτερικών τις παραιτήσεις τους, καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει ο ΕΔΣΝΑ να μείνει για μήνες σε κατάσταση αδράνειας. Απαιτείται η λήψη άμεσων αποφάσεων στα θέματα της εξάντλησης του κυττάρου διάθεσης των απορριμμάτων, των απαλλοτριώσεων, της επικαιροποίησης του ΠΕΣΔΑ, των διαγωνισμών κ.λ.π., οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν.
«Καλώ τη νέα Διοίκηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του Συνδέσμου. Ας περάσουμε πλέον από τη θεωρία στην πράξη. Όλες οι εξαγγελίες και οι διακηρύξεις ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν.
Η καθημερινότητα του ΕΔΣΝΑ δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορούμε από τη μία να κατηγορούμαστε εμείς για δημιουργία τετελεσμένων, αν προχωρήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια, και από την άλλη να κατηγορούμαστε, για απραξία, αν δεν κάνουμε τίποτα. Τέρμα η διγλωσσία.
Εμείς κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έναν αγώνα μαραθωνίου με ρυθμούς κατοστάρη. Έναν αγώνα, σε έναν τομέα, που ταλανίζεται από χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες. Που λειτουργούσε για χρόνια στο σκοτάδι.
Εμείς φέραμε τη διαχείριση των απορριμμάτων από το παρασκήνιο, στο προσκήνιο. Μιλήσαμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν κρύψαμε τίποτε κάτω από το χαλί της αδιαφάνειας.
Απευθυνθήκαμε και ενημερώσαμε τους πάντες. Από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς και τη Δικαιοσύνη μέχρι τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές της Αττικής.
Μέσα σε λίγους μήνες, καταφέραμε κάτι που εξ αρχής φάνταζε ανέφικτο. Και την καθημερινή λειτουργία να διασφαλίσουμε και το νέο σχεδιασμό να προχωρήσουμε.
Συμβάσεις όπως είπαν προεκλογικά κάποιοι καλοθελητές δεν έχουν υπογραφεί, ούτε έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Τώρα το βάρος της ευθύνης για το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων πέφτει στους ώμους της νέας διοίκησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός.
Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Σγουρός προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό της διετούς θητείας του στον φορέα τονίζοντας ότι «Ο δρόμος που έχει ανοίξει πλέον για τους επόμενους είναι ευκολότερος». Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων :
  • Στο νοικοκύρεμα και την εξυγίανση των οικονομικών του Συνδέσμου. Μετά την ένταξη του φορέα στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Συνδέσμου εκμηδενίζονται.
  • Στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής που γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους της περιοχής
  • Στην στο εξωτερικό των παλαιών τεφρών του Αποτεφρωτήρα Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων. Κλείνει έτσι για τον Σύνδεσμο μια ανοικτή πληγή ετών.
  • Στην αποκατάσταση των μη λειτουργούντων ΧΑΔΑ της Αττικής που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.
  • Στην αυστηροποίηση των ελέγχων στο ΧΥΤΑ και στην ανάδειξη του ζητήματος της διαχείρισης των Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων.
  • Στην προώθηση της κατασκευής ΣΜΑ στον Ελαιώνα σε συνεργασία με τον Δήμο  μετά τον θετικό προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
*Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στην Εκτελεστική Επιτροπή.
Αρχείο Μέγεθος Αρχείου Ημερομηνία Ανάρτησης
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ _1_.pdf)
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ _1_.pdf
89 Kb         11/06/2014

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ