9.5 C
Keratea
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Η απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ και τα συμπεράσματα που εξάγονται εξ’ αυτής

Αξίζει να διαβάσετε

1)Ο Ραγκούσης μιλάει για ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ όπως ψευδώς ανέφεραν στην αρχή οι κυβερνητικοί.
 
2)Οι αστυνομικές δυνάμεις παρακωλύουν την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στη Λεωφ.Λαυρίου, πόσο μάλλον των ιδιοκτητών στις περιουσίες τους. Γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πηγαίνουν να φυλάξουν τα μηχανήματα πάνω στο Οβριόκαστρο; Τι ακριβώς «φυλάνε»πάνω στο δρόμο όπου είναι παραταγμένες και τον κλείνουν;
 
3)Η Απόφαση του Σ.τ.Ε.για το θέμα του αρχαιολογικού χώρου και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, που ήταν να εκδικαστεί χθες, αναβλήθηκε για το Μάρτιο.
Είναι προφανές ότι αυτή η αναβολή έγινε γιατί οι κυβερνητικοί δεν είχαν επαρκή στοιχεία για να καταρρίψουν τις αιτιάσεις της δημοτικής αρχής ότι ο χώρος αυτός είναι εντελώς ακατάλληλος για ΧΥΤΑ.
 
-Ιδού τι λένε οι μελέτες των ειδικών και τα στοιχεία:
 
-Ότι στην περιοχή αυτή υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων ορυχεία μαγγανίου, ψευδαργύρου, μολυβδαργύρου και άλλων μεταλλευτικών ορυκτών, όπως και σε ολόκληρη την περιοχή της Λαυρεωτικής, που εκτείνεται από την Κερατέα μέχρι τα Λεγραινά, και συμπεριλαμβάνει τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού με απόφασή του το 1995 κηρύσσει το Οβριόκαστρο αρχαιολογικό χώρο Α΄ ζώνης απολύτου προστασίας λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
 
Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργείου, το 1996 κι 1997
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στον εν λόγω χώρο η ίδρυση Χ.Υ.Τ.Α. Με Φ.Ε.Κ επίσης η ευρύτερη περιοχή του Οβριοκάστρου το 1980 χαρακτηρίστηκε τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.


Όλα όσα προαναφέρθηκαν, μαζί με το γεγονός ότι ολόκληρη η περιοχή είναι αναδασωτέα, ότι τη διασχίζει αγωγός φυσικού αερίου και ότι το σεισμικό της ρήγμα τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο την καθιστούν εντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για ίδρυση Χ.Υ.Τ.Α. 
 
Παρόλα αυτά, το 1995 ο Ενιαίος σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής υπέδειξε ως χώρο για ίδρυση Χ.Υ.Τ.Α το χώρο του Οβριοκάστρου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στους ιθύνοντες, στους αρμόδιους, όποιοι και αν είναι, με ό, τι και αν ασχολούνται, όσα συμφέροντα και αν έχουν από τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α στη Λαυρεωτική, ότι αυτό δε θα γίνει. 
Οι κάτοικοι είναι ενημερωμένοι γνωρίζουν την ιστορία της γης που τους μεγάλωσε, που μεγαλώνει τα παιδιά τους. 
Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής ξέρουν ότι έχουν δίκιο, ξέρουν να αγωνίζονται, ξέρουν να διεκδικούν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ξέρουν να νικούν. 
Οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής δεν κουράζονται, δεν εγκαταλείπουν. Συνεχίζουν γιατί σέβονται και τιμούν τον τόπο τους. Έναν τόπο με ιστορικό, αρχαιολογικό, μεταλλευτικό-μεταλλουργικό παρελθόν. ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ. Μέλλον που κανείς δε θα του το στερήσει, γιατί οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής ΞΕΡΟΥΝ…

Γιατί οι κυβερνητικοί δεν παίρνουν υπόψιν τους εκτός των άλλων, ότι το 1995 οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές από ότι σήμερα;
 
Ότι πριν μια δεκαετία ουδείς γνώριζε τίποτα περί οικολογίας και περί σύγχρονης διαχείρησης απορριμάτων.
 
Κύριοι της κυβέρνησης, από τότε που έβαλαν κάποιοι τη τζίφρα τους για να γίνει αυτό το έργο, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.
 
Σήμερα υπάρχει η τεχνολογία και η τεχνογνωσία για τη διαχείριση των απορριμάτων και μάλιστα για την ενεργειακή και όχι μόνον εκμετάλλευσή τους.
 
Εσείς πού ζείτε; 
Μήπως στον προηγούμενο αιώνα;
 
Επιμένετε στην απαράδεκτη λύση των χωματερών;
 
Θέλετε να εφαρμόσετε το βρωμερό και καταστροφικό μοντελάκι της χωματερής Α. Λιοσίων σε όλη την Ελλάδα;
 
Θα σας άρεσε κ.Ραγκούση να ζείτε δίπλα σε μια τέτοια χωματερή; Έχετε πάει ποτέ στα Λιόσια; Δεν το νομίζω.
 
Γιατί δεν δίνατε αυτό το ποσό της ΕΕ. στους δήμους να κάνουν το δικό τους κουμάντο στην περιοχή τους;
 
Και να τους επιβάλλετε αυστηρούς όρους αν το κουμάντο τους δεν ήταν καλό;
 
Η απάντηση είναι απλή.
 
Είσαστε πολλά χρόνια πίσω. Κυβερνάτε με το βούρδουλα και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Σε τίποτα δεν διαφέρετε από τη Χούντα, παρά μόνο στο ότι παραμυθιάζετε τον κοσμάκη με ψέματα και πράσινα άλογα.
 
Τα ψέματα όμως τελειώνουν κάποια στιγμή και ο κοσμάκης ξυπνάει. Γιαυτό προσέξτε, μήπως η Κερατέα ξαπλωθεί παντού και σας πάρει η μπάλα της μπόχας που εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε…Είστε μια παράνομη,πουλημένη κυβέρνηση και ο κόσμος αργά ή γρήγορα θα σας διώξει με τις πέτρες. Να δούμε πού θα κρυφτείτε όταν παντού θα γίνεται “της Κερατέας”…
http://touaregtispolis.blogspot.com/2011/01/blog-post_8206.html

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Λιμανάκια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου

Ξεκίνησαν οι επείγουσες εργασίες στα Λιμανάκια της Βάρκιζας προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διερχόμενων ΙΧ. Υποχώρηση των πρανών διαπιστώθηκε στα λιμανάκια της Βάρκιζας από...

Σχετικά άρθρα