ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ κ. ΛΕΒΑΝΤΗ

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -
S.+Iatrou
Δελτίο Τύπου 18-4-2014
Η δημοτική παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» και ο υποψήφιος δήμαρχος ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ και σε αυτή την προεκλογική περίοδο έχουμε πρόθεση να εκφράσουμε θετικό πολιτικό λόγο και θετική πρόταση για το αύριο του τόπου μας.
Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο της να παραπλανάται για πολλοστή φορά από τον κ. Λεβαντή που παρουσιάζει ως απολογισμό δικών του έργων έργα αποκλειστικά της περιόδου δημαρχίας Ιατρού (2007-2010). Επίσης, όπως παρουσιάζει τα έργα της διοίκησης Ιατρού στην Κερατέα ως δικά του, το ίδιο κάνει και για το Λαύριο.

Ο κ. Λεβαντής αποδεικνύει πως η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση του κόσμου είναι το μόνο που μπορεί να κάνει πραγματικά καλά για να κρύψει την ανεπάρκειά του.
Για κάθε τι που καρπώνεται ως δικό του σας παρουσιάζουμε την πραγματικότητα και φανερώνουμε τον ανύπαρκτο σχεδιασμό για το μέλλον, με αναφορά στον «Απολογισμό» που κατέθεσε.
Αξίζει να αφιερώσετε 3 λεπτά από το χρόνο σας για να διαβάσετε και θα καταλάβετε πολλά.
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
Σύμφωνα με το νόμο, κάθε δήμαρχος πρέπει να κάνει ΕΤΗΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
Τα 3 προηγούμενα χρόνια ο νόμος δεν εφαρμόσθηκε, ο δημότης αγνοήθηκε, προφανώς γιατί το έργο ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.
Μόλις 2 μήνες πριν τις εκλογές, στο τέλος της τετραετίας, έγινε «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ» όπου γίνεται αναφορά στα έργα των ετών 1998-2006 (!!!) και, φυσικά, ως έργα της τρέχουσας θητείας παρουσιάζονται τα έργα των δημοτικών αρχών Κερατέας και Λαυρίου της περιόδου 2007-2010.
Πιο συγκεκριμένα:
 • ΕΥΔΑΠ – ΟΦΕΙΛΕΣ
Οι οφειλές στην ΕΥΔΑΠ ήταν οι μικρότερες απ’ όλους τους άλλους δήμους της Αττικής. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, οι οφειλές της Κερατέας ήταν πράγματι 3.062.311,73€. Αυτό ήταν κληρονομιά της διοίκησης Λεβαντή (2002-2006), καθώς ο δήμος Κερατέας παρέλαβε οφειλές 2.675.011,73€ προς ΕΥΔΑΠ και υπόλοιπο δανείου για παλαιότερες οφειλές προς ΕΥΔΑΠ 990.651,78€. Το χρέος, παρά το ότι είχε ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ, αφέθηκε στην τύχη του.
Κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούσαν όλους τους δήμους της Ελλάδας, ωστόσο, έφεραν χρηματοδοτήσεις αποκλειστικά γι’ αυτά τα χρέη που ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. Τα χρήματα αυτά ήταν τμήμα παρακρατηθέντων πόρων της τελευταίας 10ετίας. Χρήματα, δηλαδή, που κρατούσε το κράτος, και τώρα τα έδωσε όχι μόνο στο δήμο αλλά σε όλους τους δήμους της Ελλάδας.
Ο κ. Λεβαντής δεν έκανε καμία προσπάθεια ή οποιαδήποτε ειδική ενέργεια γι’ αυτό. Στο δημοτικό συμβούλιο αποδεχτήκαμε ομόφωνα τους παρακρατημένους πόρους από το Υπουργείο Εσωτερικών, αυτό δηλαδή που έκαναν τα δημοτικά συμβούλια σε ολόκληρη την Ελλάδα και έτσι με αυτά τα χρήματα αποπληρώθηκαν οι οφειλές στη ΕΥΔΑΠ.
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Νηπιαγωγείο, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Κλειστό Γυμναστήριο) Κερατέας
Το πολυσυζητημένο αυτό έργο ουσιαστικά άρχισε με την εύρεση οικοπέδου στο νέο σχέδιο (επί δημαρχίας Αντωνίου).
Επί δημαρχίας Λεβαντή το 2003 ξεκίνησε η δημοπράτηση. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια (2003-2006) συνεχών αδιεξόδων είχαν ως αποτέλεσμα στο τέλος της θητείας του (20/11/2006) να γίνει οριστική ανάκληση του διαγωνισμού και να μπει τέλος στο έργο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Κι όμως εμείς το 2007, κάνοντας προσφυγή και μια σειρά δικαστικών ενεργειών, ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ τόσο το έργο όσο και την χρηματοδότηση.
Το έργο ξεκίνησε την 7/02/2010 και ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ τον ίδιο χρόνο, πριν τις εκλογές, οπότε και ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ.
Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων πλήρωσε το 50% του έργου και με αίτημα δικό μας (Δεκέμβριος 2010) εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Το έργο αποπερατώθηκε χωρίς να βάλει ο δήμος ούτε 1 ευρώ.
Αξίζει να σταθούμε στη σύγχυση του κ. Λεβαντή αλλά και την παραπλανητική τακτική του που αφορά αυτό το έργο.
Διαβάζουμε από τον απολογισμό του στη σελ. 10 «…είχε δημοπρατηθεί ο βρεφονηπιακός της Κερατέας…», δηλαδή επί δημαρχίας Ιατρού, και παρακάτω στην ίδια σελίδα αναφέρει «Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα παραδοθεί πριν το Φθινόπωρο…».
Πηγαίνοντας στη σελ. 14 διαβάζουμε: «…δημοπρατήθηκε το 2011…», δηλαδή επί δημαρχίας Λεβαντή, όπως επίσης πως «Ολοκληρώνεται μέχρι το καλοκαίρι».
Η πραγματικότητα είναι η εξής: Το έργο δημοπρατήθηκε στις 21-09-2010. Στη θητεία του κ. Ιατρού έγιναν ολοκληρωμένη ΜΕΛΕΤΗ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και γι’ αυτό το δημοπρατήσαμε.
Αναρωτιέται κανείς πως το έργο για το συγκρότημα του 4ου Δημοτικού, 4ου Νηπιαγωγείου και την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Κλειστό Γυμναστήριο) ολοκληρώθηκε εντός 10 μηνών, ενώ ο κ. Λεβαντής επί 3,5 χρόνια δεν έχει ακόμα καταφέρει να ολοκληρώσει τον Βρεφονηπιακό Σταθμό.
Δυστυχώς, αποτελεί δικαιολογία ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην έγκριση χρηματοδότησης του συστήματος θέρμανσης. Όλοι γνωρίζουν πως όταν χτίζεις, δεν βάζεις πρώτα τα καλοριφέρ, ξεκινάς με εκσκαφές. Στόχος του κ. Λεβαντή ήταν να το εγκαινιάσει κοντά στην προεκλογική περίοδο για τη δημιουργία εντυπώσεων, έως τότε τα νήπια και οι γονείς τους μπορούσαν να περιμένουν…
 • Πρόγραμμα ΕΞ – ΟΙΚΟΝΟΜΩ
Ο δήμος Κερατέας ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που κατέθεσαν μελέτη στο πρόγραμμα Εξ – Οικονομώ και από τις πρώτες που εγκρίθηκαν, διαδικασία που έγινε επί δημαρχίας του κ. Ιατρού.
Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ήταν ο φορέας που αξιολογούσε (ενέκρινε ή απέρριπτε) τις κατατεθειμένες μελέτες των δήμων της χώρας. Λόγω αλλαγής στη διοίκησή του (Πρόεδρος και Διοικητικό Συμβούλιο) όμως, και για εσωτερικούς τους λόγους, σταμάτησαν για 2 χρόνια περίπου τη διαδικασία αξιολόγησης για τους εναπομείναντες δήμους. Η αξιολόγηση ξεκίνησε πάλι και ολοκληρώθηκε κατά την διάρκεια της θητείας του κ. Λεβαντή και σε αυτό το διάστημα χρηματοδοτήθηκαν όλες οι εγκεκριμένες μελέτες ανά την Ελλάδα.
 • Αποκατάσταση Χωματερών – Προχωρά μετ’ εμποδίων
Αποτελεί έκπληξη πως η σημερινή δημοτική αρχή παραδέχεται ότι βρίσκει εμπόδια στα έργα αποκατάστασης των παλιών χωματερών.
Αναφέρει προβλήματα με τις δημοπρατήσεις, τη ΔΕΗ, το Δασαρχείο, την Αρχαιολογία και άλλα. Αναποδιές, βέβαια, συμβαίνουν και στους καλύτερους. Αξιοπερίεργο, όμως, ποια έργα αφορά…
Απορίας άξιο είναι πως, ενώ η αποκατάσταση της χωματερής στις Φοβόλες έχει τα παραπάνω προβλήματα, η μελέτη του εργοστασίου στην ίδια δεν έχει. Ή μήπως έχει;
Τι θα διεκδικήσει από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ 2014-2020
 • Κτίριο Μπία στην Κερατέα
Το κτίριο αγοράστηκε το 2004 επί θητείας Λεβαντή, με σκοπό τη λειτουργία του ως Πνευματικού Κέντρου. Επί 3 χρόνια (2004-2006) ο κ. Λεβαντής δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια γι’ αυτό.
Στη θητεία Ιατρού (2007-2010) αποπληρώθηκε μέρος του κόστους αγοράς του κτιρίου, καθώς επίσης ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασής του. Γιατί 3,5 χρόνια τώρα με έτοιμη τη μελέτη δεν έχει υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης, όπως «δήθεν» έχει κάνει για όλα τα άλλα έργα;
 • Μουσείο Ελιάς – Ελαιοκομικό Πάρκο
Πολύ καλή ιδέα το Ελαιοκομικό Πάρκο. Μας βρίσκει σύμφωνους. Όμως εδώ και 3,5 χρόνια έχει γίνει έστω μια προμελέτη; Η απάντηση είναι «όχι». Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα;
Όμως μένει κανείς έκπληκτος μαθαίνοντας ότι ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ το 2009, αλλά η τωρινή Δημοτική Αρχή δεν το λειτουργεί διότι είναι έργο ΙΑΤΡΟΥ.
 • Η έγκριση της μελέτης για τις Φοβόλες αποτελεί σωτηρία για το Οβριόκαστρο
Το μείζον των απορριμμάτων που απασχολεί τον τόπο μας δεν θα αναπτυχθεί σε λίγες γραμμές αλλά θα γίνει ειδική αναφορά. Αξίζει όμως πολύ γρήγορα να σχολιάσουμε.
Αναφέρει ο κ. Λεβαντής «έγκριση της μελέτης». Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία έγκριση!
Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να παραδεχτούμε ότι η μελέτη αυτή είναι η μοναδική με την οποία ασχολήθηκε ο κ. Λεβαντής και ορισμένοι συνεργάτες του επί 3 ολόκληρα χρόνια. Αναφέρουμε «ορισμένοι» για να είμαστε δίκαιοι με την συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών του συμβούλων που ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα. Θυμίζουμε, επίσης, ότι τον Μάιο του 2011 ο κ. Λεβαντής διαβεβαίωνε ότι σε ένα μήνα η μελέτη θα ήταν έτοιμη. Είπαμε, όμως: Αναποδιές συμβαίνουν και στους καλύτερους!
 • Περιβαλλοντική αναβάθμιση στις παρυφές του Πανείου Όρους
Ακόμα ένα έργο του οποίου η μελέτη συντάχθηκε και ολοκληρώθηκε το 2009-2010, επί δημαρχίας Ιατρού. Τίποτα δεν έκανε η σημερινή δημοτική αρχή που προτίμησε να την κρατήσει στο συρτάρι. Προκαλεί εντύπωση, πώς το θυμήθηκε λίγο πριν τις εκλογές.
 • ΚΑΠΗ
Το έργο αυτό έγινε εξ’ ολοκλήρου στην θητεία 2007-2010, με χορηγία του κ. Κωνσταντίνου Πρίφτη. Παρά το ότι στελέχη του κ. Λεβαντή πολέμησαν το έργο και ΑΚΥΡΩΣΑΝ την επιπλέον δωρεά του κ. Πρίφτη για Ωδείο και Φιλαρμονική στον ίδιο χώρο, σήμερα καυχιόνται για το έργο. Να θυμίσουμε ότι στα εγκαίνια του έργου το 2011 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στον κ. Ιατρού να βρεθεί δίπλα στον κ. Πρίφτη κατά τη διάρκεια της τελετής. Κυριολεκτικά, του κλείδωσαν την πόρτα. Αμετροέπεια…
 • ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Ω! του θαύματος, πάλι ξεχνούν ότι το έργο σχεδιάσθηκε, μελετήθηκε και τεκμηριώθηκε στη Διαχειριστική Αρχή την περίοδο 2007-2010 επί δημαρχίας Ιατρού.
 • ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ
Υπόσχονται ασφαλτοστρώσεις 500.000€ μετά τις εκλογές. Δεν αναφέρουν, όμως, ένα έργο από την θητεία Ιατρού, που αφορά ασφαλτοστρώσεις για τις ΕΚΤΟΣ σχεδίου περιοχές και τους ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ, κόστους 1.500.000€, έτοιμο και εγκεκριμένο εδώ και 3,5 χρόνια! ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Ηχηρό παράδειγμα αδιαφορίας και ανικανότητας.
 • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Η αναφορά του κ. Λεβαντή στο έργο μεταφοράς λυμάτων με αγωγό από τον βιολογικό της Κερατέας στον βιολογικό του Λαυρίου, όπως και η επαναχρησιμοποίηση του νερού μετά την επεξεργασία για άρδευση καλλιεργειών και κοινόχρηστων χώρων προκαλεί εντύπωση. Κι αυτό γιατί ο ίδιος ο κ. Λεβαντής έχει παραδεχθεί σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο πως το εν λόγω έργο (εξαιτίας έλλειψης μελέτης) έχει απορριφθεί εδώ και έναν περίπου χρόνο.
Να θυμίσουμε πως η μοναδική επέμβαση στον βιολογικό σταθμό Κερατέας έγινε το 2008, όταν πραγματοποιήθηκε το μεγάλο έργο επέκτασής του διπλασιάζοντας τη δυναμικότητά του. Το έργο αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει όλο το νέο πληθυσμό που προβλέπεται να εγκατασταθεί την επόμενη 15ετία στην πόλη της Κερατέας.
Προτείνουμε να ανατρέξετε στους τελευταίους απολογισμούς των πρώην δήμων Κερατέας και και θα επιβεβαιώσετε ότι το ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ του κ. Λεβαντή δεν είναι υπερβολή.
Επιγραμματικά, θυμίζουμε ένα μέρος από το έργο της περιόδου 2007-2010 για το δήμο Κερατέας.
ΕΡΓΑ:
 1. Ανάπλαση – συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων
 2. Ανέγερση συγκροτήματος 4ου Δημοτικού Σχολείου, 4ου Νηπιαγωγείου, Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων – Κλειστού Γυμναστηρίου
 3. Ίδρυση νέου Παραρτήματος Παιδικού Σταθμού
 4. Επέκταση Α΄ Νηπιαγωγείου
 5. Ολοκλήρωση εργασιών και λειτουργία του Κτιρίου Δροσόπουλου
 6. Ίδρυση και λειτουργία δημοτικού Ωδείου (Κτίριο Δροσόπουλου)
 7. Δημιουργία του Μουσείου Ελιάς (Κτίριο Δροσόπουλου)
 8. Επέκταση (διπλασιασμός) των εγκαταστάσεων και της δυναμικότητας του βιολογικού καθαρισμού στο ΒΙΟΠΑ
 9. Επέκταση και βελτίωση δικτύου ομβρίων και αποχέτευσης
 10. Εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο ΒΙΟΠΑ
 11. συστημάτων ανακύκλωσης – Προμήθεια οχημάτων ανακύκλωσης και 800 νέων κάδων
 12. Λειτουργία του γραφείου Εθνικού Κτηματολογίου, που εξυπηρετεί τους σημερινούς Δήμους και Σαρωνικού
 13. Προμήθεια 4 νέων οχημάτων πυροπροστασίας – πυρόσβεσης
 14. Αναδάσωση 3.800 στρεμμάτων
 15. Δημιουργία 6 νέων παιδικών χαρών
 16. Ίδρυση Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού
 17. Δημιουργία χώρων στάθμευσης – ασφαλτοστρώσεις
 18. Δημοτική συγκοινωνία
ΜΕΛΕΤΕΣ:
 1. Πιστοποίηση (ISO 9001:2000) για την δυνατότητα ανάληψης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ – Αναδιοργάνωση Τεχνικής Υπηρεσίας
 2. Νέες εντάξεις στο σχέδιο πόλης (Βρωμοπούσι, Βγιέθι, Εννιά, Αγιασμόθι, Σπηλιαζέζα)
 3. Έγκριση χρηματοδότησης και δημοπράτηση (21-09-2010) του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού
 4. Περιβαλλοντική αναβάθμιση στις παρυφές του Πανείου Όρους
 5. Μελέτη αποκατάστασης πυρόπληκτης περιοχής (εγκεκριμένη, Ταμείο Αλληλεγγύης 1.500.000€)
 6. Κατάθεση και έγκριση της μελέτης ΕΞ – ΟΙΚΟΝΟΜΩ
 7. Μελέτη αποκατάστασης κτιρίου Μπία
 8. Μελέτη οικιακής κομποστοποίησης
Πολλά ακόμα επιμέρους έργα και δράσεις έλαβαν χώρα το διάστημα 2007-2010 που αφορούν την Κοινωνική Πολιτική, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό.
Δυστυχώς, στη θητεία 2011-2014 ο κ. Λεβαντής όχι μόνο δεν έχει να παρουσιάσει ουσιαστικό έργο, αλλά, ακόμη χειρότερα, στην δύσκολη εποχή που ζούμε, έχει επιδείξει άψογη συνεργασία με τις κυβερνήσεις των μνημονίων, με πρόσωπα και πολιτικές που βύθισαν και εξακολουθούν να βυθίζουν την χώρα μας. Κρυφές επισκέψεις, όπως του τοποτηρητή της Γερμανικής κυβέρνησης κ. Φούχτελ στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας, του τότε υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου στις Φοβόλες τον Δεκέμβρη του 2011 και τους οικισμούς παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2012, όπως και του κ. Σγουρού στο Λαύριο το αποδεικνύουν.
Όπως και το γεγονός ότι δεν έκανε καμία ενέργεια αποτροπής όταν ανακοινώθηκε ότι η ΔΟΥ Λαυρίου και το ΙΚΑ Κερατέας θα έκλειναν. Άλλοι δήμοι το απέτρεψαν. Στη Λαυρεωτική έκλεισαν.
Επίσης, καμία αναφορά και σχεδιασμός δεν έχει γίνει για την αποτροπή του κλεισίματος, μετά τις εκλογές, του ΙΚΑ Λαυρίου και του Δασαρχείου Λαυρίου.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Φίλες και Φίλοι,
Έχουμε επιλέξει να απαντούμε στην παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση με επιχειρήματα και αποδείξεις, να επικοινωνούμε και να πορευόμαστε μαζί σας με όρους ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Ιατρού
και τα μέλη της δημοτικής παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση


 dmtie7MtwPbPFDIv6qHXPNffcKvSr3p4AOLu5 kBZlwCS1jKNCwQzJyK4yQ TpHCKNPKNT gG96ekzy DOdCjnkLo8iB9se6NJAVKLt28dsCQjhXMDpY1TMpvMfQUDmE3NSFF40aSq8

- Advertisement -

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Αυτός είναι ο δήμος Αττικής που αλλάζει όνομα

Πρόκειται για τον δήμο Κηφισιάς, ο οποίος αναμένεται να μετονομαστεί σε δήμος Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας - Εκάλης με...
- Advertisement -

Σχετικά άρθρα