Επιστολή Νικόλαου Βλαχογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πρόσφατα Άρθρα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Παρέλαβα την επιστολή σας από 06-02-2012 με αριθμ πρωτ 3493 της Δημοτική παράταξης της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Επί του περιεχομένου της επιστολής σας θεωρώ ότι έχω δώσει απαντήσεις. Θα πρέπει να τις αναζητήσετε στην εννιασέλιδη επιστολή που σας παρέδωσα στις 25/03/2011, στον Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε εκείνη την επιστολή σας αναφέρω την βασική απάντηση στην επιστολή σας ότι δηλ. δεν γεννήθηκα με την εξουσία και μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν. Η μου σε θεσμούς εξουσίας είναι να υπηρετήσω το όραμα μιας ανοικτής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους πολίτες καταγράφοντας την σκέψη μου και τους προβληματισμούς μου. Συμμετοχή δεν σημαίνει ευνουχισμός. Καθαρά λόγια, καθαρές κουβέντες, καθαροί ρόλοι. Έτσι πορεύτηκα μέχρι σήμερα και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω.
Επίσης σας γνωστοποίησα τους λόγους της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Ο κύριος λόγος που μετείχα στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ήταν να δημιουργηθεί κάτι νέο και ελπιδοφόρο στο πνεύμα του Καλλικρατικού μας Δήμου. Επίσης με την μου ήθελα να δώσω ταυτόχρονα να δώσω τέλος στην διαχείριση εξουσίας που υπήρχε τις προηγούμενες τετραετίες στον Δήμο Λαυρίου.
Στόχος μου και σκοπός μου μέσα από την μου στο ψηφοδέλτιο ήταν να υπηρετήσουμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο.
Ένα που δεν στηρίζεται στο απόλυτο Δημαρχο-κεντρικό μοντέλο ούτε στην διοίκηση μέσω μυστικο-συμβούλων αλλά στην συλλογικότητα και στο άπλωμα της όποιας απόφασης δια μέσω συλλογικών διαδικασιών.
Αυτά δεν τα έγραψα μόνο στην προ έτους επιστολή. Τα είπα και δημόσια στην μοναδική προεκλογική μου ομιλία στο Μηχανουργείο στο Λαύριο. Τότε όλοι χειροκρότησαν.

Τα προφορικά μου και τα γραπτά κείμενά μου δεν απασχόλησαν κανένα όργανο. Δεν προκλήθηκε καμία συζήτηση, ούτε, παρ΄ όλο που το επιδίωξα , κατ΄ ιδίαν.

Αξιότιμοι Κύριοι,
Όλοι γνωρίζουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την ΕΥΡΟΤΕΡΡΑ , την ΧΥΜΑ, Λόφος σκουριάς και άλλα πολλά. Τις επίπονες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις. Σε ότι με αφορά λειτούργησα στα πλαίσια της συλλογικότητας και των ανοικτών διαδικασιών.
Ειδικά στο θέμα ΕΥΡΟΤΕΡΡΑ προκάλεσα σύσκεψη, παρουσία του Δημάρχου, των επικεφαλείς των παρατάξεων και για πρώτη φορά βγήκε ομόφωνο ψήφισμα. Αυτό όμως κάποιος έπρεπε να το υλοποιήσει. Ακόμη περιμένουμε συνάντηση με τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ. …Εγώ πάντως προσπάθησα.
Στο θέμα της ΧΥΜΑ είναι περιττό να αναφερθώ. Όλοι γνωρίζουν. Όλοι ξέρουν.
Στο θέμα του συμπαραστάτη του Δημότη θα ήθελα να τονίσω ότι τιμώ και σέβομαι όλες τις υποψηφιότητες.
Πιστεύω όμως και το γνωστοποίησα τόσο στο προσυμβούλιο όσο και στο Δ.Σ, ότι με βάση τις αρμοδιότητες που ορίζει ο για το συμπαραστάτη του δημότη, τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου αλλά και την οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος, ότι αποτελεί ύψιστη πολυτέλεια η πλήρωση της θέσης στο Δήμο Λαυρεωτικής. Ήδη τα πρώτα σημάδια αδυναμίας διάθεσης κονδυλίων φαίνονται στον ορίζοντα π.χ στα σχολεία, στην καθαριότητα, στους φοίνικες και αλλού
Στην κατεύθυνση μεγαλύτερης συμμετοχής και ενημέρωσης των πολιτών στα κοινά προσπάθησα και καθιερώθηκε η γραμμή του Δημότη, η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του Δημότη, αδέσμευτο Δημοτικό ραδιόφωνο, στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα Δημοκρατίας και άλλα που έμειναν σε σχέδια.
Αξιότιμοι Κύριοι,
Ζούμε σε εποχές δύσκολες και πρωτόγνωρες. Τα προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά των πολιτών μέρα με την μέρα θα διογκώνονται. Για την αντιμετώπιση αυτών των τεράστιων προβλημάτων χρειάζεται γνώση, διάλογος και σύνεση. Επίσης σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή βιώνουμε την αρχή των διαγραφών, Θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί κοινή παραδοχή ότι είναι ένα από τα συμπτώματα κατάρρευσης του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.
Ως τέτοιο σύμπτωμα θεωρώ αγαπητοί συνάδερφοι και τη δική μου διαγραφή διεκδικώντας μάλιστα αυτή, την πρωτοτυπία να γίνεται με βασική τάχα αιτία τη διαφοροποίηση μου σε μυστική ψηφοφορία !!!

Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνω ότι παραμένω Δημοτικός Σύμβουλος . Θεωρώ ότι η θέση αυτή είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω προκειμένου να τιμήσω την ψήφο των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν και τους δηλώνω ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους καθ’ όλη την διάρκεια της δημοτικής θητείας.
Στους πολίτες αυτούς που συνεχίζουν να με τιμούν θέλω δημόσια να τους ευχαριστήσω και να τους υπενθυμίσω τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ « Ήρθαν ντυμένοι “φίλοι” αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας. Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους. ……… .».

Λαύριο 21-2-2012

Με τιμή Βλαχογιάννης Νίκος

lavriaki.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ