12.4 C
Keratea
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Αξίζει να διαβάσετε

                                          ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
      ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ Ο ΣΤ. ΙΑΤΡΟΥ
                       “Σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο”
    ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η … ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΙΝΑ;

Γράφει η Πόπη Σουφλή
“ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ Η ΚΕΡΑΤΕΑ”
Ξεκινώ το ρεπορτάζ αυτό, με μια επισήμανση. Τέσσερα χρόνια τώρα, διαπιστώνω σε κάθε έγγραφο του Δήμου Κερατέας, αυτό το μήνυμα. Προς τιμήν της Δημοτικης Αρχής της Κερατέας, ακόμα και αυτή η επισήμανση, είναι σημαντική για το μήνυμα που στέλνει σε κάθε παραλήπτη.
Φαίνεται όμως πως κάποιοι και κυρίως τα πολιτικά πρόσωπα, δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα αυτό το μήνυμα.
Ένα από τα πρόσωπα αυτά, είναι και η νυν υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη.
Μια και λοιπόν δεν το κατάλαβε στα όσα μεχρι σήμερα έγγραφα έχει στείλει ο Δήμος Κερατέας, ανέλαβε να της το εξηγήσει ο Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού με το έγγραφο που ακολουθεί και στο οποίο την ΕΓΚΑΛΕΙ σε δημόσιο διάλογο στην Κερατέας, προκειμένου να εξηγήσει στους κατοίκους, πως …
είναι δυνατόν, ένας κηρυγμενος αρχαιολογικός χώρος με παγκόσμια πολιτιστική αναγνώριση, να μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο.
Παράλληλα, ο Σταύρος Ιατρού, επισυνάπτει το δελτίο τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής και την καλεί να απαντήσει στα ερωτήματά τους.
Ια τολμήσει άραγε η… “πράσνη Τίνα” να ανταποκριθεί  στα εμείλικτα ερωτήματα που της υποβάλλει ο Δήμαρχος της Κερατέας;
Δημοσιεύοπυμε την επιστολή του Σταυρου Ιατρού και αναμένουμε την απάντηση της υπουργού ΠΕΚΑ.

Κερατέα 15/12/2010
Αρ. Πρωτ.:12472

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Προς: κ. Κων/να Μπιρμπίλη
Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Αθηνών Σουνίου 37 Υπουργό Περιβάλλοντος
Τ.Κ.:19001 Κερατέα Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Τηλέφωνο: 22990 66840, 22990 69240
Fax: 22990 67900
E-mail: [email protected]

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ
Μετά τα δραματικά γεγονότα της Κερατέας λίγες μέρες μετά την επέμβαση της Αστυνομίας των ΜΑΤ, την καθολική αντίδραση των κατοίκων της πόλης και πριν συμβούν όλα όσα απευχόμαστε…
Σας κοινοποιώ το δελτίο τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (14-12-2010) και σας καλώ να απαντήσετε τα ερωτήματά τους.
Σας καλώ επίσης να βγείτε δημόσια εξηγώντας στην κοινωνία της Κερατέας αλλά και σ΄ όλη την Ελλάδα ποιος είναι ο λόγος για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, γεγονός που παραβιάζει βάναυσα την Αρχαιολογική Νομοθεσία.
Η Κερατέα απαιτεί σεβασμό και δικαιοσύνη.
Τολμήστε επιτέλους να κάνετε ως αρμόδια υπουργός αυτό που οι προκάτοχοί σας 14 χρόνια τώρα δεν τόλμησαν. Να ενημερώσετε τους κατοίκους της Κερατέας, να έρθετε και να μας κοιτάξετε στο πρόσωπο, εξηγώντας και απαντώντας στα ερωτήματά μας:

• Είναι ή δεν είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος το Οβριόκαστρο; Παραβιάσθηκε ή όχι η Αρχαιολογική Νομοθεσία;

• Στα 540 στρέμματα της χωροθέτησης των ΧΥΤΑ γνωρίζατε ότι περιλαμβάνονται και ιδιωτικές εκτάσεις και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις;

• Καταστρέφονται ναι ή όχι τα Μεσόγεια και η Λαυρεωτική με την χωροθέτηση ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο; Μια σοβαρή χώρα θα είχε μετατρέψει αυτή την περιοχή που διαθέτει το αρχαίο θέατρο του Θορικού, τον ναό και το Εθνικό Δρυμό του Σουνίου σε μικρές αποστάσεις απ το Οβριόκαστρο, σ΄ ένα σύγχρονο Ελντοράντο του πολιτισμού με μέγιστα οικονομικά οφέλη για την χώρα μας και όχι σε σκουπιδότοπο.

Σας καλούμε εδώ και τώρα σε δημόσιο διάλογο και ενημέρωση στην τοπική μας κοινωνία.
Δεν το επιβάλουν μόνο λόγοι αβροφροσύνης και δημοκρατικής ευαισθησίας, είναι και ηθική σας υποχρέωση για να μην συμβούν τα χειρότερα από αυτό το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζετε στη Κερατέα από τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου.
Ούτε η κοινωνία της Κερατέας ούτε οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, είμαστε σάκος του μποξ και βαλλόμαστε από παντού.
Εμείς υπερασπιζόμαστε τον νόμο, τον τόπο μας και τα παιδιά μας κα. Μπιρμπίλη.
Φτάνει πια!

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Κερατέας
Σταύρος Ιατρού

 

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα